Scheidsrechter

M. Jalvingh

Accommodatie

Sportpark Grootegast

Vanmiddag mocht voor de aftrap van de tweede thuiswedstrijd van Fc. Grootegast allereerst pupil van de week Joas Westerhof zijn kwaliteiten laten zien. Deze speler van JO 11-2 wist wat hij moest doen. Heel handig omspeelde hij tegenstanders en wist vervolgens met een fraai schot in de rechterhoek van het doel van ODV te scoren.

Heel snel na de aftrap van ODV kwam Fc. Grootegast heel attent in balbezit en kon Mike Homan al in de 46e seconde de bal in de touwen van het ODV-doel jagen. Een supersnelle 1 – 0 voorsprong en dit smaakte naar meer !

In de 7e minuut kwam een vrije trap vanaf de rechterkant in het doelgebied van Grootegast, maar Jelmer Schuil kon de bal goed wegwerken. Even later gaf laatste man Marcel Gelderloos een prima bal op Rowan Top die er vandoor ging en de bal voorgaf. De keeper van ODV greep goed in. Aan de overkant van het veld wist keeper Arjen Renkema een schot op doel goed te vangen. Een voorzet van ODV vanaf de linkerkant werd door Marcel Gelderloos onschadelijk gemaakt en een volgend schot van ODV verdween over het doel.

In de 15e minuut gaf Rowan Top een bal op Robert Kooistra die helaas niet tot een schot kon komen. In dezelfde minuut gaf Robert een crosspass op Bouwe Pompstra die afvuurde en zag dat de doelman van ODV twee handelingen nodig had om de bal te pakken. Een nieuwe kans voor Fc. Grootegast na een vrije trap van Jelmer Schuil trof geen doel.

ODV kreeg net buiten het zestienmetergebied een vrije trap die over de goal verdween. Het spel verplaatste zich naar de overkant waar een voorzet van Rowan Top bij Mike Homan kwam die niet aarzelde om te schieten, de bal ging via de handen van de keeper over het doel en uit de corner van Mike die volgde schoot Jelmer Schuil naast. De aanvallen van Fc. Grootegast liepen door. Een vrije trap van Kevin Houweling was voor de keeper, een mooie rush van Bouwe Pompstra strandde. In de 29e minuut werd ODV wat gevaarlijk, maar een minuut later ontstond veel meer gevaar in het doelgebied van ODV. Helaas was er geen Grootegaster die de bal in het net wist te krijgen.

Na ruim een half uur spelen liep een vrije trap van ODV via verschillende balcontacten en was het keeper Arjen Renkema die de bal resoluut wegstompte. Verdediger Rienk Tuithof liep door toedoen van een tegenstander een bloedend scheurtje in zijn wenkbrauw op en moest hiervoor behandeld worden door verzorgster Janneke Bos. Pas na vijf minuten kon Rienk terug in het veld. Intussen belandde een schot van Robert Kooistra op aangeven van Mike Homan in het zijnet. Een schot van Rowan Top op aangeven van Robert kwam op het dak van het doel.

Een speler van ODV probeerde zeven minuten voor rust met een omhaal het doel te vinden, maar de bal ging achter. Een nieuwe kans voor Robert Kooistra bleef ook nu bij een kans en dat was ook het geval bij een mooie steekbal van Nanne van Hielkema op Bouwe Pompstra. Tijd voor de thee.

Na de rust nam Fc. Grootegast het initiatief weer. Een voorzet van Rowan Top draaide achter het doel, na een vrije trap van Kevin Houweling op Robert Kooistra ging de bal over de achterlijn, een vrije trap van Mike Homan ging rechtstreeks in de handen van de keeper en de vrije trap die hij vijf minuten later nam ging naast. Het waren veel acties waaruit maar geen tweede goal wilde vallen.

In de 58e minuut kon ODV op de Grootegaster speelhelft een voorzet leveren die goed werd uitverdedigd. Het spel ging snel naar de andere speelhelft waar een schot van Bouwe Pompstra geblokt werd. De korte corner van Mike Homan ging naar Rowan Top die een kopkans voor Robert Kooistra creëerde. De wedstrijd werd er niet beter op toen een forse overtreding op Robert Kooistra de veroorzaker slechts geel opleverde.

Roy van der Tuin kwam in de 65e minuut de plaats van Nanne van Hielkema innemen. Robert Kooistra kreeg weer een overtreding van een tegenstander te verduren en de vrije trap van Mike Homan kwam niet goed. Enkele minuten later kreeg Rowan Top een superkans maar de goed keepende doelverdediger van ODV stopte de bal.

Met nog twintig minuten op de klok kreeg ODV een corner. Toen deze was genomen ging de bal tot ontzetting van alle Grootegasters via de stompende handen van keeper Arjen Renkema in het doel en was het tegen de verhouding op het veld in 1 – 1. In het laatste kwartier kwam ODV nog eens op en was de Grootegaster verdediging in orde. Fc. Grootegast toonde veel inzet en strijdlust en wilde de wedstrijd graag naar zich toetrekken. De laatste tien minuten speelden zich dan ook voornamelijk af op de speelhelft van ODV.

Een achterdraaiende corner van Rowan Top, een hoog voorgegeven corner van Roy van der Tuin die door de keeper met een hand werd weggetikt (intussen nog een wissel : Maurits Stolk voor Albert Koers) en een omhaal van Robert Kooistra waren niet de opmaat naar een treffer. In de laatste minuut van de wedstrijd nam Kevin Houweling een vrije trap vanaf de middellijn en verlengde Bouwe Pompstra deze met een kopbal die net naast ging. Het bleef bij een voor Fc. Grootegast teleurstellende 1 – 1. De trainer van ODV was na afloop van de wedstrijd tevreden met een punt, maar Fc. Grootegast had meer verdiend.

Fc. Grootegast speelt zaterdag 14 oktober om 15.00 uur uit tegen VV Westerkwartier, Sportpark de Wieken, Iwemalaan 8, Niebert.