Te Nijenhuiswei 26
9241GV
WIJNJEWOUDE
tel. 0516-481291

Vanmiddag wachtte Fc. Grootegast de uitwedstrijd tegen ODV in Wijnjewoude. Kort nadat het thuisteam de aftrap had genomen was het eerste schot op doel voor keeper Jelmer van Gorp. Hij kon twee minuten later door goed uitkomen prima ingrijpen en vier minuten daarna een goede redding verrichten. Bij een tegenaanval van Fc. Grootegast was de bal voor de doelman van ODV.

Bij een vrije trap van ODV kopte verdediger Marcel Gelderloos de bal weg. Een schot naast het doel bracht ODV ook niet de gewenste voorsprong. Toen Derwin van der Wielen in de 18e minuut de bal goed oppikte werd zijn schot een prooi voor de keeper. Aan beide kanten van het veld werd een volgende kans ook niet verzilverd. In de 20e minuut verliep een aanval van Fc. Grootegast over meerdere schijven en eindigde het met een schot van Mike Homan dat naast ging.

Bij Grootegast moest gewisseld worden : de geblesseerde Bouwe Pompstra maakte plaats voor Kevin Houweling. Ruim halverwege de eerste helft kreeg ODV een vrije trap aan de rand van het zestienmetergebied. Alle Grootegasters waren blij dat die via de doellat achter het doel verdween. Maar drie minuten later was de vreugde weg. Bij een nieuwe aanval van ODV verzuimde keeper van Gorp uit te komen en wist Senne Anne Linstra de bal heel slim over hem heen te koppen, 1 – 0 voor de thuisploeg.

Grootegast zette een aanval op via Albert Koers, Mike Homan en Rowan Top, maar de keeper van ODV was bij de bal voordat Rowan tot een schot kon komen. Een bal van Mike Homan op Johan Beute eindigde achter het doel. De keeper van ODV redde na een goede combinatie van Rowan, Albert, Kevin en weer Albert. Achtereenvolgens brachten een corner, een doorgekopte inworp en een kansrijke voorzet van Mike Homan nog niet de zo gewenste tegentreffer. Voor de rust kreeg de keeper van ODV nog een echt schot te verwerken en was de redding goed.

In de tweede helft startte bij Fc. Grootegast Roy van der Tuin voor Johan Beute. Roy gaf al na 1 minuut een voorzet op Mike Homan die doeltreffend was : 1 – 1. Een paar minuten daarna kwam de bal na een corner van Rowan Top in de tweede lijn bij Albert Koers die zag dat zijn schot naast ging. Op de andere speelhelft bracht keeper Jelmer van Gorp net redding bij een vrije trap van ODV. Toen zagen we in de 55e minuut een mooie een-twee tussen Mike Homan en Jelmer Schuil én : het tweede doelpunt van Mike. Het betekende een 1 – 2 voorsprong voor Fc. Grootegast. Meteen kwam er bij ODV een wisselspeler in.

Grootegast leek de smaak te pakken te hebben en bleef aanvallen. ODV wilde iets doen aan de achterstand, werd na een goed kwartier in de tweede helft gevaarlijk, maar een schot ging over het Grootegaster doel. In de 64e minuut liep de volgende aanval van Grootegast via diverse spelers en werd het een corner die door Mike werd genomen. De bal kwam bij Roy van der Tuin die uitstekend raak kopte : 1 – 3. Een volgende goal bij een aanval van Mike en Jelmer Schuil kwam er niet, de bal kwam op het dak van het doel.

ODV moest goed in de gaten worden gehouden en o.a. goed onderscheppen van Sjac Ausma en goed ingrijpen van Jelke Visser voorkwamen dat er werd gescoord. Met nog ongeveer een kwartier te gaan maakte Kevin Dijkstra voor het eerst zijn opwachting in het eerste team, hij verving Albert Koers. Een goede corner van Mike werd door de keeper van ODV met de hand weggetikt en op de andere speelhelft keerde keeper van Gorp een schot en eindigde de corner ook bij hem. Keeper Jelmer kon in de 85e minuut een vrije trap van ODV resoluut pakken en twee minuten later was de bal weer voor hem. Twee minuten voor tijd werd een vrije trap van ODV goed verwerkt. In de slotminuut werd ODV wegens buitenspel afgefloten en antwoordde Grootegast met een goede aanval die niet uitmondde in een doelpunt. Het lukte Folkert Hoekstra van ODV in de extra tijd om met een kopbal de stand op 2 – 3 te brengen.

Waar iedereen dacht dat nu het laatste eindsignaal wel zou klinken liet de scheidsrechter de tweede helft maar liefst zeven minuten langer duren. Heel spannend voor iedereen van Fc. Grootegast. Toen de wedstrijd dan eindelijk werd afgefloten was er terecht grote blijdschap over deze overwinning die Fc. Grootegast van de 11e naar de 10e plaats op de ranglijst tilde.

Zaterdag 22 april speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur thuis tegen VC Trynwalden.