Fc. Grootegast speelt wedstrijd met twee gezichten

In oktober 6, 2019
Comments off
105 Views

Wedstrijd 5-10-2019

Voordat de tweede thuiswedstrijd van het seizoen begon mocht pupil van de week Michel Lutter laten zien waarom hij graag in de spits speelt bij JO 11-1. Hij ging zelfverzekerd met de bal op weg naar het doel van de tegenstander, omspeelde de laatste verdediger en scoorde zijn doelpunt. Hierna kon scheidsrechter Spinder het startsignaal geven voor de wedstrijd van Fc. Grootegast tegen v.v. Minnertsga.

 

Minnertsga zette meteen druk en Fc. Grootegast probeerde met tegenaanvallen te antwoorden. Een eerste schot van Tjerk Poortinga ging over het doel van Minnertsga en aan de andere kant kon keeper Jelmer van Gorp een schot van Minnertsga met de voet keren. Al na 12 minuten moest een speler van de gasten die zich even daarvoor had verstapt, worden vervangen door een wisselspeler.

Minnertsga toonde zich de meest aanvallende ploeg, Fc. Grootegast had daarentegen weinig in te brengen. Het Friese team kreeg na een kwartier spelen een corner die door verdediger Sjac Ausma goed werd weggewerkt. Zeven minuten later ging een afstandsschot naast het Grootegaster doel. Een goede voorzet van Minnertsga werd door keeper Jelmer van Gorp met een hand weggetikt en vervolgens stompte hij een vrije trap weg. Fc. Grootegast moest verdedigend aan de bak, maar kon in de 28e minuut niet verhinderen dat Herre de Vries uit een goed doorgezette aanval de 0-1 voor v.v. Minnertsga scoorde.

De beste kans van Fc. Grootegast in de eerste helft ontstond na goed een half uur spelen. Tjerk Poortinga gaf een mooie pass aan Kevin Houweling die z’n schot via een verdediger naast het doel zag verdwijnen. De corner was geen probleem voor de lange keeper van v.v. Minnertsga, hij kon de bal gemakkelijk uit de lucht plukken.

In de 36e minuut trok Minnertsga opnieuw ten aanval en daarbij werd een speler in het strafschopgebied gevloerd. Enno Kingma verzilverde de toegekende penalty door raak te schieten in de linkerhoek van het doel : 0-2. Met deze stand op het scorebord brak na drie kwartier spelen de rust aan en zag het er voor het slecht spelende Fc. Grootegast niet goed uit.

 

De tweede helft bleek het tij te keren. In de 53e minuut kon Mike Homan een corner hoog voorgeven, maar werd dit verder niet benut. Twee minuten later gaf Mike een korte corner op Joran Hoekstra die de bal doorspeelde naar Johan Beute die ook geen resultaat kon behalen. Bij de nieuwe aanval van Fc. Grootegast wist Tjerk Poortinga wel te profiteren en scoorde hij : de 1-2 verscheen op het scorebord.

Na een klein uur spelen bracht trainer Johannes Veenema Robert Kooistra erin voor Kevin Houweling. De Grootegasters kwamen in de 63e minuut tot een mooie aanval, kregen twee minuten later na goed doorzetten van Robert Kooistra een corner, maar het leidde niet tot een zo gewenste gelijkmaker. Minnertsga kwam met een gevaarlijke inzet, maar deze liep voor Fc. Grootegast goed af. Bij de thuisclub volgde een tweede wissel : Derk Kuipers maakte plaats voor Albert Koers.

In de 71e minuut was Minnertsga weer in het 16 metergebied van Grootegast, maar eiste keeper Jelmer van Gorp de bal weer op. Mike Homan probeerde het in de 74e minuut met een afstandsschot, maar de bal ging over het doel.  Een kwartier voor het einde van de wedstrijd werd nogmaals gewisseld bij Fc. Grootegast : Remco de Jong verving Tjerk Poortinga. Tien minuten voor tijd wisselde trainer Spijker van v.v. Minnertsga ook een speler.

Grootegast probeerde echt op stoom te komen en dit had succes. De mee opgekomen Jelmer Schuil haalde voortreffelijk uit en schoot mooi in de rechterhoek van het doel : 2-2.

Al heel snel volgde een kans voor Bouwe Pompstra en kwam de bal daarna bij Robert Kooistra die Fc. Grootegast op voorsprong wist te zetten : 3-2. Minnertsga probeerde nog een keer terug te komen, maar keeper Jelmer van Gorp hield z’n doel in de tweede helft schoon.

 

Het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter werd door de spelers, technische staf en publiek van Fc. Grootegast met gejuich ontvangen : een overwinning en de eerste 3 punten waren binnen. Hopelijk put het team hieruit vertrouwen om volgende week uit tegen Ropta Boys niet alleen een goede tweede helft, maar ook een goede eerste helft neer te zetten.

Over FC Grootegast

De voetbalclub Fc. Grootegast is opgericht op 1 juli 1997. Het is een fusie van de twee voetbalverenigingen uit Grootegast, te weten GVB en Oranje ‘58.
Op de algemene ledenvergaderingen van beide voetbalclubs op vrijdag 6 december 1996 werd besloten om het seizoen 1997/1998 samen verder te gaan onder de naam Fc. Grootegast.
Lees meer over de gehele historie van de club

© Fc. Grootegast 2019 | Design en beheer: Idea 2

Adres

Provincialeweg 139
9863 PE Doezum
info@fcgrootegast

Route