Provincialeweg 141
9863PE
DOEZUM
tel. 06-48872176

Vanmiddag was Lyano Boonstra die in JO10-1 speelt onze pupil van de week. Zijn team won ’s morgens met maar liefst 14 – 4. Hiervan zette Lyano 10 doelpunten ! Nu mocht hij laten zien dat hij kan scoren voor aanvang van de wedstrijd Fc. Grootegast tegen Wykels Hallum. Een voet van de tegenstander belette hem bijna om richting het doel te gaan, maar het kwam helemaal goed. Met hele fraaie bewegingen wachtte Lyano het juiste moment af om de keeper met een raak schot te verschalken, mooi gedaan !

Fc. Grootegast en Wykels Hallum startten de wedstrijd met een onderling verschil van één plaats en één punt op de ranglijst, beide in het voordeel van Fc. Grootegast. Winnen in de slotfase van de competitie was voor beide teams belangrijk.

Kevin Houweling leverde in de tweede minuut een voorzet die over het doel van Wykels Hallum ging. Enkele minuten later zagen we een mooie opzet van Mike Homan, Bouwe Pompstra en Rowan Top in een inworp eindigen. Bij een nieuwe aanval waarbij Bouwe zich liet gelden eindigde het in een doeltrap. Toen Bouwe een goede bal kreeg van Derwin van der Wielen stond de keeper van Wykels Hallum succes in de weg.

Hierna werd twee keer een overtreding begaan tegen de Friese gasten en konden beide vrije trappen worden afgeslagen door de Grootegaster verdediging. Een vrije trap van Kevin Houweling op de andere speelhelft werd tot corner gekopt. De keeper was paraat toen Rowan Top de corner nam. Na een klein kwartier spelen nam Sjac Ausma de bal goed over van de tegenstander. Het lukte Roy van der Tuin om Bouwe Pompstra aan te spelen die een prima kans had, maar deze niet in een treffer wist om te zetten.

In de 17e minuut ging de bal van keeper Jelmer van Gorp naar Rowan Top en door naar Roy van der Tuin die zijn schot naast het doel van Wykels Hallum zag gaan. Fc. Grootegast wilde graag, maar het zat nog niet mee. Helemaal niet toen verdediger Marcel Gelderloos in de 22e minuut een doorgebroken speler tegen de grond werkte en voor die actie een rode kaart kreeg. Fc. Grootegast moest met 10 man verder en dat op een kwart van de wedstrijd…..

Toch werd de volgende kans door Grootegast gecreëerd. Jelmer Schuil speelde Roy van der Tuin aan die de bal doorgaf aan Bouwe Pompstra, helaas ging het schot van Bouwe naast. Wykels Hallum ging ook op zoek naar mogelijkheden. Verdediger Sjac Ausma kopte de bal twee keer goed weg, keeper Jelmer van Gorp pakte een inzet. In de 35e minuut vonden Bouwe Pompstra en Kevin Houweling elkaar goed en kwam de bal weer bij Bouwe die Mike Homan aanspeelde. Mike wist wat hem te doen stond en scoorde via de binnenkant van de paal de 1 – 0.

Wykels Hallum probeerde te antwoorden. Bij een corner werd in het doelgebied geduwd en kreeg Grootegast een vrije trap. Vervolgens liep een aanval van Wykels goed af voor Grootegast en ging iets later een schot uit de tweede lijn over. Vlak voor rust eindigde aan Grootegaster zijde een schot van Mike Homan op aangeven van Bouwe Pompstra tegen de keeper.

In de tweede helft kwam bij Fc. Grootegast Jelke Visser voor de geblesseerd geraakte Rowan Top. Bijna meteen na de hervatting had zomaar het tweede doelpunt kunnen vallen, maar de bal van Bouwe Pompstra ging tegen de paal.

Wykels Hallum had in de 50e minuut succes. Een corner kwam bij Gwen Dijkstra die met een hard schot de 1 – 1 op zijn naam bracht. Toen het spel na deze goal hervat werd, begon Bouwe Pompstra aan een rush, ging de bal naar Roy van der Tuin die inschoot maar de bal tegen een tegenstander zag gaan. De verdediging van Fc. Grootegast moest ook aan het werk. Sjac Ausma kopte een voorzet weg en bij het volgende schot verrichtte keeper Jelmer van Gorp een prima safe. Een handsbal net buiten het zestienmetergebied leverde Grootegast een vrije trap op. Mike Homan nam de bal die via de muur over het doel verdween. Het spel ging heen en weer. In de 57e minuut werd Roy van der Tuin gevloerd en kreeg de veroorzaker een gele kaart. De vrije trap leverde niets op. Het Grootegaster tiental bleef werken. In ieder geval standhouden of nog liever winnen was het doel.

Met nog 20 minuten te gaan werd bij Wykels Hallum een speler gewisseld. Na twee mooie aanvallen van Fc. Grootegast werd ook daar gewisseld : Rick van Dellen verving Bouwe Pompstra. Wykels kwam met een aanval die kon worden afgeslagen. Op de andere speelhelft kwam uit een goede actie van Roy van der Tuin een vrije trap die door Mike Homan werd genomen en door de keeper werd gevangen. Roy werkte weer goed en verdiende een corner die Rick van Dellen nam, het werd geen probleem voor Wykels. Er kwam een voorzet van Albert Koers waaruit Rick van Dellen net niet doeltreffend kon worden.

Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd wisselde Wykels Hallum nog een keer. Voor het Grootegaster doel ontstond een kluts waaruit keeper Jelmer van Gorp de bal kon pakken. Eén minuut voor tijd schoot Rick van Dellen van afstand over en in de extra tijd ging een bal van Kevin Houweling achter. Roy van der Tuin kreeg net voor het laatste fluitsignaal  wegens hands een gele kaart te zien. Een laatste corner van Wykels Hallum werd door Jelmer Schuil weggekopt en zo eindigde de wedstrijd in 1 – 1, een punt voor beide teams waardoor het onderlinge verschil precies gelijk bleef. In de hele klasse 3B vonden vandaag overigens geen verschuivingen op de ranglijst plaats.

Zaterdag 20 mei speelt Fc. Grootegast om 14.00 uur uit tegen SC Kootstertille.