Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 36

Scheidsrechter

J. Baron

Accommodatie

Sportpark Grootegast

Vanmiddag kwam Gruno uit Groningen om tegen het 1e elftal van Fc. Grootegast de derde ronde van de bekerwedstrijden te spelen. Na het beginsignaal was Roy van der Tuin de eerste die een schot op het doel van Gruno leverde, de bal ging naast. Een tweetal vrije trappen binnen tien minuten brachten het thuisteam geen succes. Daarna kon Grootegast geen kans creëren toen de keeper van Gruno de bal niet klemvast te pakken kreeg. In het op en neer gaande spel gaf Lutsen Smits een voorzet aan Rowan Top en werd het een corner die door Mike Homan werd genomen. Na een aantal combinaties was het schot van Lutsen Smits voor de keeper van Gruno.

Er volgde een prima aanval van Fc. Grootegast waarbij de bal van Derwin van der Wielen naar Kevin Houweling ging en toen via de keeper van Gruno bij Mike Homan kwam die over schoot. In de twintigste minuut kwam Gruno opzetten, maar werd afgestopt door de goed verdedigende Marcel Gelderloos. Een minuut later wist Kevin Houweling uit te breken en af te ronden met een goal : 1 – 0 ! Gruno kreeg na een overtreding een vrije trap. De bal werd doorgekopt en was toen voor keeper Niels Klaver.

Na de drinkpauze was het opletten voor Fc. Grootegast. Bij een corner van Gruno kon keeper Klaver nipt redding brengen. Na goed werk van Mike Homan ontstond een situatie tussen de keeper van Gruno en Rowan Top en gaf de scheidsrechter een (dubieuze) penalty aan Fc. Grootegast. Kevin Houweling belastte zich hiermee, maar miste zijn kans op een tweede treffer. Na een half uur spelen kwam een bal van Gruno op het dak van het Grootegaster doel. Aan de andere kant pakte de Groninger keeper een voorzet van Roy van der Tuin. Mike Homan wist de bal met een handig hakje mee te nemen en via een speler van Gruno werd het een corner waaruit geen kans ontstond. Bij een volgende aanval via Roy van der Tuin en Kevin Houweling schoot Nanne van Hielkema naast het doel. Een paar minuten voor de rust kwam Gruno gevaarlijk door, maar stuitte het op laatste man Marcel Gelderloos. Keeper Niels Klaver wist een schot op doel op te vangen.

Na de rust zagen we Yanick Heeringa, Nanne van Hielkema, Rowan Top en Derwin van der Wielen niet terug op het veld. Hun vervangers waren Rick van Dellen, Albert Koers, Bouwe Pompstra en Maurits Stolk. Van heel matig verdedigen door Fc. Grootegast wist Gruno na een minuut te profiteren en werd de 1 – 1 tot stand gebracht. Slechts drie minuten later ging een vrije trap van Gruno rakelings over het doel. In de 55e minuut zagen we een mooie actie van Mike Homan waarbij Rick van Dellen net niet bij de bal kwam. Een minuut daarna miste Mike een kans na een voorzet van Bouwe Pompstra. Succes kwam heel snel daarna. Lutsen Smits gaf een bal die Mike tegendraads inkopte, het betekende 2 – 1.

Na een uur spelen liep Lutsen Smits een gele kaart op en kon Marcel Gelderloos de vrije trap van Gruno wegkoppen. In de 63e minuut ging een kans voor Gruno naast. Roy van der Tuin moest vanwege kramp het veld verlaten, Kevin Dijkstra verving hem. Gruno bleef op zoek naar een kans en schoot een keer over. Na een voorzet van Kevin Dijkstra schoot Rick van Dellen eerst naast, maar heel snel kreeg hij een nieuwe kans en was het wel raak : 3 – 1.

Gruno bracht met nog een kwartier te spelen een wisselspeler binnen de lijnen. Daarna werd een afstandsschot van Kevin Houweling tot corner verwerkt. Fc. Grootegast bleef op de helft van Gruno. Albert Koers speelde naar Rick van Dellen die inschoot. Via de keeper kwam de bal bij Mike maar werd het niet meer dan een corner. Bij een actie van Kevin Dijkstra stond de keeper van Gruno paraat en opnieuw bij een schot van Kevin Houweling.

In de slotfase leverde Fc. Grootegast nog een paar aanvallen. Een actie van Kevin Houweling eindigde als doeltrap en een rush van hem zag er mooi uit, maar daar bleef het bij. Gruno schoot net voor het laatste fluitsignaal over. Na deze 3 - 1 bekerwinst van Fc. Grootegast gaat volgende week de competitie van start.

Fc. Grootegast speelt zaterdag 23 september om 14.30 uur thuis de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2023-2024 tegen Niekerk.