Fc. Grootegast pakt de winst tegen Aduard 2000

In november 5, 2018
Comments off
175 Views

Wedstrijd 3-11-2018

Vrijdagavond 2 november pakte Fc. Groningen 3 punten door de uitwedstrijd tegen Excelsior met 2 – 4 te winnen. Drie punten wilde ‘onze Fc.’ zaterdagmiddag 3 november ook wel eens pakken. Dat moest dan gebeuren in de wedstrijd tegen Aduard 2000.

Nadat eerst pupil van de week Kyra Klijnstra recht op het doel van de tegenstander af ging met de bal en vervolgens ook scoorde, gaf scheidsrechter D. Hofman het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd.

 

Beide teams gingen aanvallend van start. Aduard kreeg in de 4e minuut een vrije trap die via keeper Dennis Posthumus naast het doel ging. Grootegast creëerde een goede aanval via Rick Buma en Mike Homan die een mooie kans kreeg om de score te openen. Het eindigde in  een corner die door Tim Veenstra werd genomen en via een aantal andere spelers een prooi werd voor de keeper van Aduard.

In de 10e minuut kreeg Aduard opnieuw een vrije trap. Op ruim 25 meter van het doel nam Leon Smits deze en schoot in één keer onberispelijk in de linkerhoek van het doel raak: 0 – 1.  Als de volgende vrije trap van Aduard niet naast was gegaan, had Fc. Grootegast na een kwartier met 0 – 2 achter kunnen staan. De kans op de gelijkmaker kwam bij een aanval van Grootegast, helaas ging de kopbal van Rolf Hazenberg net naast. Aduard bleef zoeken naar een volgend succes, maar een afstandsschot ging over en een goede inzet werd gepakt door de Grootegaster keeper.

Er ontstond weer een kans voor Rolf Hazenberg, maar de prima keepende doelman van Aduard greep goed in. Een mooie voorzet op Rolf kreeg ook niet het gewenste vervolg, maar werd een doeltrap. Fc. Grootegast werkte flink. Aan de ene kant moest de aanvalsdrift van Aduard beteugeld worden en aan de andere kant moest het zelf kansen scheppen. Die kansen werden zeker gecreëerd en in de 37e minuut volgde de beloning. Johan Beute speelde Rick Buma aan die goed doorzette naar het Aduarder doel en met een raak schot de bal in de touwen deed belanden : 1 – 1.  Voor de rust moest de keeper van Aduard nog zeker twee keer laten zien dat hij een prima goalie is.

 

Meteen na de rust zag het thuispubliek opnieuw een mooie actie van Rick Buma, en ja: weer was  de bal voor de Aduarder keeper. Aduard ging in de aanval, maar kwam slechts tot een corner. Een goede inzet werd geblokt door de verdediging van Fc. Grootegast. Er leek opnieuw een mooie aanval te worden opgezet door Grootegast, maar vanwege buitenspel werd er afgefloten. De een-twee tussen Jelmer Schuil en Rolf Hazenberg werd een corner die door Tim Veenstra werd genomen. De bal kwam bij Rick Buma die uiteraard goed inschoot, maar alweer stond de keeper goed z’n werk te doen.

Na nog twee goede aanvallen van Fc. Grootegast, was het eerst weer Aduard dat zich liet zien. Herman Veens kopte op het goede moment de bal uit het doelgebied en de keeper pakte een schot op doel. Aduard paste in de 65e minuut een wissel toe. Drie minuten later gaf Rick Buma een mooie voorzet, liep de aanval door maar werden de kansen die ontstonden niet afgerond. Een prachtig afstandsschot van Ite Hoolsema werd gestopt door (alweer) de Aduarder keeper die dat ook deed met de vrije trap van Rick Buma.

Een kwartier voor tijd kwam Sjac Ausma in het veld voor Jelmer Schuil. De kansen voor Fc. Grootegast bleven komen, maar steeds wist de verdediging van Aduard – met de keeper in de hoofdrol – scoren door de Grootegasters te verhinderen. Maar eindelijk gebeurde het dan toch in de 83e minuut. Uit een corner van Tim Veenstra was het Stefan Krijthe die de score op 2 – 1 wist te krijgen. Toen was natuurlijk de grote vraag of het Fc. Grootegast dan vanmiddag echt zou lukken de eerste overwinning van dit seizoen binnen te halen. Van Grootegast zagen we nog een kopbal via de keeper van Aduard op het dak van het doel belanden en aan de overkant van het veld een schot van Aduard naast het doel gaan. Het bleef dus inderdaad 2 – 1 en daarmee waren de 3 punten binnen. Een met hard werken verdiende overwinning !

 

Volgende week zaterdag 10 november speelt Fc. Grootegast om 15.00 uur thuis een bekerwedstrijd tegen Mamio.

 

Over FC Grootegast

De voetbalclub Fc. Grootegast is opgericht op 1 juli 1997. Het is een fusie van de twee voetbalverenigingen uit Grootegast, te weten GVB en Oranje ‘58.
Op de algemene ledenvergaderingen van beide voetbalclubs op vrijdag 6 december 1996 werd besloten om het seizoen 1997/1998 samen verder te gaan onder de naam Fc. Grootegast.
Lees meer over de gehele historie van de club

© Fc. Grootegast 2019 | Design en beheer: Idea 2

Adres

Provincialeweg 139
9863 PE Doezum
info@fcgrootegast

Route