Te Nijenhuiswei 26
9241GV
WIJNJEWOUDE
tel. 0516-481291

Deze zaterdag was er een lentezonnetje, maar ook een nog wat fris windje. Veel supporters van Fc. Grootegast waren naar Wijnjewoude gereisd om de uitwedstrijd van het 1e elftal tegen ODV te zien. Iedereen kreeg een programmablad uitgereikt waarin naast de gebruikelijke informatie melding werd gemaakt van een tweetal overlijdens binnen ODV, reden waarom het 1e elftal van ODV met rouwbanden speelde en er voorafgaand aan de wedstrijd een respectvolle minuut stilte werd gehouden.

Al snel na de aftrap van ODV kon Rowan Top de bal onderscheppen en een voorzet leveren, waaraan niemand een vervolg kon geven. In de 3e minuut waagde ODV een eerste schot op het Grootegaster doel, maar keeper Niels Klaver stompte de bal effectief weg. Meteen daarna kwam Roy van der Tuin in actie en kwam de bal bij Albert Koers die helaas naast het doel van ODV schoot. In de 5e minuut verwerkte ODV een vrije trap van Kevin Houweling tot corner. De korte corner van Rowan Top op Mike Homan stichtte geen gevaar voor ODV. Even daarna gaf Kevin een voorzet en kopte Mike Homan de bal over het doel. Vervolgens wist ODV uit te breken en moest Fc. Grootegast verdedigend aan de bak, dat ging goed. Een vrije trap voor ODV op +/- 25 van het doel werd onschadelijk gemaakt door Marcel Gelderloos. Keeper Niels Klaver kon bij de volgende aanval van ODV de bal wegtrappen.

De 19e minuut van de wedstrijd brak aan. Fc. Grootegast kreeg een vrije trap toegekend die door Kevin Houweling werd genomen. Hij schoot het leer met kracht richting doel en de handen van de keeper van ODV konden niet verhinderen dat de bal in het net verdween, een mooie 0 – 1 voorsprong voor Fc. Grootegast. Slechts een minuut later kwam een verre bal van Rolf Hazenberg bij Rowan Top die een schot loste dat een prooi was voor de keeper van ODV. Een volgende voorzet van Grootegast was opnieuw voor de keeper en ook de volgende vrije trap van Kevin Houweling.

Natuurlijk probeerde ODV gevaar te stichten op de speelhelft van Fc. Grootegast en moest de verdediging alert zijn. Keeper Klaver kon een inzet wegschoppen, een corner van ODV werd goed uitverdedigd, een vrije trap van ODV werd niet echt gevaarlijk. Een aanval van Fc. Grootegast die via Kevin, Mike en Rowan liep bereikte het doel van ODV niet. Na goed een half uur spelen stompte keeper Niels Klaver een vrije trap van ODV weg en bij een vrije trap van ODV op de rand van het zestienmetergebied kon Rolf Hazenberg de bal wegkoppen. Tien minuten voor het rustsignaal zagen we een schot van Mike Homan over het doel van ODV gaan en omdat ODV voor de thee van afstand over het doel van Fc. Grootegast schoot, stond er  na 45 minuten voetballen nog steeds 0 – 1 op het scorebord.

Bij de start van de tweede helft kwam aan de zijde van Fc. Grootegast Bouwe Pompstra voor Roy van der Tuin binnen de lijnen. Net weer begonnen ontving Lútsen Smits een pass, maar ging zijn schot naast de goal. Bouwe leek de volgende minuut uit te breken, maar er werd wegens buitenspel afgefloten. Goed vijf minuten later kreeg Bouwe de bal van Mike Homan, maar doordat Bouwe de bal iets te ver voor zich uitspeelde kon ODV op tijd ingrijpen.

In de 56e minuut creëerde ODV een kans, maar die eindigde als doeltrap voor Fc. Grootegast. Een mooie aanval van Bouwe en Lútsen en twee minuten daarna een rush van Bouwe leverden nog niet een zeer gewenst tweede doelpunt voor Grootegast. Toen ODV als antwoord heel gevaarlijk werd kreeg keeper Niels Klaver de bal te pakken. Na 62 minuten spelen werd er door beide teams gewisseld. Bij Fc. Grootegast kwam Robert Kooistra (hij was lang niet beschikbaar) er in voor Lútsen Smits. Halverwege de tweede helft bediende Albert Koers Rowan Top, kwam de bal in het doelgebied en was een kopbal van Bouwe een prooi voor de keeper van ODV. Een tegenaanval van ODV werd een corner die door Fc. Grootegast met moeite onschadelijk werd gemaakt. Weer naar de overkant waar Robert Kooistra stuitte op de keeper. Met nog een goed kwartier te gaan ‘versierde’ ODV een vrije trap die in de muur werd geschoten. Albert Koers werd daarbij keihard in het gezicht geraakt, viel in een keer achterover en had verzorging nodig. Daarna kon hij gelukkig verder spelen.

Mike Homan ging weer goed bezig en speelde naar Bouwe die kon schieten, maar helaas : naast. Toen ODV buiten het zestienmetergebied een vrije trap kreeg, ging die in een keer over het doel van Grootegast. De slotfase van de wedstrijd was heel spannend en het spel ging van de ene naar de andere kant. Marcel Gelderloos werkte een vrije trap van ODV weg, in de rebound kwam Grootegast niet tot een schot. Toen ODV opnieuw kwam werd het een doeltrap. De keeper van ODV kon bij een inzet van Mike Homan redden. Intussen was  Jelke Visser als vervanger voor Rowan Top gekomen. Een paar minuten voor het einde van de reguliere speeltijd was de keeper van ODV eerder bij de bal dan Bouwe Pompstra. Jelke Visser speelde de bal naar Robert Kooistra die z’n kopbal naast zag gaan. Toen Robert weer kon gaan en opnieuw een kans kreeg, ging de bal ook opnieuw naast.

In de extra tijd werd een vanaf links genomen vrije trap van ODV op de paal gekopt. Jelke en Robert ondernamen nog een aanval die als doeltrap eindigde. Bij de laatste pogingen van Fc. Grootegast bleef eveneens een volgende goal uit en toen in de slotminuut een corner van ODV naast ging en de scheidsrechter het laatste fluitsignaal gaf waren de drie punten voor Fc. Grootegast binnen.

Fc. Grootegast speelt zaterdag 9 maart om 14.30 uur thuis tegen VV Westerkwartier.