Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Onder het toeziend oog van veel publiek speelde vanavond Fc. Grootegast JO15-1 tegen Lycurgus JO15-2 de halve finale in de KNVB beker.

Fc. Grootegast JO15-1

4 - 0

Lycurgus JO15-2JM

10'
Danly Jager (schot)
50'
55'
Tim Zweers (schot)
80'

Sportpark Grootegast

De eerste helft waren de beide teams wat gespannen voor deze toch wel belangrijke wedstrijd. De teams waren aan elkaar gewaagd. Het was vooral Fc. Grootegast die wat beter combineerde en hiervan kon profiteren. Rond de 10de minuut scoorde Michel Lutter met een mooi afstandsschot. Lycurgus kwam een aantal keren via de flanken goed door, maar echt gevaarlijk werden ze niet. De verdediging van Fc. Grootegast met Yafet Kyflu, Brent Wiersema, Lucas Beving en Rowan Smit, stond als een huis. Aan de andere kant waren het vooral de voorhoede spelers Tim Zweers, Danly Jager en Mehmet Coskun die meerdere keren gevaarlijk uitkwamen. Daarbij hielp het middenveld met Thymen de Vries en Ruben Kerssens die veel ballen veroverden met hun sterke spel. De eerste helft bleef spannend. Fc. Grootegast schoot nog een aantal keren op doel, maar tot scoren kwamen ze niet. Met een 1-0 ruststand gingen beide teams de kleedkamer in.

Beide teams kwamen na de rust vol energie weer uit de kleedkamers op jacht naar de overwinning. In de tweede helft werd er van beide kanten goed gevoetbald en gecombineerd. Dan een belangrijk moment in de wedstrijd. De keeper van Lycurgus speelt de bal lang, deze wordt door Danly Jager perfect aangenomen. Hij zet een paar stappen en schiet de bal perfect over de keeper heen. De 2-0 is binnen en ze beginnen te geloven in de overwinning. Dit was ook te zien aan de derde goal gemaakt door Thymen de Vries die vlak na de tweede goal werd gemaakt. Het is zaak om de wedstrijd goed uit te blijven spelen en dat deed Fc. Grootegast met overtuiging door voor elke bal te blijven gaan. Lycurgus had het moeilijk en dat leidde tot wat frustratie. Een klein opstootje werd door de scheidsrechter Adnan Coskun in de kiem gesmoord. Fc. Grootegast bleef goed doorvoetballen. Tim Zweers dribbelde met de bal en schoot hem in de verre hoek. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en won Fc. Grootegast deze belangrijke wedstrijd met 4-0.

Fc. Grootegast staat in de finale, welke gespeeld zal worden 1 juni op de noordelijke finaledag tegen ST Ruinerwold/ Ruinen JO15-2.