VEENHUIZEN
tel. 0592-388547

Vorige week moest er met vrij veel wind gevoetbald worden. Vandaag voerde de zon de boventoon, maar was het dragen van een warme jas nog geen overbodige luxe.

260222_1.JPG

Na de aftrap van Veenhuizen nam Grootegast al snel de bal over. Robert Kooistra gaf een goede voorzet aan Bennie Kits die de bal naast het Veenhuizer doel kopte. Het aanvallende initiatief bleef en na opnieuw een voorzet van Robert Kooistra schoot Mike Homan de bal over het doel. Een voorzet van Veenhuizen aan de andere kant van het veld werd goed uitverdedigd door Fc. Grootegast.

In de twaalfde minuut bediende Mike Homan Robert Kooistra die z’n omhaal naast zag gaan. Enkele minuten later werd Veenhuizen gevaarlijk, maar greep keeper Jelmer van Gorp goed in. Bij de volgende aanval van Fc. Grootegast die via Mike Homan en Robert Kooistra liep, was de keeper van Veenhuizen paraat.

Na het eerste kwartier wist Veenhuizen het spel naar zich toe te trekken en moest Fc. Grootegast beducht zijn op uitbraken. Een een-twee tussen aanvallers Bennie Kits en Robert Kooistra eindigde in een corner, maar deze leidde niet tot een succesvolle afronding.

Het spel ging zich meer en meer afspelen op de speelhelft van Fc. Grootegast. Vooralsnog ging een schot van Veenhuizen over, ging een vanaf de rand van het zestienmetergebied strak genomen vrije trap van Veenhuizen ruim over en kwam uit een kort genomen corner geen gevaar.

Na ruim een half uur spelen liet Mike Homan goed werk zien, maar lukte het jammer genoeg niet om vervolgens tot een goede voorzet te komen. Er ontstonden nog een paar kansen voor Fc. Grootegast, maar de bal belandde telkens niet in het net. Vlak voor de rust gaf de scheidsrechter wegens te hard inkomen een rode kaart aan Danny Mulder van Veenhuizen en moest het team met tien man verder.

260222_2.JPG

260222_3.JPG

Fc. Grootegast startte de tweede helft aanvallend. In de 50e minuut werd een mooie aanval wegens buitenspel (was dit wel terecht?) afgefloten en kreeg Mike Homan een gele kaart toen hij zijn ongenoegen uitte. Bij de volgende aanval werd Robert Kooistra door een speler van Veenhuizen gevloerd, de veroorzaker blesseerde zichzelf hierbij. De toegekende vrije trap werd door Rowan Top genomen, door Robert Kooistra doorgekopt, maar : over het doel. In de 55e minuut kwam bij Fc. Grootegast Kevin Houweling in het veld voor Bennie Kits.

Drie minuten later volgde een bekeken aanval van Veenhuizen. De bal werd naar Tom Gjaltema gespeeld die vanaf links de bal feilloos in de rechterhoek van het doel schoot en het thuisteam op 1 – 0 zette.

Aan niets was te merken dat Veenhuizen met tien man speelde. Het was Fc. Grootegast dat regelmatig te laat bij de bal was en zo ruimte gaf aan Veenhuizen. Bij de thuisploeg werd in de 65e minuut een wisselspeler ingebracht. Er gingen een paar aanvallen over en weer en daarbij was in de 75e minuut opnieuw succes voor Veenhuizen. De uitkomende keeper Jelmer van Gorp kon de bal niet bijtijds bemachtigen en hierdoor kon Jesse Hilverda de stand op 2 – 0 brengen.

Remco de Jong liep een gele kaart op toen hij een tegenstander omduwde. Er moest bij Fc. Grootegast iets gebeuren om het tij te keren. Friso Wierda en Rutger van der Veen kwamen als verse spelers voor Derwin van der Wielen en Remco de Jong. Friso speelde in de 83e minuut de bal naar Robert Kooistra die een mooie omhaal deed. Deze trof geen doel, maar er werd ook gefloten voor buitenspel. Vlak hierna weerde de keeper van Veenhuizen een doelpoging van Jelmer Schuil af, maar bij een volgende voorzet van Fc. Grootegast had hij het nakijken toen Rutger van der Veen de bal inkopte : 2 – 1.  De Grootegasters leken door dit doelpunt op te leven, maar wisten in het restant van de wedstrijd niet weer tot succes te komen. Aan beide kanten werd nog een wisselspeler ingebracht. Bij Fc. Grootegast was het Yanick Heeringa voor Albert Koers.

In de extra speeltijd liep een speler van Veenhuizen nog tegen een gele kaart aan. Veenhuizer Coen Schmidt stelde er iets positiefs tegenover. Hij wist verdediger Sjac Ausma de bal te ontfutselen en kon alleen op het Grootegaster doel af. Met een schot via de linkerpaal vloog de bal nog eens in de touwen en werd de eindstand op 3 – 1 bepaald.