Jisteboerewei 1
9288GL
KOOTSTERTILLE
tel. 0512-331861

Vanmiddag bijna 6 minuten te laat aanwezig om de start van de wedstrijd SC Kootstertille 1 tegen Fc. Grootegast 1 te zien. Eerst werd de wedstrijd Buitenpost VR1 - Fc. Grootegast VR1 bezocht. Voor de Grootegaster dames zou winst het kampioenschap betekenen en daarin slaagden ze. Het werd een 1 - 4 overwinning ! Proficiat dames, klasse gedaan !

Van Buitenpost snel door naar Kootstertille om daar bij aankomst de zesde minuut op het scorebord te zien lopen en een 1 - 0 voorsprong voor de thuisclub af te lezen. Snel werd verteld dat Fc. Grootegast al twee keer kans had om de score te openen, maar dat Gerbrand Waaksma na een corner de 1 - 0 binnen had geschoten.

Fc. Grootegast probeerde te antwoorden. Bouwe Pompstra speelde Mike Homan aan die zijn schot naast het doel zag gaan. Een paar minuten later bereikte Derwin van der Wielen met een voorzet Tim Veenstra die ook naast schoot. Aan de andere kant van het veld kende een voorzet van SC Kootstertille een beter vervolg : Jouke Waaksma bracht in de elfde minuut de 2 - 0 op zijn naam. Slechts vijf minuten later brak Kootstertille door en kwam een voorzet bij Jouke Waaksma die nu de 3 - 0 op het scorebord liet verschijnen. Oei, dat terwijl de wedstrijd nog maar een kwartier oud was.

Na 20 minuten spelen nam Derwin van der Wielen een goede vrije trap, maar was de keeper van Kootstertille paraat. Hierna ondernam Harmen Tabak van SCK een solo en rondde die met een doelpunt af : 4 – 0. In de 25e minuut kon het gevaar dat Kootstertille in het Grootegaster doelgebied stichtte worden afgewend en een paar minuten later bracht keeper Jelmer van Gorp redding met zijn voet. Na een gestrande voorzet van Bouwe Pompstra volgde weer een aanval aan de andere kant en kon Jelmer deze keer de bal pakken.

Een overtreding op Mike Homan leverde een vrije trap op die hij zelf van +/- 22 meter nam, de bal verdween over het doel. Na een handsbal binnen de 16 kreeg SC Kootstertille een strafschop die drie minuten voor de rust door Gerbrand Waaksma werd verzilverd : 5 - 0.  Kootstertille schoot ook nog een keer op de paal voordat de kleedkamers werden opgezocht.

Roy van der Tuin startte de tweede helft voor Rick van Dellen. Al snel gaf Mike Homan een schot richting het doel van Kootstertille, maar het ging naast. Even later werd een vrije trap van Mike goed weggeschopt door de verdediging van Kootstertille. Vervolgens speelde Jelmer Schuil de bal naar Tim Veenstra die de keeper niet kon verrassen. Een nieuwe poging werd ondernomen door Jelmer Schuil, Albert Koers en Bouwe Pompstra. Het werd een corner die werd weggekopt. Een een-twee tussen Jelmer Schuil en Roy van der Tuin werd een schot van Jelmer dat naast ging.

Na een uur spelen werd bij SC Kootstertille een speler gewisseld. Een vrije trap van Rolf Hazenberg werd een corner en er volgden nog twee. Maar deze drie corners leverden geen zeer gewenst doelpunt op. In het Grootegaster 16 metergebied werd opnieuw hands gemaakt en een penalty gegeven. Gerbrand Waaksma was trefzeker : 6- 0 , zijn derde doelpunt vanmiddag.

Fc. Grootegast probeerde toch wel door te zetten. Een vrije trap van Tim Veenstra werd door de verdediging afgewimpeld. Mike Homan speelde naar Roy van der Tuin die net naast schoot. Gelukkig kwam in de 70e minuut een eretreffer tot stand. Uit een voorzet van Derwin van der Wielen kopte Bouwe Pompstra de bal binnen en was het 6 - 1.

Beide teams zagen vervolgens een schot over het doel van de tegenstander gaan en een  corner van Mike Homan werd weggekopt. Vijf minuten voor het einde schoot Grootegast naast en ging in de 88e minuut een kans voor SC Kootstertille verloren. In de volgende minuut verdween een schot uit de tweede lijn van Derwin van der Wielen aan de verkeerde kant van de paal. In de slotminuut werd de eindstand van de wedstrijd bepaald. Nu werd door Kootstertille hands binnen de 16 gemaakt en benutte Rolf Hazenberg de strafschop waardoor het uiteindelijk 6 - 2 werd.

SC Kootstertille bleef met deze ruime en verdiende overwinning stevig op de 4e plaats staan. Fc. Grootegast zakte van de 9e naar de 10e plaats waardoor het vrijwel zeker is dat na de laatste  reguliere wedstrijd nacompetitie moet worden gespeeld.

Zaterdag 27 mei speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur thuis tegen ONT.