Rodenburg 9
9351PV
LEEK
tel. 0594-513546

Zaterdagmiddag werd de uitwedstrijd tegen TLC gespeeld. Het weinige publiek dat was voorzien van paraplu’s zag al snel na de aftrap van Fc. Grootegast een succesvolle aanval van TLC. Hierbij werd in de derde minuut de vrijstaande Allard Bolwijn bereikt die zag dat zijn schot niet werd gepakt door de Grootegaster keeper. Een snelle 1 – 0 voorsprong voor TLC.

Enkele minuten later werd Bouwe Pompstra aan de andere kant van het veld aangespeeld, maar zijn schot op het doel van TLC was mis. Het was TLC dat telkens het spel naar zich toe wist te trekken en de verdediging van Fc. Grootegast had werk te verzetten. Halverwege de eerste helft lieten de Grootegasters zich zien op de speelhelft van TLC. Een vrije trap van Kevin Houweling ging voorlangs. Uit een voorzet van Lútsen Smits kopte Jelmer Schuil de bal in de handen van de keeper. Toen Kevin Houweling daarna een voorzet kon geven, was er geen teamgenoot paraat om een goed vervolg te geven.

TLC had bij een tweetal corners geen succes. De eerste eindigde in een doeltrap en de tweede werd door keeper Niels Klaver weggestompt. Fc. Grootegast was vijf minuten voor de rust kansrijk, maar tot een afronding kwam het niet. Vlak voor het rustsignaal leverde Bouwe Pompstra de bal aan Mike Homan die inschoot, maar de bal werd via de keeper een corner die helaas eindigde in een doeltrap voor TLC.

De tweede helft startte met Derwin van der Wielen die voor Jelmer Schuil in het veld kwam. Fc. Grootegast kwam aanvallender uit de startblokken. Rolf Hazenberg bracht al snel Mike Homan in stelling die afvuurde maar net over het doel schoot. In de vijftigste minuut bracht een vanaf links genomen vrije trap van Kevin Houweling geen succes. Het was voor Fc. Grootegast heel jammer dat TLC daarna op rechts opkwam en Tim van der Mossel raak kon schieten in de linkerhoek van het doel, 2 – 0.

De Grootegasters bleven het wel proberen. Zo kon Rowan Top een mooie bal terugleggen op Mike Homan maar zijn schot ging over het doel. Bij een nieuwe poging van Mike stond de keeper paraat en werd de rebound van Lútsen Smits een corner. Mike Homan nam deze en nu werd de bal door een TLC’er weggekopt. TLC zag de verdediging van Grootegast een kans afwenden. Mike Homan zag opnieuw de doelman van TLC in de weg staan en bij een mooie actie van Rowan Top ging zijn schot op doel naast.

Na een uur spelen kwam Steven de Vries erin voor Lútsen Smits. Iets daarna speelde Marcel Gelderloos de bal naar Rowan Top die doorspeelde naar Steven de Vries die zijn bal op de doellat zag gaan. Vervolgens werd TLC gevaarlijk, maar dit werd goed opgelost. De zoektocht van Fc. Grootegast naar een tegengoal ging door. In de 74e minuut wist Kevin Houweling de bal bij Rolf Hazenberg te brengen die inkopte en weer was de bal voor de keeper. Met nog een klein kwartier te gaan werden Roy van der Tuin en Nanne van Hielkema binnen de lijnen gebracht voor Marcel Gelderloos en Bouwe Pompstra. Maar wat Fc. Grootegast daarna ook probeerde, een doelpunt viel er niet. Schoten op doel gingen naast en corners leverden ook geen resultaat op. Door redding te brengen met de voet wist keeper Niels Klaver in de slotminuut TLC van een derde doelpunt af te houden.

Voor Fc. Grootegast was deze regenachtige zaterdagmiddag heel teleurstellend. Dat was het ook voor het uit Grootegast afkomstige publiek dat regen en kou had getrotseerd en hoopt op betere tijden.

Fc. Grootegast speelt zaterdag 25 november om 14.30 uur thuis tegen Waskemeer.