SV Wykels Hallum 1 – Fc. Grootegast 1

In september 29, 2019
Comments off
128 Views

Tijdens de tweede competitieronde in de 3e klasse B spelen Wykels Hallum en Fc. Grootegast tegen elkaar. De twee teams hebben elkaar in het seizoen 2017/2018 voor het laatst op het veld ontmoet. Toen nog in de 2e Klasse I, nu dus in de 3e Klasse B.
Wykels Hallum speelt met overwegend dezelfde spelers. In vergelijking met vorig seizoen speelt Fc. Grootegast in een grotendeels gewijzigde, jonge formatie. Benieuwd naar wie deze spelers zijn, zie de teamfoto op o.a. Facebook.
Waar de thuisspelende teams van Fc. Grootegast mogelijk op de achtergrond muziek horen van de koren die optreden op het 5e Open Air Festival in Grootegast , klinkt er bij het eerste team van de Fc. in Hallum muziek van BZN, met aansluitend ‘De fiets van Piet van Pa’, gezongen door Henkie. Mocht je dit lied niet kennen, hierbij een gedeelte van de songtekst:
De Fiets van Piet van Pa
Hee Henkie. Ja? Lekker fietsweer he! Vies weer? Nee Fietsweer!
De fiets van piet van pa is zo juist gepasseerd
En de fiets van piet van pa is zo juist gepasseerd
En de fiets van piet van pa is zo juist gepasseerd
Gelukkig hoefde het publiek niet het gehele lied te beluisteren, want de beide teams kwamen inmiddels het veld op, onder aanvoering van scheidsrechter A. Vellinga en de pupil van de week Sytze Wybenga. De wedstrijd kon beginnen na de plichtplegingen, en de score van Sytze van JO9. Hij was het die de 1-0 voor even op het scorebord van Wykels Hallum liet noteren.
Ondanks het trieste weer was er nog enige vrolijkheid te bespeuren in de vorm van de tenues; Wykels Hallum speelde in het rood/geel en Fc. Grootegast in de oranje uitshirts.
Inmiddels was de wedstrijd begonnen, waarbij in de 4e minuut de goalie Jelmer van Gorp een poging tot scoren van Wykels Hallum pareert. Een minuut later doet Mike Homan met een schot op doel een poging om de score te openen voor Fc. Grootegast. Het spel gaat op en neer, waarbij in de 9e minuut Albert Koers door een tegenstander geraakt wordt aan zijn bovenbeen. De vrije trap die Fc. Grootegast hiervoor krijgt levert verder niets op. Het valt op dat er veel glijpartijen zijn vooral aan de Grootegaster kant. Oorzaak: losse veters (Mike en Bouwe) en waarschijnlijk het natte lange gras.
In de 14e minuut is Albert er dan toch bij gaan zitten en komt er voor hem verzorging van Janneke Bos. Na het weer geprobeerd te hebben blijkt in de 21ste minuut dat Albert niet verder kan, Joran Hoekstra is zijn vervanger. Vervolgens gaat de vrije trap van Marnix Heeringa recht op de keeper af. In de 23ste minuut komt opeens verdediger Sjac Ausma voor de keeper van Wykels Hallum opduiken. Het schot blijkt maar net naast te gaan. Vervolgens doet ook Wykels Hallum met een schot op doel weer een poging om de score open te breken. Jelmer van Gorp redt.
Toch is het even later raak voor Wykels Hallum, Peter Jan Schuts (what’s in a name) scoort met het hoofd. Fc. Grootegast gaat meteen in de tegenaanval, helaas gaat een harde knal van Derk Kuipers op een prima voorzet van Bouwe Pompstra via de keeper naast.
Een mooie poging van Tjerk Poortinga vanaf rechts, gaat helaas voor Grootegast net over het doel van Wykels Hallum.
De wedstrijd gaat op en neer, waarbij een pass vanuit het achterveld van Jelmer Schuil helaas net niet kan worden meegenomen door Bouwe die tussen de verdediging van Wykels Hallum in het gat
springt. In de 42 ste minuut krijgt Fc. Grootegast een vrije trap toegekend, door de uitstekend leidende scheidsrechter Vellinga. Joran eist deze vrije trap op, helaas is het schot voor de keeper van Wykels Hallum gemakkelijk te stoppen.
Zo is, en blijft de stand bij rust 1-0 voor Wykels Hallum.
In de eerste minuut na rust krijgt Fc. Grootegast een vrije trap, waarbij opgemerkt kan worden dat de scheidsrechter prima de voordeelregel toepast. Wykels Hallum ontvangt na deze overtreding een gele kaart.
Tjerk maakt een prachtige actie, en wordt daarna via een overtreding gestopt. De hierop volgende vrije trap levert helaas niets op voor Fc. Grootegast.
In de 51 ste minuut zou er volgens de spelers van Wykels Hallum hands zijn gemaakt door een speler van Fc. Grootegast. Scheidsrechter Vellinga laat doorspelen. De verdediging van Wykels Hallum zit er goed op, Fc. Grootegast wordt weinig ruimte gegeven. Tel daarbij op dat de passen van Fc. Grootegast niet aankomen, Wykels Hallum fysiek de bovenliggende partij is, en het verschil is verklaart.
Scheidsrechter Vellinga geeft een speler van Wykels Hallum wederom een gele kaart. Dit keer vanwege commentaar op de leiding.
In de 65 ste minuut voert trainer Johannes Veenema nog een wissel door, Marnix gaat er af met een lichte blessure, en wordt vervangen door Remco de Jong. Dan valt in de 67ste minuut de 2-0 voor Wykels Hallum. Fc. Grootegast weet wat het moet doen, wil deze wedstrijd hen nog punten opleveren. Rechtsachter Derk Kuipers duikt dan ook in de 69ste minuut op in het 16 meter gebied, hij wordt bedient door Mike die vanuit een kluts prima de bal meeneemt en past op eerdergenoemde Derk. Hierbij kan wederom opgemerkt worden dat de scheidsrechter de voordeelregel prima toepast. Helaas levert het vervolg verder niets op voor Grootegast.
In de 71 ste minuut lijkt er voor Fc. Grootegast, na prima combinatiespel, toch nog een kans te komen voor Grootegast, maar helaas wordt Johan Beute teruggefloten voor buitenspel.
Thomas Swieringa komt in de 74ste minuut in het veld voor Kevin Houweling. Wykels Hallum krijgt de derde gele kaart wegens handtastelijkheden. Ze voeren vervolgens, wat later blijkt, de enige wissel van de wedstrijd door. De maker van het tweede doelpunt Jelmer Heins wordt naar de kant gehaald en vervangen door Daniek Brouwer.
Daar waar er in de eerste helft nog scoringsmogelijkheden waren voor Grootegast, ontbreken deze in de tweede helft. De supporters van Fc. Grootegast hebben het ondertussen drukker met paraplu’s. Moeten ze open, kunnen ze weer dicht ? Bij wie kan ik onder een paraplu Schuilen, aangezien mijn paraplu nog in de auto ligt? Buienradar blijkt niet altijd je beste vriend.
Ook wordt de haarmetamorfose van onze verzorgster besproken, die wederom het veld mag betreden voor een verzorgmoment. Het blijkt dat ze zelfs in huiselijke kring niet meteen werd herkent, waarvan akte. Kortom, over het voetballen van onze Fc. is in het laatste kwartier niet veel meer te vertellen, maar het publiek vermaakte zich wel. Na het laatste fluitsignaal gaan de spelers, staf en supporters terug naar een regenachtig Grootegast. Voor nog een groot aantal van hen volgt, ondanks het verlies een gezellige avond op het Marktplein tijdens het Open Air festival.
Heren: op naar de volgende (thuis)wedstrijd!

Over FC Grootegast

De voetbalclub Fc. Grootegast is opgericht op 1 juli 1997. Het is een fusie van de twee voetbalverenigingen uit Grootegast, te weten GVB en Oranje ‘58.
Op de algemene ledenvergaderingen van beide voetbalclubs op vrijdag 6 december 1996 werd besloten om het seizoen 1997/1998 samen verder te gaan onder de naam Fc. Grootegast.
Lees meer over de gehele historie van de club

© Fc. Grootegast 2019 | Design en beheer: Idea 2

Adres

Provincialeweg 139
9863 PE Doezum
info@fcgrootegast

Route