Fc. Grootegast pakt de winst in en tegen Glimmen

In december 2, 2018
Comments off
172 Views

1-12-2018

Om 14.30 uur gaf scheidsrechter Blom het beginsignaal voor de wedstrijd Glimmen 1 tegen Fc. Grootegast 1. Aan het publiek was niet te zien dat Glimmen de thuisspelende ploeg was, want 2/3 deel van de toeschouwers behoorde toe aan Fc. Grootegast. Op deze grote toeloop was niet gerekend, want in de rust was er niet voor iedereen koffie voorhanden. Maar dat terzijde.

 

Het onderlinge verschil tussen Glimmen en Fc. Grootegast was aan het begin van de wedstrijd 2 punten in het voordeel van Glimmen. De uitslag van vandaag was voor beide teams een erg belangrijke.

De eerste minuten van de wedstrijd verliepen aan beide kanten aftastend. Daarna kwamen over en weer situaties waaruit corners ontstonden. Echt doelrijpe mogelijkheden kwamen hier niet uit. De ene keer floot de scheidsrechter vanwege een overtreding af, een andere keer werkte de verdediging weg of kopte een aanvaller achter.

In de 25e minuut werd een inzet van Fc. Grootegast goed gepakt door de keeper van Glimmen. Een paar minuten later gaf Ite Hoolsema een lange bal op Johan Beute en volgde opnieuw een corner. Deze werd genomen door Tim Veenstra en weggestompt door de keeper. Fc. Grootegast zette weer een aanval op, maar kon de bal net niet bij spits Bennie Kits brengen. De volgende uitbraak van de Grootegasters leverde ook niets op. Fc. keeper Dennis Posthumus pakte in de 38e minuut een niet al te hard schot van Glimmen.

De rust brak aan en toeschouwers van beide kanten constateerden dat het spel in de 1e helft niet erg florissant was.

 

In eerdere wedstrijden van dit seizoen zag we aan de zijde van Fc. Grootegast een aantal keren een duidelijk verschil tussen de 1e en 2e helft. Zou dit vandaag ook het geval zijn?

Als eerste moest de doelman van Grootegast in de 48e minuut een bal pakken. Twee minuten later drong Ite Hoolsema het 16-metergebied van Glimmen binnen en moest de keeper een gestrekte redding verrichten. Kort daarna speelde Rolf Hazenberg de bal naar Mike Homan die eveneens zijn inzet op de keeper zag stranden.

In de 55e minuut kreeg Glimmen – na duwen van Tim Veenstra wat hem een gele kaart opleverde – een vrije trap aan de rand van het 16-metergebied. Het schot eindigde in de handen van keeper Dennis Posthumus. Ook de volgende vrije trap van Glimmen gaf geen problemen voor de Grootegasters.

Na ruim een uur spelen kwamen er kansen voor Fc. Grootegast. De keeper van Glimmen greep in bij een aanval van Stefan Krijthe en Bennie Kits. Bij een 2e corner op rij kopte Haye Tuithof in, maar werd het net niet bereikt. Toen keeper Dennis Posthumus in de 65e minuut wat ver voor z’n doel stond probeerde Glimmen te scoren, maar ging de bal over.

Bij meerdere toeschouwers ontstond de gedachte : degene die als eerste scoort, wordt vast ook de winnaar van de wedstrijd.

Fc. Grootegast bleef proberen zoveel mogelijk te bereiken op de helft van de tegenstander en in de 73e minuut was het na goed doorzetten van Tim Veenstra eindelijk raak : 0 – 1. Glimmen wilde natuurlijk ook wel, maar schoot in de 76e minuut hoog over. En toen liep Tim Veenstra een minuut later tegen z’n 2e gele kaart op en moest met rood het veld verlaten. Fc. Grootegast moest met nog een klein kwartiertje te gaan met 10 spelers proberen de overwinning veilig te stellen.

Rick van Dellen werd ingebracht voor Bennie Kits. Het was Rolf Hazenberg die in de 81e minuut de verlossende 2e goal scoorde. Hij kwam in balbezit, zag dat de keeper ver voor z’n doel stond en schoot van grote afstand de bal feilloos in het doel : 0 – 2.

Bij een uitbraak van Mike Homan kreeg een speler van Glimmen die hem vasthield geel. De toegekende vrije trap werd niet goed benut. Glimmen kwam nog eenmaal voor het doel van Fc. Grootegast, maar keeper Dennis Posthumus was weer paraat en pakte de bal. In de slotminuten maakte Remco de Jong zijn debuut in het eerste elftal. Hij kwam erin voor Mike Homan. In de extra tijd had nog een doelpunt kunnen vallen, maar trof het schot van Haye Tuithof de paal.

Het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter werd door de Grootegasters met gejuich begroet : een gewonnen wedstrijd, 3 punten binnen!

 

Zaterdag 8 december speelt Fc. Grootegast om 15.00 uur thuis tegen Groen Geel.

Over FC Grootegast

De voetbalclub Fc. Grootegast is opgericht op 1 juli 1997. Het is een fusie van de twee voetbalverenigingen uit Grootegast, te weten GVB en Oranje ‘58.
Op de algemene ledenvergaderingen van beide voetbalclubs op vrijdag 6 december 1996 werd besloten om het seizoen 1997/1998 samen verder te gaan onder de naam Fc. Grootegast.
Lees meer over de gehele historie van de club

© Fc. Grootegast 2019 | Design en beheer: Idea 2

Adres

Provincialeweg 139
9863 PE Doezum
info@fcgrootegast

Route