Provincialeweg 141
9863PE
DOEZUM
tel. 06-48872176

Pupil van de week Henos Hadush Sultan van JO11-1 speelde vanmorgen met zijn team uit bij Harkema Opeinde met 2 – 2 gelijk. In die wedstrijd had Henos niet gescoord, maar vanmiddag ging hij - gecoacht door Fc. Grootegast aanvoerder Bert Beute - keurig met de bal door de verdediging van Anjum en scoorde netjes in de linkerhoek van het doel.

Na het eerste fluitsignaal was Fc. Grootegast binnen een minuut bij het doelgebied van Anjum, maar de bal werd uitverdedigd. Daarna was Anjum dat met de wind mee speelde aan zet. Keeper Jelmer van Gorp moest in de 3e en 4e minuut aan de bak en deed dat goed. Bij de volgende Friese aanval kon Sjac Ausma de bal wegtrappen. Twee opeenvolgende corners brachten de Anjumers geen succes en bij een uitbraak van Anjum werd de bal hoog achter het doel geschoten.

Toen Anjum in de 9e minuut op een wat gelukkige wijze in balbezit kwam, wist Jan Tijtsma de bal - onbereikbaar voor keeper van Gorp - in de rechterhoek van het doel te schieten : 0 – 1. Fc. Grootegast richtte zich snel op, creëerde een aantal kansen maar kwam niet tot een scorende afronding. Vaak wist de keeper van Anjum de bal goed te pakken en een vlammend schot van Mike Homan ging jammer genoeg naast.

Na goed een half uur spelen werd bij Anjum een wisselspeler ingezet. Fc. Grootegast ging steeds beter spelen. Na een goed lopende aanval via Mike Homan en Kevin Houweling kon Rowan Top net niet bij de bal om af te ronden. De Grootegasters kregen voor de rust nog een drietal corners, maar steeds werd een tegendoelpunt door Anjum verhinderd. Net voor het rustsignaal kon de goed werkende Kevin Houweling een voorzet geven aan Jelmer Schuil die niet in, maar over het doel kopte.

Na rust stond bij Fc. Grootegast Jesper de Vries voor de aan zijn knie geblesseerd geraakte Bennie Kits binnen de lijnen. Al snel was er weer een kans voor de thuisclub, maar het bleef bij een kans. Een lage corner van Anjum leverde geen problemen op. Fc. Grootegast begon het spel steeds meer te dicteren en het doelgebied van Anjum binnen te dringen. Bij schoten op het doel kwam de keeper op tijd of ging de bal voorlangs.

Ook Rowan Top die na een uur spelen de bal gelukkig mee kreeg en op het doel schoot zag dat de keeper weer paraat was. Halverwege de tweede helft verving Rutger van der Veen Johan Beute. In het doelgebied van Anjum ontstond een soort scrimmage, maar weer geen scoringskans. Goed overspelen van Fc. Grootegast bracht de bal bij Rowan Top die nu de bal over het doel lepelde. Een afstandsschot van Kevin Houweling bracht ook niet de zeer gewenste - en eigenlijk ook verdiende - tegentreffer.

De aanval van Anjum in de 72e minuut kon worden afgewimpeld en slechts een minuut later kon keeper Jelmer van Gorp redden na een prima aanval van Anjum. Fc. Grootegast bleef de aanval zoeken. Een vrije trap van Rowan Top waarbij de bal met een stuit richting doel ging was toch weer voor de sluitpost van Anjum die nog meer kansen voor Grootegast wist te verijdelen. Een schot uit de tweede lijn richting het doel van Fc. Grootegast ging achter en bracht Anjum dus geen uitbreiding van de score.

De laatste tien minuten kwamen bij Fc. Grootegast nog twee wisselspelers. Yanick Heeringa en Jesper de Vries voor Remco de Jong en Rowan Top. In de slotfase moest door Grootegast nog echt worden verdedigd. Keeper van Gorp bracht redding met de voet, Yanick Heeringa speelde de bal goed weg, een corner van Anjum werd gepakt door van Gorp.

In de extra speeltijd zagen we nog een aanval die van Kevin Houweling naar Albert Koers liep en doorgespeeld werd naar Mike Homan die over schoot. De laatste aanval van Grootegast eindigde in een doeltrap en zo werd onverdiend met 0 – 1 verloren.

Zaterdag 30 april speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen Rijperkerk.