Hoofdweg 132
9341BL
VEENHUIZEN
tel. 0592-388547

In en tegen Veenhuizen nam Fc. Grootegast vanmiddag de aftrap en kwam al snel tot een aanval waarbij Mike Homan de bal naar Rowan Top speelde die z’n schot hoog over het doel zag gaan. In de zesde minuut gaf Kevin Houweling een mooie voorzet die door de verdediging van Veenhuizen werd weggewerkt. Het gevaar van Veenhuizen na balverlies van Rienk Tuithof werd goed opgelost. Beide teams wilden graag aan de bal zijn en succesvol worden. Een mooie bal van laatste man Marcel Gelderloos op Robert Kooistra werd een corner die verder geen voordeel opleverde.

Na tien minuten spelen leverde een speler van Veenhuizen een schot uit een draai dat over het Grootegaster doel ging en iets later ging de volgende doelpoging achter. Hierna ging Rowan Top veelbelovend op weg, maar hij liep zich vast. Het lukte Robert Kooistra een bal te onderscheppen, maar voordat hij kon uithalen was de keeper bij de bal. Toen er een kwartier gespeeld was waren Robert Kooistra en Rowan Top kansrijk na een prima voorzet van Bouwe Pompstra, maar geen van beide kon een doelpunt bewerkstelligen.

Na het torpederen van Rolf Hazenberg nam Kevin Houweling de vrije trap die eindigde in een corner. Mike Homan nam de corner en door Veenhuizen werd hands gemaakt. Jammer genoeg zag de scheidsrechter niet dat dit binnen het zestienmetergebied gebeurde en werd het slechts een vrije trap aan de rand van de zestien. Mike schoot de bal recht in de handen van de keeper. Drie minuten later kwam Fc. Grootegast met een mooie aanval en was de bal die Mike Homan met de hak speelde weer voor de keeper. Er ontstond nog een kans voor Fc. Grootegast toen een bal van Robert Kooistra bij Albert Koers kwam die z’n inzet tegen de lat zag gaan.

Hierna moest keeper Jelmer van Gorp in actie bij een schot op zijn doel. Dat deed hij goed en ook het volgende schot van Veenhuizen kon hij knap wegtikken. Z’n derde goede actie was het wegstompen van een corner van Veenhuizen. Vervolgens had een voorzet van Kevin Houweling er aan de andere kant van het veld zomaar in kunnen gaan, ware het niet dat de keeper de bal net wegtikte. Vijf minuten voor de rust wist Coen Schmidt van Veenhuizen de bal te onderscheppen en ging hij alleen op het Grootegaster doel af. Hij liet keeper Jelmer van Gorp kansloos en scoorde de 1 - 0. Een volgende doorbraak van Veenhuizen werd verhinderd door Rienk Tuithof en de aanval ging de andere kant weer op. Nu was het raak voor Fc. Grootegast, Rowan Top tekende voor de 1 - 1. Met iets meer geluk had Rowan op aangeven van Jelmer Schuil voor de rust nog een keer kunnen scoren, maar dat gebeurde niet.

Warme thee of koffie was voor iedereen welkom tijdens de pauze. Het regende inmiddels al een tijdje en de temperatuur was mede vanwege de wind niet aangenaam. Maar ook de tweede helft moest natuurlijk gespeeld worden. Die was nog maar even bezig toen er een overtreding op keeper Jelmer van Gorp werd gemaakt. De veroorzaker kreeg een gele kaart, maar door een verkeerde reactie van Jelmer moest hij met rood het veld verlaten. Trainer Arjan Veenstra moest snel reageren. Hij haalde Bouwe Pompstra eraf zodat keeper Niels Klaver onder de lat kon.

In de 56e minuut probeerde Jelmer Schuil met een lange bal Robert Kooistra te bereiken, maar de keeper van Veenhuizen was hem voor. Drie minuten later speelde Kevin Houweling Mike Homan aan die op doel schoot. De keeper van Veenhuizen ving de bal. Diezelfde keeper was paraat toen Mike een nieuwe poging waagde op aangeven van Jelmer Schuil. Ook de bal van Kevin Houweling die werd aangespeeld door Rolf Hazenberg was voor de keeper.

Veenhuizen dat het inmiddels al een poosje tegen tien man opnam liet een corner in een keer over de zijlijn van het veld verdwijnen. In de 65e minuut had de thuisclub het geluk aan zijn zijde. Bij een rommelige situatie in het doelgebied van Fc. Grootegast verdween de bal in het doel en stond Veenhuizen zomaar met 2 - 1 voor. De Grootegasters gaven niet op, maar na een actie van Robert Kooistra en Mike Homan volgde weer geen doeltreffende afronding. Dat gebeurde opnieuw aan de andere kant van het veld. Veenhuizen kwam door en Coen Schmidt rondde het af : 3 - 1.

Bij Fc. Grootegast kwam Roy van der Tuin erin voor Robert Kooistra. Een schot over het doel van de invallende doelman Niels Klaver en enkele minuten later goed ingrijpen van Jelmer Schuil voorkwamen dat Veenhuizen verder uitliep. Na een flinke overtreding op Rolf Hazenberg liepen twee spelers van Veenhuizen een gele kaart op. Bij Fc. Grootegast werden Albert Koers en Jelmer Schuil gewisseld, Lútsen Smits en Derwin van der Wielen waren de vervangers. In de slotfase van de wedstrijd wisten beide teams geen spectaculaire kansen meer te creëren en na het laatste fluitsignaal was er teleurstelling bij Fc. Grootegast en blijdschap bij Veenhuizen dat een belangrijke overwinning te pakken had.

Fc. Grootegast speelt zaterdag 11 november om 14.30 uur thuis tegen SV Haulerwijk.