Scheidsrechter

E.R. Paauw

Accommodatie

Sportpark Grootegast

Pupil van de week Joris de Boer mocht voorafgaand aan de wedstrijd laten zien wat hij kan. Toen hij na het ontvangen van de bal op weg ging naar het doel van de tegenstander wist hij met mooie schijnbewegingen alle spelers te passeren en daarna de keeper het nakijken te geven. Zijn schot ging keurig in de touwen. Dat Joris een echte bikkel is werd duidelijk. Hij droeg de hele wedstrijd een korte broek en blijkt dit al 2 jaar (!) dagelijks te doen.

Het publiek dat naar de wedstrijd was gekomen hoefde niet lang te wachten op het eerste doelpunt. Het leek er op dat bij Fc. Grootegast achterin niet goed werd opgelet en daar profiteerde Waskemeer van. Zonder dat keeper Jelmer van Gorp iets uitrichtte schoot Aren Greebe de bal in het doel en verscheen de 0 - 1 op het scorebord. Voor de Friezen smaakte dit naar meer, maar goed ingrijpen van Albert Koers voorkwam een nieuwe treffer. Waskemeer kreeg een corner aan de ene kant en direct daarna aan de andere kant. Keeper Jelmer van Gorp wist de bal goed weg te stompen.

Daarna zagen we Fc. Grootegast in actie op de andere speelhelft. Na een voorzet van Bouwe Pompstra kon Mike Homan een schot lossen, maar dat was voor de keeper. Na tien minuten spelen volgde een mooie een-twee tussen Rowan Top en Jelmer Schuil en belandde het schot van Rowan op de kruising van het doel. Even later brak Waskemeer uit op links en voordat een verdediger kon ingrijpen werkte Mitchell Schievels de bal in het Grootegaster doel : 0 - 2, een sneue achterstand.

In de 18e minuut werd een veelbelovende aanval van Mike Homan en Rowan Top wegens buitenspel afgefloten. Toen Jelmer Schuil in balbezit kwam gaf hij de bal aan Mike Homan die aanlegde en zag dat de bal door de verdediging van Waskemeer tot corner werd verwerkt. Deze corner leverde geen succes op. Een nieuwe aanval van Mike Homan en Rolf Hazenberg werd een doeltrap voor Waskemeer. Halverwege de eerste helft liep Albert Koers een bloedneus op en moest even buiten de lijnen worden behandeld door verzorgster Janneke Bos die dit snel op wist te lossen.

Op bijna  een half uur spelen namen de Friezen een vrije trap die gelukkig (in twee keer) werd gepakt door keeper Jelmer van Gorp. In de 31e minuut maakte een speler van Waskemeer een omhaal die naast het doel ging. Fc. Grootegast was aan zet. De bal ging van Jelmer Schuil naar Albert Koers en door naar Mike Homan die met een prachtige lob voor een tegentreffer zorgde : 1 - 2. Keeper Jelmer van Gorp en Albert Koers leverden goed werk nadat Waskemeer een vrije trap nam en de Grootegasters kwamen met een mooie aanval. Het werd een vrije trap die door Rowan Top werd genomen en in de handen van de keeper eindigde. Meteen daarna kon op de andere speelhelft keeper Jelmer van Gorp met een goede actie pareren. Maar de corner die Waskemeer kreeg werd keurig bij Mitchell Schievels gebracht die de bal perfect inkopte. Met een 1 - 3 achterstand voor Fc. Grootegast brak de rust aan.

Het thuisteam kwam in de tweede helft aanvallend uit de startblokken. Een eerste aanval van Jelmer Schuil, Rowan Top en Rolf Hazenberg trof geen doel. Waskemeer nam het over, maar zag na een doelpoging een vangbal van de Grootegaster doelman. Na  een corner kon de altijd rustige en scherpe verdediger Marcel Gelderloos de bal wegkoppen.

Op de speelhelft van Waskemeer werd een inzet van Mike Homan gekeerd. Een vrije trap van Kevin Houweling na een flinke overtreding op Rolf Hazenberg werd weggekopt en een corner. Mike nam de corner en dook daarna al snel op in het doelgebied om richting doel te koppen, maar de keeper ving de bal. Grootegast ging door. Na een inworp van Jelmer Schuil en enkele balcontacten kreeg Lútsen Smits de bal en zonder aarzelen vuurde hij af en scoorde de 2 - 3 in de linkerhoek van het doel. Jammer genoeg ging een minuut later een schot van Rowan Top op aangeven van Rolf Hazenberg links naast het doel.

Waskemeer ging ervandoor en keeper Jelmer van Gorp wist de aanval door goed uit te komen af te breken. Na opnieuw een vervelende overtreding op Rolf Hazenberg ontstond een opstootje op het veld waarvoor aan beide kanten spelers een gele kaart kregen. Gauw weer door. Kevin Houweling bracht de bal bij Bouwe Pompstra die naast het doel van Waskemeer kopte. Bij een actie van Rowan Top, Albert Koers en Mike Homan ging het schot van laatstgenoemde voorlangs. Een vrije trap van Mike Homan vanaf rechts kwam bij Kevin Houweling en zijn doelpoging werd via de verdediging van Waskemeer een corner. Mike Homan nam de corner en uit een klutssituatie voor het doel werd niet gescoord.

Bij Waskemeer werd een speler gewisseld. Het was heel jammer dat na een corner van Mike Homan en een voorzet van Lútsen Smits een raak geschoten bal van Fc. Grootegast werd afgekeurd wegens buitenspel. De scoringsdrang bleef duidelijk aanwezig en kansen kwamen er ook. Een bal van Bouwe Pompstra ging naast, een schot van Mike Homan ging (opnieuw) voorlangs.

Nadat keeper Jelmer van Gorp weer goed uitkwam toen Waskemeer naderde volgde een rush van de gedreven spelende Kevin Houweling die niet kon worden afgerond. Met nog een kwartier op de klok werd een geblesseerde speler van Waskemeer gewisseld. De keeper van Waskemeer wist bij twee doelpogingen van Rolf Hazenberg de bal tegen te houden. Zeven minuten voor het einde van de reguliere speeltijd bracht trainer Arjan Veenstra ‘good old’ Rick van Dellen voor Bouwe Pompstra. Er kwam een lang doorlopende aanval van Fc. Grootegast en zoals hij vaker heeft laten zien stond Rick van Dellen op de juiste plaats om de 3 - 3 binnen te tikken. De ontlading aan Grootegaster zijde was groot. Iedereen vloog juichend naar de zijlijn om het doelpunt met de technische staf te vieren.

De slotminuten waren spannend. Albert Koers moest er na een tweede gele kaart af. Grootegast kwam nog dicht bij een doelpunt, maar de keeper van Waskemeer bracht redding voor zijn team. Na het laatste fluitsignaal was er bij Fc. Grootegast blijdschap over het behaalde punt, maar ook het weten dat een overwinning tot de mogelijkheden heeft behoord. Daar mag het team volgende week z’n best voor doen !

Fc. Grootegast speelt zaterdag 2 december om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen HSC (Sportpark ‘Henk Bruins’, Rijksweg oost 129a, Sappemeer).