9074CM
HALLUM
tel. 0518-431676

Er scheen vanmiddag een lekker zonnetje, maar er stond ook wind over de breedte van het veld. Bij deze verste uitwedstrijd waren minder supporters van Fc. Grootegast aanwezig dan gebruikelijk. Bij de thuiswedstrijd volgende week hopelijk weer veel meer!

Fc. Grootegast mocht de aftrap nemen en na 3 minuten leverde Johan Beute een schot af dat op de bovenste stang van de ballenvanger terecht kwam. Wykels Hallum was vanmiddag weer op volle sterkte na afwezigheid en blessures van meerdere spelers. De Friezen zorgden ervoor dat keeper Jelmer van Gorp in de 8e minuut in actie moest. Hij deed dat door de bal uit de lucht te plukken.

Wykels Hallum speelde met inzet en dat bleek al gauw succesvol. In de 13e minuut kon Erik Niemarkt op ongeveer 20 meter voor het doel de bal aannemen, uithalen en scoren in de linkerhoek van het doel : 1 – 0. Een paar minuten later wist doelman van Gorp een bal van een aanstormende speler goed te blokken.

Na een kwartier spelen kreeg Fc. Grootegast wegens hands een vrije trap. Kevin Houweling belastte zich hiermee, maar de bal belandde in de muur. Kort daarna gaf Robert Kooistra een pass op Kevin maar die kon de bal niet echt bij zich houden. Een nieuwe kans voor Wykels Hallum in de 25e minuut werd over het doel geschoten en bij een volgende uitbraak ontstond weer een grote kans die naast ging.

Fc. Grootegast leed veel balverlies en kwam vaak te laat bij de bal. Wykels Hallum kwam ook echt feller en meer gedreven over dan de Grootegasters. En als er al iets van een kans was zoals een vrije trap na een overtreding op Robert Kooistra dan moesten we met lede ogen toezien hoe de bal van Mike Homan tegen de keeper aan kwam.

Vijf minuten voor de rust ontstond een scrimmage in het doelgebied van Fc. Grootegast. De bal werd in eerste instantie weggewerkt, maar kwam terug bij Wykels Hallum. Kevin Dijkstra profiteerde hiervan en schoot de 2 – 0 binnen. Een corner van de thuisploeg en twee corners van Fc. Grootegast brachten voor de rust geen verandering in de stand.

Meteen na de rust liet Wykels Hallum, dat niet alleen qua spel maar ook fysiek een duidelijk overwicht had, zich zien. Het schot op het Grootegaster doel ging over. Aan de andere kant kon Robert Kooistra in de 51e minuut uitbreken en schieten, maar helaas : via de handen van de keeper werd het een corner die slechts in een doeltrap eindigde.

Na een uur spelen kon een kansrijk schot van een speler van Wykels Hallum in eerste instantie worden verdedigd, maar toen de bal alsnog bij Klaas Harrent Kuiken kwam liet hij de 3 – 0 aantekenen. Keeper van Gorp kon vervolgens twee nieuwe doelpogingen van de thuisploeg verhinderen. Aan de kant van Fc. Grootegast probeerde Rutger van der Veen die voor Johan Beute in het veld was gekomen tot succes te komen, maar de Friese goalie kon de bal pakken.

Door een ongelukkige handsbal van Sjac Ausma kreeg Wykels Hallum een penalty. Keeper Jelmer van Gorp stopte de bal, maar uit de rebound wist Bas de Groot toch te scoren : 4 – 0. Met nog een kwartier te spelen werden door beide trainers nog wissels in het veld gebracht. De gifbeker was voor Fc. Grootegast nog niet leeg. In de 87e minuut scoorde Erik Niemarkt met een schot van afstand opnieuw raak : 5 – 0. Dit werd meteen de einduitslag en hiermee waren de rollen vergeleken met de eerste ontmoeting dit seizoen omgedraaid.

Zaterdag 9 april speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur thuis tegen Waskemeer en op dinsdag 12 april komt Haulerwijk om 20.00 uur op bezoek in Grootegast.