Scheidsrechter

W. (Wubbo) Scholtens

Accommodatie

Onbekend

Op een bijna leeg Sportpark De Leegens begon even na drieën de voetbalwedstrijd Fc. Grootegast 1 tegen Anjum 1. Vorige week lieten de mannen van het eerste herenelftal goed spel zien. Helaas werden tegen Leovardia geen punten gepakt. Kunnen ze dit goede spel voortzetten in de wedstrijd van vandaag? Een wedstrijd waarover je kan zeggen : fijn dat ie gespeeld kan worden voor de spelers, maar jammer dat er vanwege corona geen publiek aanwezig kan zijn. Het is niet anders.

De wedstrijd begint voor Grootegast met onduidelijkheid tussen de verdediging en de keeper. Daardoor is er een eerste corner voor Anjum, maar deze levert gelukkig geen gevaar op voor Grootegast. Daarna wordt de opening gezocht d.m.v. een lange bal op Johan Beute, die na het inzetten van een sprint ook nog een prima voorzet kan geven. Deze wordt helaas voordat Mike Homan gevaarlijk kan worden door de Anjumer keeper onderschept. In de 11e minuut wordt er door scheidsrechter dhr. W. Scholtens een overtreding  door Jelmer Schuil geconstateerd. De vrije trap die hierop volgt wordt door keeper Jelmer van Gorp goed verwerkt. Vlak daarna maakt een speler van Anjum een overtreding op Rowan Top die onderweg naar het Anjummer doel is. Deze overtreding wordt met geel beboet. In de 17e minuut schiet Ivo van Woudenberg geplaatst richting de kruising van het Anjummer doel. De keeper is bij de les en weet deze kans te pareren. Vrij snel daarna is het dan toch raak: Jelmer Schuil probeert met een afstandsschot de score te openen, deze wordt opgepikt door Robert Kooistra en hij weet de 1-0 op het scorebord te krijgen. Daarna vallen er nog wat vrije trappen aan Grootegaster zijde. Maar deze leveren verder niets op. Anjum kan er niet veel tegenin brengen, mede door een goed verdedigend Grootegast. De laatste linie die net als vorige week gevormd wordt door Remco de Jong, Sjac Ausma en Bert Beute verricht goed werk. Zo kan Fc. Grootegast met een 1-0 tussenstand de kleedkamer opzoeken. Lekker gevoel!

Na de rust is de eerste kans weer voor Grootegast, maar de poging van Robert wordt niet verzilverd. Anjum probeert het in de 52ste minuut vanaf rechts, maar keeper Jelmer kan deze poging onderscheppen. Vlak daarna wordt Mike onderuit gehaald, wat Anjum een tweede gele kaart oplevert. De daarop volgende vrije trap wordt ook genomen door Mike. Helaas gaat de bal net naast. Anjum gaat wisselen en probeert vervolgens via een schot vanaf rechts de stand gelijk te trekken. Het blijft vooralsnog bij proberen. Grootegast blijft doorknokken. Een schot, wederom van Mike, gaat opnieuw net naast. In deze fase valt de Grootegaster strijdlust op. Met name Bert laat dit tijdens zijn verdedigende acties zien. Trainer Johannes Veenema laat in de 62ste minuut Kevin Houweling invallen voor Albert Koers. Vijf minuten later heeft Kevin meteen een groot aandeel in de 2-0. Ivo geeft een pass op Kevin, die vanaf rechtsvoor met een strakke voorzet Mike weet aan te spelen. Hij weet te scoren. Een prachtige aanval, uit het boekje, levert de verdiende grotere voorsprong op. Een zucht van verlichting en blijdschap gaat door het Grootegaster kamp. Daar kan je wat mee, 2-0! Grootegast blijft vervolgens hard werken. Anjum ontvangt wederom een gele kaart, de derde. Ivo moet vervolgens helaas met een blessure naar de kant. Bennie Kits komt hem vervangen. Nadat Kevin eerst met een sublieme actie aan de rechter zijlijn een speler van Anjum weet te omzeilen, levert hij vervolgens een minuut later weer een prima voorzet af. Eentje die door Bennie mooi ingeschoten wordt: 3-0. Blijdschap alom, allereerst bij de schutter natuurlijk. Joran Hoekstra komt vervolgens Rowan Top, die weer een prima wedstrijd speelde, aflossen. Anjum probeert het nog wel, maar kan niet meer gevaarlijk worden. Kevin speelt in de 87ste minuut opnieuw een belangrijke rol. Met een voorzet bereikt hij Robert die vervolgens de 4-0 kan aantekenen. Ja supporters 4-0! Hoe mooi is dit. Deze stand hebben we al een lange tijd niet op het scorebord van Grootegast gezien. Jammer dat er nu zo weinig mensen live getuige van kunnen zijn.  Anjum weet vervolgens wederom een gele kaart te scoren, de vierde. Johan raakt bij deze overtreding geblesseerd. Na een behandeling  door verzorgster Janneke kan hij gelukkig de wedstrijd uitspelen. Grootegast heeft het goede spel nu ook in een goede score weten om te zetten. En nee, deze winst kwam niet door het spelen zonder publiek en het kwam ook niet door Bouwe Pompstra, die deze wedstrijd verantwoordelijk was voor de bediening van het scorebord. Het team heeft het echt zelf gedaan. Het publiek zien we het liefst zo snel mogelijk, gezond weer langs de lijn. Dit wordt na afloop door de voetballers beaamd. Ze hadden deze overwinning graag met hun supporters willen delen. En Bouwe, jou zien we natuurlijk het liefst in het veld.

Volgende week staat de uitwedstrijd Wykels Hallum – Fc. Grootegast gepland.

Tijdstip: 14.30 uur en wederom helaas zonder publiek.