9286EK
TWIJZEL
tel. 0511-543039

Vanmiddag speelde Fc. Grootegast de uitwedstrijd tegen SC Twijzel. Een flink aantal jeugdspelers vormde een mooie line-up vanaf de entree van het veld, leuk gedaan !

SC Twijzel - nog kans makend op de 2e periodetitel - liet meteen zien dat het van plan was hier voor te gaan. Al in de 1e minuut belandde een schot op de doelpaal van Fc. Grootegast en 7 minuten later verdween een schot naast het doel.

Daarna zochten de Grootegasters de aanval en kregen na een overtreding een vrije trap toegekend die door Johan Beute werd genomen  en door Twijzel werd weggekopt. Aan de andere kant kopte Albert Koers een corner van Twijzel weg. Weer op de andere speelhelft gaf Bouwe Pompstra een voorzet, maar was er niemand in het doelgebied om hier een vervolg aan te geven.

Halverwege de eerste helft werd een goed schot van Twijzel gepareerd door keeper Jelmer van Gorp en gelukkig was ook de rebound voor hem. De Friezen bleven gevaarlijk, maar vooralsnog konden keeper en verdedigers van Fc. Grootegast de bal uit het doelgebied werken. Na ruim een half uur spelen ging Fc. Grootegast volop in de aanval en na meerdere kansen en doelpogingen kwam het leer in de handen van de doelman van Twijzel. Voor de rust creëerde Twijzel nog een paar kansen, maar toen de kleedkamers werden opgezocht stond de brilstand nog steeds op het scorebord.

Na de thee ging Twijzel op zoek naar de openingstreffer. Eerst ging een schot naast, daarna kon keeper van Gorp een bal pakken. Aan de kant van Fc. Grootegast kwam uit een rush van Rowan Top geen doelkans. In de 56e minuut kreeg Twijzel een corner, werd de bal opgepikt en voorgegeven en was Menno Blom de man die de 1 - 0 intikte. Slechts drie minuten later was het weer raak. Nu liet Johannes van der Meulen de bal in de rechterhoek van het doel binnen rollen : 2 - 0.

Fc. Grootegast probeerde iets aan de stand te doen, viel aan en zag hoe een schot van Bouwe Pompstra over het doel ging. Trainer Harm Visser wilde zorgen voor frisse impulsen en bracht in het laatste kwartier een drietal wisselspelers binnen de lijnen : Tim Veenstra, Nanne van Hielkema en Remco de Jong. Hetzelfde - drie wisselspelers inbrengen – deed trainer Dirk Pieter Boersma van SC Twijzel ook. In deze laatste vijftien minuten tikte keeper Jelmer van Gorp een bal over het doel, schoot Bouwe Pompstra voor Grootegast voorlangs en kon de keeper van Twijzel een voorzet van Johan Beute net op tijd vangen. Een laatste mogelijkheid voor Twijzel verdween ook over het doel. Na het laatste fluitsignaal wist SC Twijzel dat het de drie punten vandaag terecht bij kon schrijven.

Zaterdag 15 april speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur uit tegen ODV in Wijnjewoude.