Fc. Grootegast wint overtuigend bij Mamio

In mei 26, 2019
Comments off
284 Views

Vandaag werden de laatste wedstrijden van de competitie 2018/2019 in de 3e klasse C gespeeld. Het zou een spannende middag worden want vooraf was het geen uitgemaakte zaak wie kampioen zou worden en ook niet wie rechtstreeks zou degraderen en wie nacompetitie zou moeten spelen. Voor Fc. Grootegast lag degradatie of nacompetitie nog steeds op de loer.

Op Sportpark de Parrel in Groningen ging Mamio meteen na de aftrap in de aanval. Al na 5 minuten lag het spel even stil nadat een speler van het thuisteam een bal keihard in de maag had gekregen en verzorgd moest worden. Het belette Mamio niet om in de aanval te blijven. Gelukkig kon een corner worden weggewerkt door de Grootegaster defensie en ging een goed schot van Mamio vanaf links over. Een vrijstaande Groninger speler in kansrijke positie zag zijn schot eindigen in een goede redding van keeper Erwin Mensink.

Na ongeveer een kwartier spelen kwam Fc. Grootegast tot aanvalsspel. Allereerst via Bennie Kits en Mike Homan waarbij de actie eindigde in een inworp, daarna een corner werd die vanaf de voet van Mike bij Frank Vening kwam die z’n kopbal achter zag gaan. De volgende aanval werd opgezet door Mike Homan en Rick Buma en weer kwam het tot een corner die deze keer door Rick Buma werd genomen. De bal ging ver voor het doel langs en werd uitverdedigd.

Mamio nam het initiatief weer over en werd gestopt door de goed uit het doel komende keeper van Fc. Grootegast die kort daarop een corner wegstompte. Daarmee was het gevaar nog niet weg, maar liep het uiteindelijk goed af voor Fc. Grootegast. Keeper Erwin Mensink bewees opnieuw z’n waarde door een strak schot van Mamio over het doel te tikken. De corner die hierop volgde ging het doelgebied voorbij en drie minuten later ging een schot van Mamio naast. De tegenaanval van Fc. Grootegast kende ook geen succes.

Weer aan de andere kant van het veld werd een plotseling schot van Mamio goed voor de borst gevangen door Erwin Mensink. De acties volgden elkaar snel op : Rick Buma schoot van afstand over, Mamio schoot over, een inzet van Rick van Dellen was voor de doelman van Mamio. Intussen was er bij Mamio opnieuw een blessurebehandeling nodig.  In de 43e minuut wist Rick Buma een mooie voorzet aan Bennie Kits te geven die prachtig in de rechterhoek van het doel scoorde : 0 – 1 !

Mamio was na een corner gevaarlijk in het Grootegaster doelgebied, maar de verdediging hield goed stand. In de blessuretijd van de eerste helft werd eerst een corner van Mike Homan weggepeerd, maar na zijn  volgende hoekschop kwam de bal bij Rolf Hazenberg die de 0 – 2 binnenkopte. Er ontstond na de aftrap veel gevaar in het doelgebied van Grootegast tot het moment dat de keeper de bal pakte. Meteen hierna werd het rustsignaal gegeven.

Fc. Grootegast mocht de 2e helft aftrappen en de keeper van Mamio moest snel in actie na een-tweetje tussen Mike Homan en Rick van Dellen. Bouwe Pompstra ging in balbezit goed door, maar de bal die hij voorgaf kon net niet bereikt worden door Rick van Dellen. Mamio wist dat het iets terug moest proberen te doen, maar werd gestoord door een goede ingreep van Jelmer Schuil waarop een corner volgde. Na een klutssituatie voor het doel kreeg Mamio weer een corner die een stuk weggeschoten werd en daarna weer bij een speler van Mamio kwam die hoog over het doel schoot.

Fc. Grootegast had wel een antwoord. Het presenteerde mooie aanvallen met o.a. Bouwe Pompstra en Rick Buma. Het was de keeper van Mamio die voorkwam dat Fc. Grootegast verder uitliep. Bij Mamio werden rond een uur spelen binnen twee minuten twee wisselspelers in het veld gebracht. Even leek dit z’n vruchten af te werpen, maar eerst ging een schot naast, toen stopte keeper Erwin Mensink een aanval goed en daarna eindigde een schot op de doellat.

Halverwege de 2e helft kwam bij Fc. Grootegast Haye Tuithof binnen de lijnen voor Erik Venema. De schrik sloeg wel even toe bij de supporters uit Grootegast toen meteen na deze wissel een speler van Mamio vanuit de middencirkel met een boog de bal in het Grootegaster doel liet verdwijnen en de stand daarmee op 1 – 2 zette. De volgende wissel bij Fc. Grootegast vond plaats : Remco de Jong voor Rick van Dellen. Het vertrouwen in een goede afloop bleek zeker aanwezig bij de spelers, maar kon nog niet direct in doelpunten worden uitgedrukt : Mike Homan schoot over, een schot van Rick Buma op aangeven van Bouwe Pompstra ging voorlangs, een doelgericht schot van Bennie Kits werd gestopt door de keeper.

Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd maakte Hermans Veens zijn opwachting voor Mike Homan. Verdediger Jelmer Schuil wist met een goede actie een aanval van Mamio af te stoppen en meteen verplaatste het spel zich naar de overkant. Daarbij een goed doorzettende Rick Buma die de bal aan Bennie Kits gaf die z’n tweede doelpunt van de middag maakte : 1 – 3. Dat gaf lucht….., maar slechts voor korte duur. Meteen na de aftrap ging Mamio ervandoor en vanaf rechts werd raak geschoten in de linkerhoek van het Grootegaster doel en was de 2 – 3 een feit.

Fc. Grootegast ging onverdroten verder met aanvallen en toen de bal bij Remco de Jong kwam wist die er wel raad mee : een schot op doel en de 2 – 4 lag erin ! Daarna was er ook nog een mooie kans voor Bouwe Pompstra, maar de keeper wist nu een goal te verhinderen. Keeper Mensink kreeg nog een keer een schot te pakken en een vrije trap naast het 16 metergebied van Mamio veranderde ook niets aan de stand. De laatste wedstrijd werd een keurige 2 – 4 overwinning voor Fc. Grootegast.

Door velen werd meteen gekeken hoe de overige wedstrijden in 3C waren geëindigd. Het bleek dat Zuidhorn zich door een klinkende 6 – 0 zege op SC Loppersum (op doelsaldo) kampioen mocht noemen. Voor Fc. Grootegast was de eindstand onderin van belang en wat bleek : door de 2 – 4 winst kwam het (ook op doelsaldo) de 10e plaats en die betekent rechtstreekse handhaving in de 3e klasse. We kunnen op naar een nieuw voetbalseizoen !

Over FC Grootegast

De voetbalclub Fc. Grootegast is opgericht op 1 juli 1997. Het is een fusie van de twee voetbalverenigingen uit Grootegast, te weten GVB en Oranje ‘58.
Op de algemene ledenvergaderingen van beide voetbalclubs op vrijdag 6 december 1996 werd besloten om het seizoen 1997/1998 samen verder te gaan onder de naam Fc. Grootegast.
Lees meer over de gehele historie van de club

© Fc. Grootegast 2019 | Design en beheer: Idea 2

Adres

Provincialeweg 139
9863 PE Doezum
info@fcgrootegast

Route