Fc. Grootegast verliest bij Groen Geel

In april 14, 2019
Comments off
72 Views

Zaterdag 13 april zou een echte lentedag kunnen zijn. Af en toe kwam de zon wel even tevoorschijn, maar uit flink donkere of grijze wolken kwam met regelmaat regen en/of hagel. Dat laatste was ook het geval toen in Groningen de wedstrijd van Groen Geel tegen Fc. Grootegast begon.

Groen Geel nam na het eerste fluitsignaal de aftrap en begon meteen druk te zetten. Al na enkele minuten moest de verdediging van Fc. Grootegast aan de bak en wist Johan Beute de bal goed weg te werken.

De keeper van Groen Geel was in de 9e minuut paraat bij een inzet van Rick Buma. Dat was hij ook een paar minuten later bij een mooie aanval die liep via Mike Homan, Ite Hoolsema en opnieuw Rick Buma. Groen Geel bleef aanvallen, maar zag een bal over de zijlijn verdwijnen en even later een goede safe van keeper Erwin Mensink.

Ite Hoolsema probeerde het na 20 minuten spelen met een afstandsschot : het ging naast. Rolf Hazenberg liet bij de tegenaanval van Groen Geel zien dat hij verdedigend z’n mannetje staat. Een gevaarlijk schot van Groen Geel toen de wedstrijd een half uur oud was werd goed geblokt door de Grootegaster verdediging.

Bij een volgende goed opgezette aanval van Fc. Grootegast belandde het schot van Rick Buma op de doellat. Afstandsschoten van Rolf Hazenberg en Ite Hoolsema troffen ook geen doel. Rolf Hazenberg verhinderde succes van de Groningers die enkele minuten voor rust halverwege de speelhelft van Fc. Grootegast een vrije trap kregen. Het volgende schot van Groen Geel werd gepakt door keeper Erwin Mensink.

De rust brak aan met nog steeds een 0 – 0 stand. De spelers van Groen Geel die elkaar veelal zuiver aan wisten te spelen scoorden evenals Fc. Grootegast (dat verdedigend goed de 0 wist te houden) niet.

Na de rust was  te merken dat Groen Geel voor de overwinning wilde gaan. Maar de eerste kans was voor Fc. Grootegast : Herman Veens kwam vanaf rechts op en speelde Rick van Dellen aan die zonder succes een omhaal probeerde. Erik Venema schoot van afstand over het Groninger doel.

Daarna kwamen kansen voor Groen Geel. Na een korte corner werd de voorgegeven bal overgeschoten. Keeper Erwin Mensink greep bij de volgende aanval goed in en pakte ook een afstandsschot. Een nieuw gevaar werd tot corner verwerkt. Een schot belandde op het dak van het doel en nogmaals voorkwam keeper Mensink een score.

Fc. Grootegast wist tot een uitbraak te komen, maar deze strandde en ook de mooie aanval daarna kreeg geen goed einde.

Nadat Groen Geel eerst nog over het doel van Fc. Grootegast schoot werd het aanvalsspel in de 65e minuut beloond na een corner die door Willem den Hartogh werd ingekopt : 1 – 0.

Fc. Grootegast probeerde wat terug te doen. Rick Buma speelde Ite Hoolsema aan die uithaalde, maar z’n inzet door een speler van Groen Geel gestopt zag worden.

Hierna moest Fc. Grootegast weer volop verdedigen : Jelmer Schuil greep goed in, ook keeper Erwin Mensink, en ook de muur bij een vrije trap van Groen Geel op de rand van het 16 metergebied.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd was er kans op een gelijkmaker. Bouwe Pompstra bediende Rick van Dellen die doorspeelde naar Rolf Hazenberg, maar laatstgenoemde miste de kans op een goal. Slechts een minuut later wist de op links vrijstaande David van der Meijden van Groen Geel wel raad met de bal die naar hem toe kwam. Hij nam aan en schoot raak in de rechterhoek : 2 – 0.

Met nog een veelbelovende aanval van Groen Geel die strandde en een door Groen Geel onderbroken  aanval van Fc. Grootegast kwam de wedstrijd tot een einde en waren de drie punten voor Groen Geel.

Volgende week zaterdag 20 april speelt Fc. Grootegast om 15.15 uur thuis tegen Glimmen.

Over FC Grootegast

De voetbalclub Fc. Grootegast is opgericht op 1 juli 1997. Het is een fusie van de twee voetbalverenigingen uit Grootegast, te weten GVB en Oranje ‘58.
Op de algemene ledenvergaderingen van beide voetbalclubs op vrijdag 6 december 1996 werd besloten om het seizoen 1997/1998 samen verder te gaan onder de naam Fc. Grootegast.
Lees meer over de gehele historie van de club

© Fc. Grootegast 2019 | Design en beheer: Idea 2

Adres

Provincialeweg 139
9863 PE Doezum
info@fcgrootegast

Route