Een blessuregevoelige sport

Voetbal is een blessuregevoelige sport. Op elk niveau wordt er tijdens wedstrijden en trainingen veel gevraagd van het lichaam. Hierdoor liggen overbelastingsklachten op de loer. Daarnaast ben je ook afhankelijk van je tegenstander. Door een slecht ingezette sliding kan iemand zich flink blesseren.

De juiste begeleiding

Je kan veel blessures voorkomen door oefeningen te doen of de juiste bescherming te dragen. Daarnaast weten we dat je vaak sneller weer op het veld staat na een blessure als je de juiste begeleiding krijgt. Daarom heeft Fc. Grootegast de samenwerking met Fysio Grootegast uitgebreid.

Fysio Grootegast

Fysio Grootegast is een laagdrempelige dorpspraktijk en al ruim 25 jaar gevestigd in het centrum van het dorp. Met een team gekwalificeerde fysiotherapeuten kunnen we uitgebreide en veelzijdige zorg leveren. We hebben de beschikking over een ruime oefenzaal met fitnessapparatuur, waardoor sportblessures goed behandeld kunnen worden. Naast sportfysiotherapie hebben we ook andere specialisten in huis, namelijk manuele therapie, dry needling en medical taping.

Sportspreekuur

Voor de leden van FC Grootegast (dus senioren én junioren) is er een sportspreekuur op de club. Je kan gratis bij (sport)fysiotherapeut Bas Jansen van Galen langs gaan, op donderdag van 19:00 – 20:00 uur.

Advies en begeleiding

Hij kan je adviseren en begeleiden om te zorgen dat je zo snel mogelijk weer op een veilige manier aan voetballen toe komt. Mocht blijken dat de blessure behandeld moet worden met fysiotherapie, dan wordt dit vaak vergoed door je verzekering. Ben je 18 jaar of ouder, dan hangt dit van je aanvullende pakket af. Ben je jonger dan 18 jaar, dan kan je 18x per jaar naar de fysiotherapeut.

Bas op de donderdagavond aanwezig bij Fc. Grootegast in kleedkamer 2 of 3. Hij is ook doordeweeks bereikbaar bij Fysio Grootegast. (T: 0594-612329)

Over FC Grootegast

De voetbalclub Fc. Grootegast is opgericht op 1 juli 1997. Het is een fusie van de twee voetbalverenigingen uit Grootegast, te weten GVB en Oranje ‘58.
Op de algemene ledenvergaderingen van beide voetbalclubs op vrijdag 6 december 1996 werd besloten om het seizoen 1997/1998 samen verder te gaan onder de naam Fc. Grootegast.
Lees meer over de gehele historie van de club

© Fc. Grootegast 2018 | Design en beheer: Idea 2

Adres

Provincialeweg 139
9863 PE Doezum
info@fcgrootegast

Route