Leidijk 42 A
8434NC
WASKEMEER
tel. 0516-422768

Fc. Grootegast mocht vanmiddag de wedstrijd in en tegen Waskemeer aftrappen. Zoals altijd waren er weer veel supporters van Fc. Grootegast om ‘hun club’ te steunen. Mike Homan zag in de vierde minuut z’n vrije trap over het doel wegdraaien en twee minuten later kon Waskemeer een actie van Robert Kooistra onderbreken. Daarna was het thuisteam aan zet en wist Kevin Houweling de bal te onderscheppen. Na een corner voor Waskemeer kwam de bal bij Dennis Hardenbol die snoeihard raak schoot in de rechterbovenhoek van het doel. In de 7e minuut een snelle 1 – 0 voorsprong voor Waskemeer, een snelle achterstand voor Fc. Grootegast.

De Grootegasters probeerden wat terug te doen. Mike Homan speelde naar Kevin Houweling die z’n doelpoging over de achterlijn zag gaan. In de 15e minuut werd door Fc. Grootegast niet goed uitverdedigd en daarvan wist Jurrien Hummel te profiteren en de 2 – 0 voor Waskemeer binnen te schieten. Deze stand bleef niet lang op het scorebord staan want twee minuten later tikte Mike Homan een voorzet van Rowan Top binnen en was het 2 – 1. Waskemeer wilde graag een corner verzilveren, maar na een eerste schot ging de bal in tweede instantie voorlangs. De volgende acties waren met name voor Derwin van der Wielen en Robert Kooistra. Uit een vrije trap van Derwin kwam Robert niet tot scoren en na een voorzet van Derwin kopte Robert twee keer richting doel en kwam de tweede kopbal tegen de paal. Halverwege de eerste helft schoot Mike Homan van afstand over het doel van Waskemeer. Toen Waskemeer in de 25e minuut een vrije trap kreeg kon Nanne van Hielkema door goed verdedigen een doelpoging van de Friezen voorkomen.

Twee minuten later werd wel gescoord. Mike Homan speelde naar Rowan Top die heel goed doorging en de bal behendig in de touwen schoot : 2 – 2. Waskemeer probeerde het met een afstandsschot, maar de bal ging over het doel. Na een half uur spelen kon Rowan Top de bal goed voorgeven en had Mike Homan een schietkans, het werd ‘m niet. Waskemeer was in de omschakeling best wel gevaarlijk. Gelukkig kon keeper Niels Klaver een schot op z’n doel overtikken en werd de corner die Waskemeer vervolgens kreeg door een van hun spelers naast gekopt. In de 35e minuut werd bij het thuisteam een speler gewisseld. Rowan Top en Mike Homan zetten twee keer een aanval in. Bij de eerste was de keeper paraat en de tweede werd wegens buitenspel afgefloten. Toen aan de andere kant van het veld een aanval van Waskemeer niet goed onderschept werd, zette Jurrien Hummel z’n tweede doelpunt van de middag waarmee de stand 3 – 2 werd. Een schot van Rowan Top op het doel van Waskemeer draaide naast en vlak voor de rust stuitte een schot van Nanne van Hielkema op de keeper van Waskemeer. Tijd voor thee voor de spelers.

Vier minuten na de aftrap in de tweede helft kreeg een speler van Waskemeer geel na een forse overtreding op Nanne van Hielkema. Het werd snel duidelijk dat Fc. Grootegast de achterstand weg wilde werken. Een voorzet van Rowan Top werd geweerd door de keeper en daarna door Albert Koers over geschoten. Een schot van Mike Homan werd via de keeper een corner die niets opleverde. Een nieuwe aanval werd wegens buitenspel afgefloten en de volgende eindigde na diverse contacten in een vrije trap vanuit het zestienmetergebied voor Waskemeer. Een bal van Rolf Hazenberg op Mike Homan werd een corner die door Waskemeer werd weggekopt.

Na een kwartier in de tweede helft werd een aanval van Waskemeer geblokt. Bij Waskemeer werd een speler gewisseld. Het spel ging verder met een schot van Mike Homan dat door de keeper werd afgeweerd. Een vrije trap van Kevin Houweling werd door de verdediging weggeschoten. Toen Kevin in de 67e minuut de bal voortrok, kopte Robert Kooistra naast. Een minuut later stompte de keeper het schot van Albert Koers op aangeven van Robert weg en kon de kans die nog ontstond niet worden benut.

Waskemeer speelde geen mooi voetbal in de tweede helft. Ballen werden zo ver mogelijk weggeschoten en met een afstandsschot op het Grootegaster doel bereikte het niets. Met nog 20 minuten te gaan kwamen Maurits Stolk en Rick van Dellen bij Fc. Grootegast binnen de lijnen voor Derwin van der Wielen en Nanne van Hielkema. Er ontstond een grote kans voor Robert Kooistra, maar hij schoot de bal over het doel. Uit een voorzet van Kevin Houweling kopte Robert naast het doel. Waskemeer kwam aan de overkant van het veld tot een schot voorlangs. Terug op de andere speelhelft speelde Kevin Houweling naar Mike Homan die de bal naast het doel prikte. Maar toen de bal in de 78e minuut bij Mike kwam, was het wel raak : 3 – 3. Na de hervatting pakte keeper Niels Klaver een schot op z’n doel. Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd speelde Rowan Top naar Robert Kooistra die inschoot. De keeper keerde die inzet, maar de bal was opnieuw voor Robert die nu scoorde en Fc. Grootegast op een 3 – 4 voorsprong zette.

Na een overtreding van Waskemeer had Maurits Stolk een blessurebehandeling nodig. Waskemeer kwam in de 82e minuut tot een corner die over de achterlijn liep. De (spannende) minuten begonnen weg te tikken. Via Mike Homan en Rick van Dellen kwam de bal bij Robert Kooistra, maar het schot van Robert werd gestopt. Goed werk van Rowan Top leidde tot een corner, maar geen doelkans. In de slotminuut nam Mike Homan vanaf links een vrije trap die door Waskemeer werd gepareerd en daarna schoot Rowan Top naast het doel.

De extra tijd brak aan. Waskemeer probeerde aan te dringen. Allereerst kopte Kevin Houweling de bal weg, daarna Rolf Hazenberg. Na opnieuw goed verdedigen van Rolf kon Fc. Grootegast nog een keer aanvallen, maar er werd niet meer gescoord. Dat lukte Waskemeer ook niet. Gezien het echt betere spel van Fc. Grootegast in de tweede helft mochten de drie punten vanmiddag verdiend worden meegenomen.

Fc. Grootegast speelt zaterdag 4 mei om 14.30 uur thuis tegen HSC.