Fc. Grootegast scoort niet tegen Achilles 1894

In februari 23, 2019
85 Views

Wedstrijd 23-2-2019

Zaterdag 23 februari was het met een temperatuur van ongeveer 12 graden en volop zon ideaal voetbalweer. Fc. Grootegast speelde de uitwedstrijd tegen Achilles 1894 in Assen.

 

Nadat Fc. Grootegast de aftrap had genomen, kwam Achilles 1894 na een aanval over links bij het doel van keeper Erwin Mensink die de bal wist te pakken. De Grootegasters zochten de andere kant van het veld op. Rick Buma gaf een voorzet waarbij de bal voor het doel werd getrokken, maar door Achilles tot corner – waaruit geen resultaat kwam – werd verwerkt. Er volgde meteen weer een leuke aanval van Fc. Grootegast, maar nu was het eindresultaat een doeltrap voor de Assenaren.

Nieuwe aanvallen volgden. Rick Buma onderschepte heel mooi de bal en speelde door naar Bennie Kits, die helaas niet tot een goede aanname kwam. De vrije trap van Mike Homan op +/- 20 meter van het doel knalde tegen de kruising. Een voorgetrokken bal van Rick van Dellen werd door Haye Tuithof over gekopt. In de 18e minuut liet Fc. Grootegast weer een mooie aanval zien, maar wist Bennie Kits een grote kans niet te verzilveren. Keer op keer kon Fc. Grootegast geen voordeel halen uit de corners die het kreeg.

Halverwege de eerste helft stoomde Achilles 1894 op naar het doel van Fc. Grootegast en kreeg op die speelhelft een corner die goed werd uitverdedigd. Achilles 1894 ging opnieuw in de aanval. De bal werd vanaf rechts voorgegeven en door een vrijstaande speler in de rechterhoek van het doel geschoten. De 1 – 0 voor thuisclub Achilles 1894 was een feit.

Het doelpunt was een tegenvaller voor Fc. Grootegast dat vorige week thuis tegen DVC Appingedam zelf de score opende (en de wedstrijd met 2 -1 won).

Het spelbeeld veranderde na de treffer van Achilles 1894. Fc. Grootegast kwam niet goed meer in het spel. Tot aan de rust was het team wel vaak op de speelhelft van Achilles 1894, maar doelpogingen gingen voorlangs, draaiden weg of gingen naast. Op slag van rust kreeg Achilles 1894 nog een vrije trap die gepakt werd door keeper Erwin Mensink.

 

Het begin van de tweede helft was voor Achilles 1894. Het kreeg in de 47e minuut een corner die eindigde in een doeltrap. Een paar minuten later volgde een aanval van de Assenaren, waaraan Fc. Grootegast ternauwernood wist te ontsnappen. Tegenaanvallen van de Grootegasters werden afgeslagen en een tweetal daaruit ontstane corners leverden opnieuw geen resultaat op.

Na bijna een uur spelen kwam Remco de Jong in het veld voor Erik Venema. In de 64e minuut kwam een voorzet van Rick Buma bij Rolf Hazenberg die inkopte, maar geen doel trof. Een voorzet van Herman Veens werd door Rick Buma naast geschoten. Gelukkig wist keeper Erwin Mensink goed in te grijpen bij een schot van Achilles 1894. Bij Fc. Grootegast werd opnieuw gewisseld : Tim Veenstra verving Bennie Kits.

In de 71e minuut raakte Johan Beute bij een overtreding van Achilles 1894 geblesseerd. Hij nam wel weer deel aan het spel, maar werd na enkele minuten toch vervangen door Derwin van der Wielen. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd meenden velen dat er door een speler van Achilles 1894 hands werd gemaakt in het eigen strafschopgebied, maar de scheidsrechter liet het spel gewoon doorgaan.

Fc. Grootegast liet zich in de resterende tijd nog wel zien op de speelhelft van Achilles 1894, maar acties resulterend in een doelpunt zaten er vanmiddag niet in. Dan had het laatste harde schot van Mike Homan raak moeten zijn in plaats van naast het doel te gaan.

 

Volgende week zaterdag 2 maart krijgt Fc. Grootegast de kans zich te revancheren. Dan speelt het om 15.00 uur thuis tegen Achilles 1894.

Over FC Grootegast

De voetbalclub Fc. Grootegast is opgericht op 1 juli 1997. Het is een fusie van de twee voetbalverenigingen uit Grootegast, te weten GVB en Oranje ‘58.
Op de algemene ledenvergaderingen van beide voetbalclubs op vrijdag 6 december 1996 werd besloten om het seizoen 1997/1998 samen verder te gaan onder de naam Fc. Grootegast.
Lees meer over de gehele historie van de club

© Fc. Grootegast 2019 | Design en beheer: Idea 2

Adres

Provincialeweg 139
9863 PE Doezum
info@fcgrootegast

Route