Iepenlaan 89 a
9741GB
GRONINGEN
tel. 050-5774342

Vorige week waren de voetbalvelden door weersomstandigheden onbespeelbaar. Vandaag werd er bij VVK in Groningen om half 3 afgetrapt en scheen de zon. Langs de lijn stonden voornamelijk supporters van Fc. Grootegast die graag wilden zien hoe hun club na de winterstop ging presteren. Het bleek al snel dat Fc. Grootegast meer op de speelhelft van VVK was te vinden dan andersom. De eerste vrije trap van de Grootegasters werd genomen door Kevin Houweling, zijn schot richting doel werd geblokt door VVK. De volgende mogelijkheid ontstond toen de bal van Rolf Hazenberg naar Bouwe Pompstra ging en daarna naar Rowan Top die naast het doel schoot.

Een minuut later schoot Bouwe hoog over de goal. In de 18e minuut werd bij VVK een geblesseerd geraakte speler vervangen. Halverwege de eerste helft kwam Fc. Grootegast opzetten en kon de keeper van VVK door op tijd uitkomen de bal wegtrappen. Een paar minuten later bracht hij redding bij een schot van Mike Homan op aangeven van Rolf Hazenberg.  Bij de volgende actie was het wel raak. Kevin Houweling stak de bal door naar Rolf Hazenberg die vervolgens een voorzet gaf naar Mike Homan. Mike was doeltreffend en zette de stand op 0 – 1.

Fc. Grootegast ging op zoek naar een volgende goal, maar de keeper van VVK verhinderde dat vooralsnog. Toen Rolf Hazenberg balverlies leed, kon een speler van VVK de bal oppikken en scoorden de Groningers : 1 – 1. Met deze stand brak de rust aan.

Na de thee ging Fc. Grootegast op zoek naar nieuwe kansen. Op aangeven van Rolf Hazenberg schoot Albert Koers op doel en belandde de bal in de handen van de keeper. Mike Homan die een door Albert op de borst opgevangen bal kreeg, schoot naast. Een vrije trap van Rolf kwam bij Rowan Top die een voorzet gaf die achter het doel draaide. Toen Rowan in de 56e minuut vanaf eigen helft op weg ging naar het doel van VVK kon de keeper de bal op tijd wegtrappen. Mike Homan probeerde meteen van afstand raak te schieten, maar de bal ging over de achterlijn.

VVK wist het doelgebied van Fc. Grootegast binnen te dringen, maar hier kon laatste man Marcel Gelderloos redding brengen. Na een uur spelen werd Albert Koers fors onderuit gehaald en besloot de scheidsrechter de veroorzaker van VVK met een rode kaart weg te sturen. Drie minuten daarna pakte Fc. Grootegast een nieuwe voorsprong, nu was het Bouwe Pompstra die scoorde : 1 – 2. Een mooie combinatie van Bouwe, Rolf en Mike eindigde in de handen van de keeper. VVK wilde wel iets terug doen, maar een vrije trap ging achter en een schot op doel ging naast. Hierna was het over en uit met VVK.

In de 70e minuut kon Bouwe Pompstra vrij op het doel afgaan en probleemloos de 1 – 3 aantekenen. Na dit doelpunt schoot Bouwe die veel werklust toonde een keer net over en een keer voorlangs. Trainer Arjan Veenstra bracht met nog een kwartier te spelen in een keer vijf wisselspelers. Bouwe Pompstra, Jelmer Schuil, Lútsen Smits, Rowan Top en Kevin Houweling maakten plaats voor Yanick Heeringa, Nanne van Hielkema, Derwin van der Wielen, Rick van Dellen en Roy van der Tuin. Het aanvalsspel van Fc. Grootegast ging onverminderd door en dat bracht succes in het laatste deel van de wedstrijd.

Allereerst scoorde Nanne van Hielkema na een voorzet van Roy van der Tuin de 1 – 4. Twee minuten later speelde Roy naar Derwin van der Wielen die de bal voorzette naar Rick van Dellen die over schoot. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Rolf Hazenberg de bal van Marcel Gelderloos en kon ook hij een treffer voor z’n rekening nemen : 1 – 5. Dit werd nog niet de eindstand, want een minuut voor tijd kon Roy van der Tuin na een voorzet van Mike Homan ook raak schieten. Fc. Grootegast heeft met deze 1 – 6 overwinning een prima start gemaakt na de winterstop.

Fc. Grootegast speelt zaterdag 3 februari om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen Niekerk.