Fc. Grootegast pakt zeer verdiend punt tegen koploper SC Leovardia

In februari 9, 2020
Comments off
46 Views

Fc. Grootegast pakt zeer verdiend punt tegen koploper SC Leovardia

Doorgaans komen er op zaterdagmiddag meer supporters af op de wedstrijd van Fc. Grootegast 1. Het regenachtige weer was vast en zeker debet aan het kleinere aantal toeschouwers.
Wie er in ieder geval wel was : pupil van de week Nick Klaver die op aangeven van scheidsrechter Aartsen vaardig met de bal op weg ging naar het doel van SC Leovardia, tussen de tegenstanders door manoeuvreerde en raak schoot in de rechterhoek van het doel.

Fc. Grootegast wist dat het vanmiddag een te duchten tegenstander op bezoek kreeg, namelijk de ongeslagen koploper SC Leovardia. De Leeuwarders wilden ook meteen wel aanvallen, maar de eerste kans op een doelpunt werd gecreëerd door Grootegast. In de 3e minuut speelde Tim Veenstra de bal keurig naar Bennie Kits die een uitgelezen kans op een voorsprong miste. In de 10e minuut kwam het eerste gerichte schot op het doel van Fc. Grootegast, maar dat ging over.
Tim Veenstra ging opnieuw op weg naar het doelgebied van Leovardia, verdedigers wisten de bal weg te werken en toen er toch nog een schot kon worden gelost ging dat naast. Na een kwartier spelen kwam er een goede voorzet van Leovardia en na een paar balcontacten door diverse spelers kwam de bal in handen van keeper Jelmer van Gorp. Aanvoerder Mike Homan van Fc. Grootegast lanceerde 2 minuten later een afstandsschot en dat werd gepakt door de keeper van Leovardia.
Vervolgens zag het publiek twee corners van Leovardia die door de goed geconcentreerde verdediging van Fc. Grootegast werden gepareerd. Ook keeper van Gorp wist daarna weer heel attent de bal te pakken. Het werd duidelijk dat Fc. Grootegast er als een echt team stond en voor elkaar wilde werken. Behalve sterk verdedigen wist Fc. Grootegast ook tot aanvallen te komen. Een goede actie van Bouwe Pompstra werd verkeerd onderbroken en de vrije trap die Tim Veenstra nam werd door een verdediger van Leovardia weggekopt.
In de 34e minuut kwam een corner van Mike Homan mooi voor en kon Remco de Jong net geen mooie kopbal richting het doel geven.
Leovardia probeerde wel aan te dringen, maar slaagde er vooralsnog niet in. De verdediging van Fc. Grootegast was steeds goed bij de les. En natuurlijk ook keeper Jelmer van Gorp die 1 minuut voor de rust een vrije trap van Leovardia net buiten het 16 metergebied uitstekend wegstompte.

Iedereen was natuurlijk heel benieuwd hoe de tweede helft zou verlopen. In de 50e minuut ging een schot van Bennie Kits over en bleef de 0 – 0 nog steeds staan. Leovardia kon een vrije trap niet verzilveren en zag een corner naast het Grootegaster doel verdwijnen.
Na ruim een kwartier in de 2e helft kwam Robert Kooistra bij Fc. Grootegast binnen de lijnen voor Bennie Kits. Halverwege deze speelhelft kreeg Grootegast drie corners op rij. De 1e en 3e werden weggekopt, de 2e door de keeper weggestompt. Jammer dat een voorzet van Robert Kooistra in de 25e minuut net niet bij Albert Koers terecht kwam.
Tjerk Poortinga kwam een klein kwartier voor het einde bij het thuisteam in het veld voor Albert Koers. Leovardia dat toch wel graag een resultaat wilde behalen werd nog steeds goed gestoord bij een aanval. Ook belangrijk : keeper Jelmer van Gorp pareerde in de 80e minuut een vrije trap van Leovardia uitstekend !
Fc. Grootegast werd 5 minuten voor tijd nog een keer gevaarlijk. Het schot van Bouwe Pompstra ging evenwel voorlangs. Meteen hierna kon keeper van Gorp aan de overkant nogmaals de bal goed pakken. De laatste wedstrijdminuten mocht Ivo van Woudenberg nog even spelen voor Tim Veenstra. De laatste corner vanmiddag werd door Leovardia genomen en ook deze kwam in het bezit van de keeper van Fc. Grootegast die vanmiddag uitstekend werk leverde. Maar dat deed hij niet alleen, het hele team verdient een compliment voor de inzet en werklust die vanmiddag werden getoond. Dat geeft vertrouwen voor komende wedstrijden.
Voor Fc. Grootegast voelde de uitslag 0 – 0 heel goed en voor het thuispubliek was het een fijne wedstrijd om naar te kijken.

Zaterdag 15 februari speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur een uitwedstrijd in en tegen Minnertsga.

Over FC Grootegast

De voetbalclub Fc. Grootegast is opgericht op 1 juli 1997. Het is een fusie van de twee voetbalverenigingen uit Grootegast, te weten GVB en Oranje ‘58.
Op de algemene ledenvergaderingen van beide voetbalclubs op vrijdag 6 december 1996 werd besloten om het seizoen 1997/1998 samen verder te gaan onder de naam Fc. Grootegast.
Lees meer over de gehele historie van de club

© Fc. Grootegast 2019 | Design en beheer: Idea 2

Adres

Provincialeweg 139
9863 PE Doezum
info@fcgrootegast

Route