Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 36

Scheidsrechter

R. Hamstra

Accommodatie

Sportpark Grootegast

Voor Fc. Grootegast 1 stond vandaag de eerste bekerwedstrijd op het programma. Het ontving thuis het 1e elftal van OKVC uit Oldehove. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Arjan Veenstra en zijn assistent Sietse Vogelzang probeerde Fc. Grootegast meteen na de aftrap druk te zetten en zocht het de aanval.

Het leverde in de 6e minuut een schot van Maurits Stolk op dat in de handen van de keeper van OKVC terecht kwam. Door goed kijken en goed combineren lukte het om OKVC veel op de eigen speelhelft te houden. Rond een kwartier spelen werd een mooie voorzet van Roy van der Tuin weggekopt en werd z’n volgende voorzet gepakt door de keeper. Hierna kwam een bal van Jelke Visser bij Albert Koers die helaas hoog over schoot. Het aanvalsspel van Fc. Grootegast ging door. Derwin van der Wielen speelde de bal naar Roy van der Tuin die een mooie omhaal deed waarbij de bal naast het doel ging. Een nieuwe aanval werd wegens buitenspel afgefloten.

De scheidsrechter gaf een drinkpauze die door trainer Arjan Veenstra werd benut om z’n team tactische aanwijzingen te geven. Na de hervatting kon er in de 25e minuut worden gejuicht. Een voorzet van Kevin Houweling verdween via een OKVC-speler in het doel : 1 – 0.

Dit doelpunt smaakte naar meer. Een tweetal corners gaven geen resultaat en een aanval eindigde in de handen van de keeper. Intussen kwam OKVC ook een keer op, maar werd het niet echt gevaarlijk. In de 34e minuut leverde Kevin Houweling een nieuwe voorzet waaruit Rick van Dellen kon scoren : 2 – 0. De volgende actie van Rick belandde in het zijnet.

Na een overtreding kreeg Maurits Stolk een gele kaart en OKVC een vrije trap en een corner waar Fc. Grootegast geen moeite mee had. Er was even schrik bij OKVC toen de keeper bij een voorzet van Jelke Visser tegen een eigen speler aan botste. Gelukkig viel het mee en konden beiden verder. Rolf Hazenberg schoot een paar minuten voor de rust voorlangs. Albert Koers had wel succes, hij pegelde de bal in de linkerhoek van het doel : 3 – 0. Roy van der Tuin probeerde het met een afstandsschot, het kwam in handen van de keeper. OKVC verdiende nog een vrije trap die achter het doel van Fc. Grootegast terecht kwam. Op slag van rust viel er toch nog een doelpunt. Het was weer Albert Koers die hiermee tekende voor de 4 – 0.

Na de rust stonden bij Fc. Grootegast vier andere spelers binnen de lijnen : keeper Niels Klaver, Sjac Ausma, Steven de Vries en Lutsen Smits. Fc. Grootegast zette de lijn van de eerste helft door. Al na drie minuten werd er weer gescoord. Een voorzet van Nanne van Hielkema werd door Kevin Houweling ingekopt : 5 – 0. Twee minuten daarna werd de volgende aanval door Roy van der Tuin afgerond en stond de 6 – 0 op het scorebord.

Rienk Tuithof probeerde het met een afstandsschot, maar de bal ging naast. Daarnaast trad hij verdedigend sterk op.

In de 58e minuut was Rolf Hazenberg na een goede aanval trefzeker en was de 7 – 0 een feit. OKVC bracht een wisselspeler in. Na een buitenspelaanval van OKVC werd ook in de 2e helft een drinkpauze ingelast. Jelke Visser werd hierna vervangen door Rowan Top. De wedstrijd ging verder. Fc. Grootegast kreeg een paar corners, Roy van der Tuin werd uitverdedigd, schoten gingen naast en over, waardoor de score niet werd uitgebreid.

Bij OKVC werd nog een keer gewisseld. Het lukte de mannen uit Oldehove niet om nog voordeel uit een corner te halen of een raak schot op het Grootegaster doel te produceren. De doelman van OKVC wist in de slotfase nog een aanval van Fc. Grootegast te onderscheppen en in de slotseconden de bal goed te pakken. Met een prachtige 7 – 0 eindstand kon Fc. Grootegast met een goed gevoel het veld verlaten.

Fc. Grootegast speelt zaterdag 9 september om 14.30 uur de volgende bekerwedstrijd uit tegen Aduard 2000.
Op de laatste foto onze aanvoerder Rolf Hazenberg met z'n toekomstige opvolger, die reeds lid van Fc. Grootegast is !