Thuiswinst voor Fc. Grootegast!!

In februari 21, 2019
Comments off
98 Views

Wedstrijd 16-2-2019

Vandaag (16 februari) stond de ontmoeting tussen de nummers 12 en 14 van de klasse 3C op het programma. Fc. Grootegast ontving DVC Appingedam. Eerst mocht pupil van de week Floor Hielema met de bal op het doel van DVC af gaan. De bal ging via de voet van keeper naast, maar daarna wist Floor alsnog te scoren.

 

Na het beginsignaal van scheidsrechter C. Koper was het de beurt aan beide elftallen, waarvoor winnen erg belangrijk was. Fc. Grootegast liet zich meteen zien op de helft van de tegenstander. In de 8e minuut werd het publiek getrakteerd op een mooie actie van Rick Buma, maar zijn schot op doel ging helaas voorlangs. Een tegenaanval van DVC werd door de Grootegasters goed uitverdedigd.

Opnieuw ontstond een kans voor Rick Buma en nu ketste zijn inzet af op een tegenstander. Een voorzet van Rick kon door Tim Veenstra net niet goed op het hoofd worden genomen.

In de 14e minuut kwam er een doorbraak van DVC die keeper Dennis Posthumus niet goed kon pakken, maar gelukkig kon verdediger Johan Beute nog op tijd ingrijpen.

Halverwege de 1e helft kreeg DVC een vrije trap die goed werd doorgekopt, maar wel over het doel verdween. Fc. Grootegast reageerde met een mooie aanval van Rolf Hazenberg, Rick Buma en Bennie Kits. Het schot van laatstgenoemde ging over. Iets daarna kopte Rolf Hazenberg een door Mike Homan genomen corner over. DVC probeerde aan de andere kant van het veld succesvol te zijn. Een inworp ging verder via een aantal spelers en als laatste over het doel.

Na ruim een half uur spelen werd Rick Buma net buiten het 16 metergebied gevloerd. Hij nam zelf de vrije trap die door DVC achter werd gekopt en dus een corner opleverde. Mike Homan nam de corner die door DVC kon worden weggewerkt. Twee minuten later stompte de keeper van DVC een vrije trap van Mike Homan weg en enkele minuten later werd een vrije trap van Tim Veenstra eveneens weggewerkt.

Net voor de rust kreeg DVC op ongeveer 30 meter van het Grootegaster doel een vrije trap die strandde in de muur. Zo brak de rust aan met nog steeds de brilstand (0 – 0) op het scorebord.

 

De tweede helft startte met bij Fc. Grootegast Rick van Dellen in de gelederen. Hij was de vervanger van Tim Veenstra. Dit bleek een prima keus want al na 2 minuten kwam de bal na goed doorgaan van Bennie Kits bij Rick van Dellen die raak wist te schieten in de linkerhoek van het doel van DVC. Tot vreugde van de spelers en iedereen die Fc. Grootegast een warm hart toedraagt kwam de 1 – 0 op het scorebord te staan.

Dit doelpunt smaakte natuurlijk naar meer. Er kwam een kans toen Rick Buma Johan Beute aanspeelde die voor kon trekken, maar Bennie Kits kon niet afronden. De volgende kans was voor DVC dat een vrije trap kreeg die rechtstreeks in de handen van keeper Dennis Posthumus kwam. Het was weer Fc. Grootegast dat tot de aanval over ging. In de 57e minuut kwam het schot van Rick Buma – net als daarvoor aan de andere kant van het veld – in de handen van de keeper. Vijf minuten later was het wel raak. Mike Homan speelde Rick van Dellen aan die inschoot en (nog via de hand van de keeper) de stand op 2 – 0 bracht.  De keeper van DVC wist vervolgens twee keer een inzet te pakken.

In de 67e minuut maakte Rolf Hazenberg hands binnen het 16 metergebied en volgde uiteraard een penalty. Danny de Vries nam deze, scoorde en bracht DVC op 2 – 1. Dat bracht natuurlijk de nodige spanning terug, want er waren nog ruim 20 minuten te gaan. In de 69e minuut kwam Remco de Jong erin voor Mike Homan. Nog maar net in het veld kreeg Remco de bal van Rick Buma, haalde uit en zag het leer tegen een hoofd van DVC eindigen. Uit een corner van Fc. Grootegast schoot Erik Venema over.

Twaalf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kwam de 3e wissel van Fc. Grootegast, Sjac Ausma voor Bennie Kits. DVC probeerde in de slotfase nog op gelijke hoogte te komen. Keeper Dennis Posthumus pakte alert bij een aanval en het geluk was aan de zijde van de Grootegasters toen een nieuwe aanval van DVC via de lat op het dak van het doel belandde.

Ook voor Fc. Grootegast kwam nog een prachtkans. Rick Buma kreeg de bal en kon zonder tegenstander in de buurt recht op het doel van DVC af gaan. Het was de keeper van DVC die de bal toch kon keren. De volgende poging van Rick Buma op aangeven van Rick van Dellen ging net naast. De Grootegaster verdediging moest in de 86e minuut een vrije trap van DVC wegwerken.

In de blessuretijd kreeg DVC nog twee corners. De laatste werd een korte corner die daarna werd voorgegeven en gepakt door keeper Dennis Posthumus. Helaas kreeg een speler van DVC nog een zware blessure waardoor hij op een brancard van het veld moest worden gedragen. In de allerlaatste minuten wist Herman Veens nog een mooie voorzet te geven die bij Remco de Jong kwam. De 3 – 1 bleef uit doordat het schot van Remco in de handen van de keeper kwam.

 

De 2 – 1 eindstand was voor het team van trainer Rob Vliek een verdiende uitslag na een wedstrijd waarin met veel inzet werd gespeeld. Een mooie opsteker voor de komende wedstrijden !

Over FC Grootegast

De voetbalclub Fc. Grootegast is opgericht op 1 juli 1997. Het is een fusie van de twee voetbalverenigingen uit Grootegast, te weten GVB en Oranje ‘58.
Op de algemene ledenvergaderingen van beide voetbalclubs op vrijdag 6 december 1996 werd besloten om het seizoen 1997/1998 samen verder te gaan onder de naam Fc. Grootegast.
Lees meer over de gehele historie van de club

© Fc. Grootegast 2019 | Design en beheer: Idea 2

Adres

Provincialeweg 139
9863 PE Doezum
info@fcgrootegast

Route