Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Zure druiven : Fc. Grootegast 1 verliest met één doelpunt verschil thuis van HS ’88 1.

Fc. Grootegast 1

0 - 1

HS'88 1

38'

Sportpark Grootegast

Johan Cruijff zei ooit: “Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als de tegenstander”.

Nu deed Fc. Grootegast dit ook, maar beide treffers werden afgekeurd. Eén vanwege buitenspel en één vanwege het vermeend aanvallen van de keeper. HS’88 scoorde wel een reglementaire goal.

De druiven waren vanmiddag dan ook zuur voor de Grootegasters en HS’88 vertrok met drie punten terug naar Hoogezand.

Tijdens het interview voor het programmaboekje van deze wedstrijd vertelde de pupil van de week,  Sebastiaan Poelman, dat zijn team de JO 11-1 soms te weinig doelpunten maakt. Dat was deze middag ook het geval voor Fc. Grootegast 1. Overigens staat  JO 11-1 op dit moment derde, met 5 overwinningen en 2 nederlagen.

Sebastiaan mocht vanmiddag als eerste zijn talenten laten zien. Hij speelde de spelers van HS ’88 knap uit en ging recht op het doel van Lukas Wijma, de keeper van HS ’88, af. Lukas verdedigde zijn doel aanvankelijk goed, maar werd bij de tweede poging toch door Sebastiaan verslagen. Was dit een voorteken voor de rest van de middag?

In het begin van de wedstrijd zette HS ‘88  druk op de spelers van Fc. Grootegast. Ze drongen Fc. Grootegast terug op eigen helft. In de derde minuut kreeg HS ‘88 een vrije trap die naast het doel van Jelmer van Gorp werd geschoten.

Maar ook Grootegast zette druk, dit verbaal ondersteund door Marcel Gelderloos, die zijn medeverdedigers naar voren dirigeerde. Grootegast leek het initiatief over te nemen, met mooie passen en voorzetten. Kevin Houweling speelde de bal in de 16, maar keeper Lukas Wijma was alert. Rolf Hazenberg bracht Rowan Top in stelling, maar helaas kreeg dit geen vervolg.

Een vrije trap van HS ‘88 vanaf de linkerhelft van het veld kwam laag in het 16-meter gebied van Fc. Grootegast, maar werd resoluut weggewerkt door Rolf.

Grootegast begon een aanval vanaf rechts via Kevin en Bouwe Pompstra, die Jelmer Schuil in het strafschopgebied helaas net niet kon bereiken. Opnieuw was de bal voor de sluitpost van HS 88’. Grootegast hield de druk erop. Bouwe werd bereikt via een pass, maar stond helaas buitenspel. Rowan was alert en wist de bal af te snoepen van een verdediger van HS ’88. Via Robert Kooistra kreeg hij de bal weer, maar helaas eindigde deze kans niet in een doelpunt voor Fc. Grootegast.

Ook HS ’88 bleef aandringen, met een schot van afstand door het midden van de verdediging van Grootegast. De bal werd hierbij aangeraakt, wat resulteerde in een corner. Dit leidde verder niet tot een gevaar voor de thuisploeg. In de 19e minuut speelde Rowan zijn tegenspeler fraai uit, maar zijn schot op doel werd opnieuw gepakt door de keeper. Fc. Grootegast bleef het proberen, nu met een voorzet van links door Mike Homan. Het leverde niets op. Vanaf de achterste linie werd een mooie aanval opgezet waarbij Rienk Tuithof de bal naar Jelmer speelde , die op zijn beurt Rowan bediende. Rowan tikte de bal terug, waarna Jelmer na een fraaie passeeractie de bal aan Bouwe kon geven. Helaas leverde ook deze poging verder niets op.

Toen een  de bal richting Kevin werd gespeeld, was de verdediging van HS’88 alert en werkte een speler de bal  over de zijlijn. Even later was ook de verdediging van Fc. Grootegast, vertegenwoordigd door Rienk alert, ook hij kon de bal via de zijlijn wegwerken voordat een speler van de tegenpartij gevaarlijk kon worden. In de 30ste minuut van de wedstrijd zag Rolf de keeper van de tegenpartij voor zijn doel staan en probeerde hem vanaf het midden van het veld te verschalken. De bal ging echter net naast.

Albert Koers kopte de bal richting Jelmer, die de bal doorspeelde aan Rowan, maar deze kon niet gevaarlijk worden. Ook Robert kon na een mooie balaanname geen vervolg geven aan de door hem zelf opgezette aanval.

Vervolgens werd HS’88 weer gevaarlijk voor het doel van Fc. Grootegast, maar ook hier bleef het bij een poging. In de 38ste minuut onderschepte een HS’88-speler de bal in de verdediging van Fc. Grootegast, wat leidde tot een corner. Deze werd laag ingebracht op de rand van de 16 meter en keihard binnengeschoten door Jaap Waijer: 0-1.

Fc. Grootegast ging in de achtervolging, waarbij Jelmer vanaf links een hoge voorzet gaf aan Robert, maar deze kreeg geen vervolg. Bouwe gaf een voorzet aan Mike. Het schot op doel van Mike, vormde geen probleem voor de keeper van HS ’88. Grootegast bleef het proberen nu weer vanaf rechts via een voorzet van Kevin, maar Robert kon hier geen vervolg aan geven. Via een opbouw van achteruit via Rolf werd nog een poging gedaan, maar ook dit leidde niet tot een schot op doel. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg HS ’88 nog een goede kans, opnieuw door het midden.

Met een tussenstand van 0-1 zochten de spelers de kleedkamers op, en het merendeel van het publiek de kantine.

Na de rust kwam Lútsen Smits in het veld voor Bouwe Pompstra. In de 48ste minuut kreeg HS’88 vanaf rechts een vrije trap. Gelukkig voor de Fc. kon niemand van HS ’88 zijn voet hier tegenaan krijgen, waardoor Jelmer van Gorp een doeltrap mocht nemen. Rolf kon na een mooie actie net niet Albert bereiken. Vervolgens mocht Grootegast een corner nemen. Dit werd een korte corner, de bal werd door Rowan hoog in de 16 gebracht. Albert probeerde het met het hoofd, maar kon de bal niet genoeg kracht en richting meegeven. In de 53ste minuut is het dan toch raak voor Grootegast, Rowan kon Robert bereiken, deze kopte in. Buitenspel. Kevin probeerde de verdediging en de keeper nog te verschalken door een harde vrije trap, maar helaas trof ook deze geen doel. HS ’88 kreeg ook een vrije trap. Maar ook deze bleef zonder gevaar. Grootegast claimde nog een handsbal, maar scheidsrechter mevrouw Waringa wees dit resoluut van de hand. Fc. Grootegast bleef maar aandringen nu via een pass van Jelmer op Rowan, deze schoot net naast. Aan de zijlijn was er vervolgens een overtreding door HS ’88, waardoor Robert behandeld moest worden. Fc. Grootegast liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en bleef de aanval zoeken, deze keer opnieuw via een hoge voorzet door Jelmer, deze keer op Rolf, maar helaas.

Plotseling kwam HS ’88 ook weer richting het doel van Jelmer van Gorp, gelukkig wist zijn naamgenoot de bal voordat deze gevaar op kon leveren over de achterlijn weg te werken. De corner hierna was ongevaarlijk voor Fc. Grootegast. In de 69ste minuut van de wedstrijd kwam Lútsen ten val met een verdediger van HS ’88 in de buurt. Even was de hoop van Grootegast gevestigd op een penalty, maar deze hoop was van korte duur. Ondertussen werd duidelijk dat Robert niet meer kon terugkeren en Steven de Vries zijn vervanger was.

Zes minuten daarna staan er drie nieuwe spelers aan Grootegaster kant klaar om erin te komen. Roy van der Tuin komt in plaats van Rowan Top, Yanick Heeringa vervangt Jelmer Schuil en Maurits Stolk neemt de plaats in van Rienk Tuithof. Het laatste kwartier is aangebroken, en langs de lijn verzuchten de supporters van Grootegast dat ze hopen dat het toch nog een gelijk spel wordt. En ze vinden dat Fc. Grootegast dat ook wel zou verdienen, gezien het spelbeeld van de tweede helft. Grootegast blijft, zoals al de hele wedstrijd, hard werken. Mike geeft wederom een voorzet, helaas is deze makkelijk te onderscheppen door de keeper. Grootegast blijft aandringen, wat in de 84ste minuut wederom een doelpunt oplevert, de keeper laat de bal los en deze wordt vervolgens ingeschoten door Kevin, maar ook deze wordt afgekeurd door de scheidsrechter, wegens het vermeend aanvallen van de keeper.

De tijd tikt door en het publiek kijkt meermaals naar het scorebord om te kijken hoeveel tijd er nog is om de stand om te buigen. Dat dit ook in het voordeel van HS ’88 zou kunnen zijn blijkt in de 87ste minuut, wanneer Yanick een goede ingreep doet.

In de 90ste minuut wordt er op doel geschoten door Fc. Grootegast en wordt er een handsbal geclaimd, maar de scheidsrechter wil hier wederom niets van weten. Inmiddels is de blessuretijd aangebroken wanneer Kevin nog een schot op doel plaatst, deze gaat net naast. De wedstrijd lijkt gespeeld. Maar ook HS ’88 probeert het nog een keer, waarbij keeper Jelmer met een goede redding de 0-2 voorkomt. Wanneer hij de bal weer in het spel brengt fluit de scheidsrechter definitief af. Een luid gejuich volgt aan HS ’88 kant. Fc. Grootegast heeft hard gewerkt, goed spel laten zien, maar om te winnen moet je meer doelpunten maken dan de tegenstander. Dat deed HS ’88.

HS ’88 gefeliciteerd met jullie 5e overwinning deze competitie.

En Fc. Grootegast veel succes volgende week zaterdag 4 november om 14.30 uur tegen Veenhuizen in Veenhuizen.