Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 36

Burg van Barneveldweg 21
9831RD
ADUARD
tel. 050-4031808

Vanmiddag werd door Fc. Grootegast de tweede bekerwedstrijd gespeeld. Het ging op deze erg warme nazomerdag naar Aduard 2000.

Nadat het thuisteam de aftrap deed nam Grootegast al snel de bal over en gaf Kevin Houweling een voorzet die door Aduard werd weggewerkt. In de 3e minuut ging Rowan Top prima op weg naar het doel van de tegenstander en scoorde ! Een snelle 0 – 1 op het scorebord. De tweede treffer liet niet lang op zich wachten. Rowan gaf een minuut na z’n eigen goal een voorzet aan Kevin Houweling die ook de bal in de touwen joeg : 0 – 2. Het zag er veelbelovend uit voor Fc. Grootegast.

De werkelijkheid was anders. Aduard toonde zich strijdlustig. Het schoot een paar keer over het Grootegaster doel en voor de verdediging van Fc. Grootegast was het opletten geblazen. Een vrije trap van Aduard net buiten het zestienmetergebied miste maar net het doel en na de drinkpauze in de 1e helft kon keeper Jelmer van Gorp een nieuwe vrije trap van Aduard wegstompen. Weer ging een bal over het doel. Bij een corner tikte keeper van Gorp de bal weg. In de 28e minuut kwam de tegengoal die door het herhaaldelijk niet goed uitverdedigen van Fc. Grootegast niet uit kon blijven. Het schot van Bart Star ging er deze keer (via Maurits Stolk) wel in : 1 – 2.

Aduard creëerde opnieuw kansen en schoot een paar keer over. Keeper van Gorp verrichtte in de 39e minuut een redding, deed dat een minuut later weer maar toen kwam de bal bij Bart Star van Aduard, die ook de 2 – 2 inkopte. Op slag van rust botste Yanick Heeringa met zijn hoofd tegen een Aduarder en moest verzorgster Janneke Bos in actie komen. De scheidsrechter floot af voor de rust.

In de tweede helft keerde Yanick niet terug, Marcel Gelderloos was zijn vervanger. Rick van Dellen maakte plaats voor Roy van der Tuin. Grootegast kreeg heel snel een corner die door Rowan Top werd genomen. Na een paar balcontacten kon Rowan een voorzet geven, maar die werd uitverdedigd. Aduard nam ook een paar corners waarbij de bal achter het doel verdween.

Daarna lukte het Fc. Grootegast een mooie aanval op te zetten. Rowan Top speelde Kevin Houweling aan die vervolgens Rolf Hazenberg bediende die de 2 – 3 op zijn naam bracht. Helaas ontstond na een minuut of tien in de tweede helft een opstootje dat Rienk Tuithof en een speler van Aduard geel opleverde. Aduard bleef voetballen en zette na een uur spelen de stand via Leon Smits op 3 – 3. Er volgde direct weer een aanval en een op rechts de  vrijstaande Bart Star kon gemakkelijk de 4 – 3 scoren. In de 67e minuut ging de bal na een vrije trap van Roy van der Tuin via het hoofd van Rolf Hazenberg net naast en bleef een gelijkmaker uit.

Na ook nu een drinkpauze kon keeper van Gorp een schot van Aduard keren, ging de volgende kans van Aduard over en draaide een corner over de achterlijn. In de 74e minuut ging Rowan Top kansrijk op het Aduarder doel af, maar koos hij ervoor de bal af te geven. Een doelpunt bleef zo uit. Vijf minuten later zette Rolf Hazenberg aan, bereikte Jelmer Schuil en ging de bal naar Roy van der Tuin die over het doel van Aduard schoot.

De laatste tien minuten kwam Nanne van Hielkema binnen de lijnen voor Albert Koers. Marcel Gelderloos kon door goed verdedigen Aduard twee keer tegenhouden. Maar in de 86e minuut trok Aduard de wedstrijd helemaal naar zich toe door Martijs van Beusekom en werd de stand naar 5 – 3 getild. In de slotminuten probeerde Fc. Grootegast nog iets terug te doen, maar daar slaagde het niet in. Aduard was vanmiddag de terechte winnaar.

Fc. Grootegast speelt zaterdag 16 september om 14.30 uur thuis de volgende bekerwedstrijd tegen Gruno (uit Groningen).