Nieuweweg 6 D
9603BM
HOOGEZAND
tel. 0598-320175

Na een reeks van acht ongeslagen wedstrijden moest het 1e elftal van Fc. Grootegast het vanmiddag opnemen tegen koploper HS’88. Uiteraard waren er een flink aantal supporters van onze Fc. naar Hoogezand gekomen om de prestaties van het team met eigen ogen te zien.

Na de aftrap van HS’88 zagen we twee elftallen die snel en fel van start gingen. Na vijf minuten speelde Mike Homan de bal naar Rowan Top die niet tot een schot kwam. Kort daarna leverde Rowan een voorzet waar Bouwe Pompstra net niet bij kon. Het initiatief ging naar HS’88. Keeper Niels Klaver kon een goede inzet van het thuisteam over z’n doel tikken en de corner die volgde werd door Lútsen Smits weggewerkt. De verdediging van Grootegast moest meer opruimwerk verrichten.

Even leek Rowan Top kansrijk op weg naar het Hoogezandster doel, maar er werd wegens buitenspel afgefloten. Het spel werd voornamelijk op de helft van Fc. Grootegast vervolgd waar keeper Niels Klaver tot twee keer toe een inzet van HS’88 wist te stoppen. Albert Koers kwam aan de bal en speelde naar Rowan Top die een voorzet gaf. Helaas was er geen speler van Fc. Grootegast die een vervolg kon geven aan de voorgetrokken bal.

Halverwege de eerste helft werd eerst een aanval van HS’88 wegens buitenspel beëindigd. Daarna werd een voorzet van het thuisteam afgeweerd, maar was de rebound van Yorick van Dam raak, 1 – 0. Meteen in de volgende minuut rondde Sven Rosevink de volgende aanval van HS’88 af en verscheen de 2 – 0 op het scorebord. Drie minuten later pakte keeper Niels Klaver de bal bij de volgende aanval. Nadat Bouwe Pompstra was neergehaald en Mike Homan vanaf rechts een vrije trap nam, was de keeper van HS’88 paraat. De aanvallen gingen nu over en weer en de beide keepers deden wat er van ze werd verwacht.

In de 36e minuut maakte Rowan Top op links actie en met een prachtige trap gaf hij de doelman van HS’88 geen kans en vloog de bal in het doel : 2 – 1. Fc. Grootegast creëerde nog een paar kansen en een schot van Albert Koers op aangeven van Kevin Houweling ging over het doel. Bouwe Pompstra moest na veertig minuten het veld geblesseerd verlaten, voor hem kwam Roy van der Tuin erin. HS’88 probeerde voor de rust de voorsprong nog te vergroten, maar had hierbij geen succes.

Na de thee kwam Fc. Grootegast gemotiveerd uit de kleedkamer, alles wees erop dat de ploeg zich niet gewonnen gaf. De vrije trap van Kevin Houweling twee minuten na de rust werd door HS’88 weggekopt. Er kwam meteen weer een vrije trap voor Fc. Grootegast. Vanaf +/- 20 meter schoot Kevin Houweling de bal tegen de buitenkant paal. Enkele minuten later draaide een voorzet van Albert Koers achter het doel. Dit waren kansen, maar nog geen doelpunt(en).

HS’88 nam halverwege de speelhelft van Fc. Grootegast in de 56e minuut een vrije trap die goed werd geblokt. Drie minuten later verdween een wilde trap van HS’88 over de zijlijn. Bij het thuisteam werd een speler gewisseld. Fc. Grootegast zette het aanvalsspel door. Een voorzet van Rowan Top ging naar Albert Koers die doorspeelde naar Lútsen Smits. De doelpoging van Lútsen ging naast. In de 69e minuut kwam het felbegeerde succes van Fc. Grootegast. Uit een voorzet van Roy van der Tuin scoorde Rowan Top z’n tweede doelpunt vanmiddag en trok hij de stand naar 2 – 2.

Met nog twintig minuten te gaan moest Lútsen Smits er geblesseerd af en maakte Robert Kooistra z’n opwachting binnen de lijnen. Fc. Grootegast ging door. Een corner van Rowan Top eindigde als doeltrap. Na het neerhalen van Albert Koers wist de keeper een vrije trap van Kevin Houweling die hij halverwege de speelhelft van HS’88 vanaf links nam, te pakken. Gelukkig was keeper Niels Klaver bij een tegenaanval van HS’88 bij de bal voordat er op z’n doel kon worden geschoten. Na een sterke actie van Sjac Ausma ging de bal van Mike Homan naar Roy van der Tuin die naast schoot. Een overtreding op Robert Kooistra werd bestraft met een vrije trap die door Mike Homan werd genomen. Na enkele balcontacten werd wegens buitenspel afgefloten. Robert Kooistra leverde twee koppogingen waarbij het net niet werd gevonden.

In de 82e minuut werd HS’88 gevaarlijk, maar loste Fc. Grootegast dit verdedigend op. De keeper van HS’88 pakte een voorzet van Rowan Top en Niels Klaver kwam prima in actie bij een actie van HS’88 die overigens ook werd afgefloten wegens buitenspel. Het thuisteam kwam haastig over, wilde eigenlijk geen genoegen nemen met een gelijkspel, had te maken met een Fc. Grootegast dat in de tweede helft een sterke indruk maakte. De slotfase van de wedstrijd was (evenals vorige week) best spannend. Aan beide kanten van het veld kon nog iets aan de stand worden gedaan. Verdediger Sjac Ausma was in de 85e minuut van waarde en daarna ging het weer naar de andere kant van het veld. Een schot van Marcel Gelderloos op aangeven van Rowan Top werd gepakt door de keeper. Een vrije trap van Rolf Hazenberg vanaf de middellijn werd door Robert Kooistra naast gekopt. In de 90e minuut werd buitenspel (?) gegeven voor Fc. Grootegast. De keeper van HS’88 verhinderde dat Robert Kooistra na een voorzet van Kevin Houweling kon scoren.

In de extra tijd had een speler van HS’88 de pech dat hij met een hamstringblessure uitviel. Een laatste aanval van HS’88 werd een corner. Deze corner verdween nadat hij was genomen achter het Grootegaster doel en na enkele ogenblikken klonk het laatste fluitsignaal. Fc. Grootegast had een dik verdiend punt te pakken en op basis van de tweede helft misschien wel recht op de volle winst.

Fc. Grootegast speelt zaterdag 23 maart om 14.30 uur thuis tegen Veenhuizen.