Iwemalaan 8
9365PS
NIEBERT
tel. 0594-549961

Vanmiddag hoefde er niet ver te worden gereisd voor de uitwedstrijd van het 1e team van Fc. Grootegast. De tegenstander VV Westerkwartier heeft Sportpark De Wieken als thuisbasis. Behalve staf en selectie reden of fietsten veel supporters van Fc. Grootegast naar Niebert.

Na de aftrap van Fc. Grootegast kon Rowan Top als eerste een schot op het doel van keeper Jacco Babois doen, de doelman had er geen probleem mee. In de 5e minuut was het een ander verhaal. Na een vrije trap van Kevin Houweling stuitte de bal een keer, werd gemist door de keeper en belandde in het net. Op het scorebord verscheen 0 – 1. Na tien minuten spelen ging de bal van Kevin Houweling naar Rowan Top die doorspeelde naar Robert Kooistra. Robert kopte in, maar de keeper kon de bal vangen. Aan de overkant wist keeper Rolf Hazenberg een schot op zijn doel te vangen.

Toen Bouwe Pompstra onderuit werd gehaald en Mike Homan de toegekende vrije trap nam werd de bal door VV Westerkwartier achter gekopt. Uit de corner van Rowan Top ontstond geen gevaar voor de thuisclub. VV Westerkwartier kreeg in de 19e minuut een vrije trap die na enkele balcontacten eindigde in een schot over het Grootegaster doel.

Het spel verplaatste zich weer naar de andere kant van het veld. De bal die door Nanne van Hielkema werd voorgegeven was voor keeper Babois. Twee minuten later gaf Robert Kooistra de bal laag voor en kwam Rowan Top tot een schot dat opnieuw voor de keeper was. Daarna wist VV Westerkwartier op te komen, maar de aanval was niet goed genoeg voor resultaat. Na goed een half uur spelen leverden Bouwe Pompstra en Mike Homan mooie combinaties en ging het schot van Mike Homan jammer genoeg over het doel.

Keeper Rolf Hazenberg kwam in de 36e minuut in actie. Nadat hij de bal wegstompte schoot VV Westerkwartier vervolgens over. Na een vrije trap was het even rommelig in het Grootegaster doelgebied, maar het eindigde met een doeltrap. Nog voor de rust kwam er een prachtige actie van Bouwe Pompstra die hij afrondde met een treffer in de korte hoek van het doel : 0 – 2.

Aan het begin van de tweede helft startten Lútsen Smits en Roy van der Tuin voor Nanne van Hielkema en Rowan Top. Al snel kreeg VV Westerkwartier een corner die door Robert Kooistra werd weggekopt. Er volgde een uitbraak van Roy van der Tuin die uitmondde in een corner. Tot twee keer toe was de bal na een inzet van Lútsen Smits voor de doelman. Tussen deze beide acties loste VV Westerkwartier een schot op het doel van Fc. Grootegast en was de keeper paraat.

In de 57e minuut ging een kans voor VV Westerkwartier voor het doel langs. Na  een vrije trap van de thuisploeg werd de bal gekopt en kwam daarna via keeper Hazenberg op het dak van het doel. Uit de goed genomen corner kon Rense Dijk de 1 – 2 voor VV Westerkwartier keurig binnenkoppen. Op aangeven van Bouwe Pompstra kreeg Robert Kooistra een schotkans, maar ging de bal over de achterlijn. Heel kort hierna leverde Mike Homan een schot en wist de verdediging van VV Westerkwartier een nieuwe tegengoal te voorkomen. Bij VV Westerkwartier werd een wisselspeler ingebracht. Een corner en een tweetal vrije trappen leverden VV Westerkwartier geen voordeel in de vorm van doelpunten op en dat was voor Fc. Grootegast niet het geval toen een bal van Roy van der Tuin op de lat kwam.

Met nog zes minuten officiële speeltijd op de klok leverde de verdediging van Fc. Grootegast goed werk. Steven de Vries kwam aan Grootegaster zijde voor Bouwe Pompstra binnen de lijnen. Een vrije trap van VV Westerkwartier werd door Roy van der Tuin goed opgepikt en hij snelde naar het doel van de tegenstander. Een afronding bleef uit, de bal ging naast. In de laatste officiële minuut schoot Robert Kooistra net naast het doel, maar in de extra tijd was er een mooi succes voor hem. Robert kwam in balbezit, omspeelde twee tegenstanders en gaf keeper Babois het nakijken. Met dit doelpunt bepaalde Robert de eindstand op 1 – 3 en was er aan Grootegaster zijde uiteraard tevredenheid met het binnenhalen van de drie punten.

De volgende competitieronde wordt gespeeld op 28 oktober.

Fc. Grootegast speelt dan om 14.30 uur thuis tegen de ongeslagen koploper HS’88.