Provincialeweg 141
9863PE
DOEZUM
tel. 06-48872176

Vandaag is de competitie ‘21/’22 in klasse 3B gestart. Voor Fc. Grootegast begon deze met een thuiswedstrijd tegen Ropta Boys. Voordat er werd afgetrapt mocht eerst pupil van de week Tygo Stienstra laten zien wat hij kan. Hij ging met de bal op het doel van Ropta Boys af en scoorde mooi in de rechterhoek. ’s Morgens had hij voor z’n eigen team ook een doelpunt gemaakt en de wedstrijd gewonnen met 5-3.

Fc. Grootegast nam de aftrap na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter A.S. Broersma.

Al in de tweede minuut ontstond na een ingooi een kans voor de thuisploeg. De bal kwam bij Kevin Houweling die zijn schot op doel door de voet van de keeper zag gekeerd.

De Grootegasters bleken er zin in te hebben en gingen door met aanvallen. De goalie van Ropta Boys moest opnieuw in actie komen in de vierde minuut en kort daarna was Fc. Grootegast kansrijk na een doorbraak van Rowan Top. Tot een doelpunt kwam het nog niet.

Ropta Boys ging via een snelle uitbraak in de tegenaanval, maar stuitte op een goed ingrijpende verdediging .

Na een kwartier spelen kon Tjerk Poortinga met een keurige bal Rowan Top bedienen en die schoot de bal perfect in het doel en bracht Fc. Grootegast op 1-0. Ropta Boys wist daarna bij het doel van het thuisteam te komen, maar bracht Fc. Grootegast niet in de problemen. Dat gebeurde ook niet toen er een afstandsschot werd gelost, de bal eindigde in de handen van keeper Jelmer van Gorp. Kort daarop zag een doelpoging van Ropta Boys er gevaarlijk uit, maar wist de Grootegaster goalie de bal met de hand weg te tikken. In deze fase gaf Ropta Boys wat meer druk maar die kon worden gepareerd door de verdediging en de keeper zodat de rust met de 1-0 voorsprong van Fc. Grootegast inging.

25_09_21_1.JPG

Na de rust kwam bij het thuisteam Robert Kooistra in het veld voor Tjerk Poortinga. De gasten kwamen als eerste tot een aanval in het doelgebied die tot corner werd gewerkt. Hieruit wist Ropta Boys geen voordeel te halen. De volgende corner was aan de andere kant van het veld. Kevin Houweling wist de bal bij Remco de Jong te brengen die inkopte en zag dat de keeper van Ropta Boys de bal ving.

In de 13e minuut gaf Robert Kooistra met een hakje de bal aan Remco de Jong, maar de aanval liep helaas dood. Na een kwartier in de tweede helft achtte trainer Johannes Veenema de tijd rijp voor het inbrengen van twee wisselspelers. Rutger van der Veen en Johan Beute verlieten het veld en Mike Homan en Albert Koers namen hun plaatsen in.

Het bleek een goede ingreep. Grootegast viel weer aan en Mike Homan wist na het uitkappen van een tegenstander prima te scoren : 2-0.

Fc. Grootegast had de touwtjes in handen. Mike Homan en ook Robert Kooistra (op aangeven van Kevin Houweling) losten schoten op het doel van Ropta Boys, maar de keeper was paraat.

25_09_21.JPG

In de 70e minuut kwamen bij Ropta Boys twee verse krachten in het veld. Robert Kooistra testte opnieuw de keeper die weer de bal in handen kreeg. Met nog ongeveer een kwartier te gaan kreeg Ropta Boys een vrije trap die naast het doel ging. De goed spelende Kevin Houweling deed opnieuw z’n best voor Fc. Grootegast, zijn prachtige schot ging net naast. Twee minuten later gaf Kevin een goede voorzet aan Mike Homan die voor de tweede keer na rust kon uithalen en de 3-0 liet aantekenen.

Er werd nog een keer gewisseld bij Fc. Grootegast, Joran Hoekstra voor Remco de Jong. In de slotfase van de wedstrijd liet de hard werkende Kevin Houweling zich nog drie keer uitdrukkelijk zien in het doelgebied van Ropta Boys, maar de beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit.

Na het laatste fluitsignaal kon geconcludeerd worden dat Fc. Grootegast door een verdiende 3-0 zege vanmiddag een goede competitiestart heeft gemaakt. Zaterdag 2 oktober speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur een uitwedstrijd in en tegen Minnertsga.