Van Haersmasingel 40
9062GC
OENTSJERK
tel. 058-2562121

Kort nadat Fc. Grootegast de aftrap had genomen moest de keeper van VC Trynwalden in actie. Allereerst pakte hij een voorzet van Kevin Houweling en daarna kon hij een voorzet van Rowan Top wegstompen. Vervolgens belandde een bal van Fc. Grootegast op het dak van het doel. In de 10e minuut kwam een voorzet van Kevin Houweling bij Robert Kooistra die over kopte. Zo waren er in het begin van de 1e helft kansen, maar geen doelpunten.

VC Trynwalden wilde de sof van vorige week tegen Kootstertille (10-2 nederlaag)  graag uit het geheugen wissen en zat er fel op. Een eerste schot van afstand op het Grootegaster doel ging ruim naast.

Fc. Grootegast bleef de aanval zoeken. Het verdiende een corner die door de keeper werd gepareerd en kreeg na een lange aanval een vrije trap op vijf meter buiten de zestien die geen resultaat opleverde. Halverwege de eerste helft zagen we een mooie aanval die via Marcel Gelderloos en Mike Homan naar Kevin Houweling ging. De bal die Kevin voorgaf werd net niet bereikt door Johan Beute.

In de 24e minuut nam VC Trynwalden een vrije trap en ging de bal richting het doel van keeper Arjen Renkema. Arjen kon niet verhinderen dat Edwin de Vries met een rake trap de 1 – 0 scoorde. Via Jelmer Schuil en Johan Beute probeerde Grootegast te antwoorden, maar de bal eindigde in het zijnet. Een corner van Rowan Top ging via de keeper achter en de volgende corner van Rowan werd door Rolf Hazenberg naast gekopt.

Trynwalden was gelukkiger bij de volgende uitbraak. Fabian van der Veen kwam in balbezit en tekende tot grote vreugde van het thuisteam de 2 – 0 aan. Tot aan het rustsignaal waren er aan beide kanten van het veld nog acties, maar werd daar niet uit gescoord.

Na de rust zagen we de eerste minuten geen verrassende activiteiten op het veld. Daarna liep eerste echte aanval van Trynwalden dood. De tegenaanval die door Mike Homan en Johan Beute werd ingezet leverde geen resultaat op. Keeper Arjen Renkema wist door goed ingrijpen een derde goal van de thuisploeg te verhinderen.

Fc. Grootegast ging op zoek naar scoringsmogelijkheden. Een mooie kans voor Rowan Top op aangeven van Rolf Hazenberg en Johan Beute werd het niet. Een bal van Mike Homan op Rolf Hazenberg werd een schot dat naast ging. Halverwege de tweede helft speelde Rolf de na rust ingebrachte Bouwe Pompstra aan die voor kon geven, maar daar was niemand om af te drukken op het doel. Bij een nieuwe poging van Grootegast kon de Friese keeper met z’n voet redding brengen. Bouwe ging met verve door, maar succes voor Grootegast bleef uit. Met nog een ruime helft te gaan kwam Albert Koers binnen de lijnen voor Johan Beute. De aanval van Robert Kooistra werd verwerkt tot een corner die door Mike werd genomen, maar voor Trynwalden geen probleem was. Ook bij VC Trynwalden werd een wisselspeler ingebracht. In de omschakeling was VCT best snel en daarbij kwam de bal op het dak van het Grootegaster doel.

De actief spelende Rowan Top kwam in z’n eentje niet door de verdediging van Trynwalden. De keeper van VCT verhinderde resultaat uit de actie van Mike Homan en Robert Kooistra. Albert Koers kreeg een mooie kans door een pass van Marcel Gelderloos, maar wist die niet te benutten. VCT kwam weer op en werd door de verdediging en keeper van Grootegast afgestopt. Bij een fraaie een-twee van Rolf Hazenberg en Kevin Houweling ging de poging van Rolf naast. Het liep voor Grootegast gelukkig goed af toen Marcel Gelderloos de bal kwijtraakte aan de tegenstander. Kort voor het einde wisselde VCT nog een keer. Met van de zijde van VCT een schot dat naast ging en een bal op de doelpaal hoefde Fc. Grootegast gelukkig geen nieuwe tegengoal te incasseren.

Met de 2 – 0 nederlaag kwam voor Fc. Grootegast een einde aan de zegenreeks van de drie voorgaande wedstrijden. Volgende week mag het de krachten gaan meten met de koploper.

Zaterdag 3 december speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur thuis tegen Rijperkerk.