Rijksweg Oost 129 A
9611CE
SAPPEMEER
tel. 0598-396497

Spelers, technische staf en supporters van Fc. Grootegast reisden vanmiddag af naar Sportpark ‘Henk Bruins’ in Sappemeer. Het eerste elftal nam het daar op tegen HSC. Het verschil op de ranglijst was voor aanvang van de wedstrijd niet erg groot en iedereen was benieuwd hoe het er na 90 minuten voetballen uit zou zien.

Meteen na de aftrap zocht HSC de aanval en wist Fc. Grootegast alert te verdedigen en zelf kansen te zoeken. Een vrije trap vanaf rechts van Kevin Houweling ging richting doel, maar de scheidsrechter floot af wegens buitenspel. Enkele minuten later leverde Kevin een voorzet die werd verlengd en op het dak van het doel belandde. Mike Homan had in de 11e minuut geen geluk met z’n vrije trap die net naast ging. Na een overtreding op Bouwe Pompstra werd de vrije trap die door Kevin Houweling werd genomen onschadelijk gemaakt door de verdediging van HSC. De klok tikte bijna een kwartier spelen aan toen Jelmer Schuil de bal naar Roy van der Tuin plaatste, maar de keeper van HSC was als eerste bij de bal. Toen Roy heel kort daarna werd neergelegd ketste de vrije trap die Mike Homan op +/- 20 meter van het doel nam tegen de doellat. Fc. Grootegast dicteerde dan wel het spel, maar kwam niet tot scoren.

HSC trok ook ten aanval en voor hen eindigde die in een doeltrap voor Fc. Grootegast. Een omhaal van HSC was evenmin doeltreffend. Rond de 20e minuut was tot twee keer toe een blessurebehandeling van de keeper van HSC nodig. Bij een corner van HSC kon keeper Jelmer van Gorp de bal wegstompen. De volgende corner van HSC werd laag gegeven en ging door als een schot dat naast het doel ging. Aan de andere kant kwam een doorgekopte bal van Mike Homan bij Roy van der Tuin die zijn doelpoging in de handen van de keeper zag verdwijnen. Er kwamen meer kansen. Lútsen Smits trok de bal na een vrije trap van Mike Homan voor en weer was daar de keeper die daarna ook een schot van Mike wist te vangen. Rolf Hazenberg, Bouwe Pompstra en Mike Homan kwamen weer in actie. Na een korte corner van Mike op Rolf schoot Bouwe helaas naast.

Na een half uur spelen was HSC gevaarlijk en bracht keeper Jelmer van Gorp redding. Bij de tegenaanval van Fc. Grootegast kwam de keeper van HSC goed uit en trapte de bal weg. Het werken van Fc. Grootegast kreeg toch resultaat. Een voorzet van Rolf Hazenberg die een speler van HSC dacht weg te koppen ging tot vreugde van de Grootegasters in de touwen en betekende een 0 - 1 voorsprong. Mike Homan was in de 38e minuut kansrijk, maar het werd geen 0 - 2. Bij HSC liep een speler tegen een gele kaart aan.

Laatste man Marcel Gelderloos was weer belangrijk door de bal bij een aanval van HSC weg te koppen en dat herhaalde hij nog twee keer. Nadat Roy van der Tuin een gele kaart te zien kreeg, moesten beide aanvoerders zich melden bij de scheidsrechter die vandaag zijn dag niet had en een zeer negatief stempel op de wedstrijd drukte (dat bleek in de gehele wedstrijd). Kort na een schot voorlangs van Mike Homan brak de rust aan.

In de 3e minuut van de tweede helft zag de scheidsrechter geen penalty in de actie van de keeper van HSC tegen Mike Homan. Lútsen Smits speelde in de 49e minuut de bal naar Jelmer Schuil die verlengde naar Roy van der Tuin die buitenspel bleek te staan. HSC stoomde de andere kant op en Marcel Gelderloos greep weer goed in. Fc. Grootegast nam het aanvalswerk over en Mike Homan deed uit een draai een schot dat voor de keeper was. HSC ging weer en nu kopte Rienk Tuithof weg. In de 54e minuut ging het achterin bij Fc. Grootegast toch even mis en profiteerde HSC door de 1 - 1 te scoren. Door goed uitkomen wist keeper Jelmer van Gorp een achterstand te voorkomen.

Rolf Hazenberg, Rowan Top en Roy van der Tuin wilden wel een voorsprong verwezenlijken. Er kwam een corner die de keeper van HSC pareerde. Gelukkig verrichtte verdediger Marcel Gelderloos ook weer een knappe redding bij een echte aanval van HSC en na een corner kon keeper Jelmer van Gorp de bal pakken. Alle neuzen gingen weer de andere kant op. Bouwe Pompstra speelde de bal richting Mike Homan die de bal liet gaan zodat Rolf Hazenberg kon schieten. Het was de keeper die z’n werk weer deed en vijf minuten later pakte hij een schot van Lútsen Smits. Bij HSC werd een speler gewisseld. De verdediging van HSC kopte een vanaf rechts genomen vrije trap van Mike Homan weg. Toen Roy van der Tuin in de 66e minuut zijn tweede geel kaart kreeg moest hij het veld verlaten en Fc. Grootegast met tien man verder.

De HSC’er die eerst van afstand naast schoot legde twee minuten later Rolf Hazenberg neer en kreeg ook een tweede gele kaart, het was nu tien tegen tien. Bouwe Pompstra en Jelmer Schuil maakten bij Fc. Grootegast plaats voor Steven de Vries en Derwin van der Wielen. Koud in het veld werd Derwin ongelooflijk tegen de grond gewerkt en in plaats van fluiten en minimaal een vrije trap te geven liet de scheidsrechter doorspelen ging een lange krullende bal van HSC in het Grootegaster doel : 2 - 1. Bij HSC werd weer een speler vervangen.

Fc. Grootegast kwam terug. Een bal van Marcel Gelderloos op Rowan Top ging vervolgens het doelgebied in en Rolf Hazenberg kon de 2 - 2 laten aantekenen. De laatste vijf officiële minuten verving Rick van Dellen Lútsen Smits. Zowel HSC als Fc. Grootegast wilden in de slotfase wel een overwinning behalen, maar het zat er niet meer in.

Fc. Grootegast speelt zaterdag 9 december om 14.30 uur thuis tegen SIOS.