Scheidsrechter

T. Mulder

Accommodatie

Sportpark Grootegast

Het was een genot om pupil van de week Jordy Poels te zien. Nadat hij de bal kreeg toegespeeld van spits Robert Kooistra dribbelde hij behendig langs de spelers van SV Haulerwijk, maakte een prachtige schaar en liet de keeper met een fraai schot in de rechterhoek van het doel kansloos.

De wedstrijd tussen het thuisspelende Fc. Grootegast en het bezoekende SV Haulerwijk begon met op en neer gaand spel. Na een minuut of vijf zagen we een mooie actie van Mike Homan, maar de keeper van Haulerwijk kon op tijd ingrijpen en wist een openingsgoal te voorkomen. Kort daarna leverde Rowan Top de bal aan Robert Kooistra die inkopte, maar ook nu was de keeper paraat.

Aan de overkant van het veld liep het anders. Toen de keeper en een verdediger van Fc. Grootegast niet goed ingrepen scoorde Jens Douwsma de eerste treffer en was het 0 – 1.  Haulerwijk speelde gedreven en kwam veelvuldig in balbezit. De Grootegasters kwamen tekort en slaagden er niet in een vuist te maken. Wel ontstond na een half uur spelen een grote kans toen Rowan Top de bal van Mike Homan kreeg, maar het werd niet meer dan een corner. Mike werkte flink, maar werd niet beloond voor z’n inspanningen. De keeper en verdediging stonden succes in de weg.

In de 36e minuut werd bij een vrije trap van Fc. Grootegast de bal afgeslagen en kwam op links terecht bij Haulerwijk. Patrick Hilhorst tekende voor de 0 – 2. Een paar minuten voor de rust kwam aan de zijde van Grootegast Bouwe Pompstra in het veld voor Rienk Tuithof.

Bij de start van de tweede helft leek er wat meer vuur in het spel van Fc. Grootegast te zitten. Een schot van Kevin Houweling op aangeven van Robert Kooistra belandde in het zijnet. Na weer goed werk van Robert kwam de bal bij Jelmer Schuil die net over het doel schoot. Na een rush van Lútsen Smits eindigde een poging van Rowan Top in een doeltrap. De keeper van Haulerwijk stopte een schot van Rowan na aangeven van Jelmer Schuil.

In de 61e minuut werd een speler van Haulerwijk gewisseld. De 0 – 3 bleef uit toen een schot van Haulerwijk naast het doel verdween.

Toen Albert Koers in het strafschopgebied onderuit werd gehaald, zag de scheidsrechter hier geen penalty in. Het had een kantelpunt in de wedstrijd kunnen zijn, zo ook de nieuwe  pogingen van Fc. Grootegast die geen van allen doel troffen. Een kwartier voor het einde brak Haulerwijk uit en kreeg de keeper van Grootegast de bal niet te pakken. Het betekende de 0 – 3 door Lars Ritsema.

Bij een vrije trap van Mike Homan op +/- 25 meter van het doel kon de keeper de bal met de handen afweren en daarna pakken. Een schot van Rolf Hazenberg kreeg hij ook in handen.  Met nog tien minuten te gaan werd aan beide kanten gewisseld. Bij Grootegast kwam Nanne van Hielkema erin voor Mike Homan. Aan de stand veranderde niets meer. Alle pogingen van Fc. Grootegast liepen op niets uit en na 90 minuten kon SV Haulerwijk als terechte winnaar het veld verlaten. Fc. Grootegast dat naar de 10e plaats op de ranglijst is gezakt moet zich in de volgende wedstrijd proberen te herpakken.

Fc. Grootegast speelt zaterdag 18 november om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen TLC op Sportpark Rodenburg in Leek.