Fc. Grootegast niet in vorm tegen SV Haulerwijk

In maart 8, 2020
Comments off
95 Views

De zaterdag begon met een mooi zonnetje, maar in de loop van de middag was deze verdwenen en voelde het windje toch wel fris aan. Voor pupil van de week Danly Jager was dat geen punt. Hij mocht als eerste laten zien wat hij met de wedstrijdbal kon. Geen probleem : een verdediger van SV Haulerwijk werd door hem gepoort en daarna scoorde Danly keurig in de rechterhoek van het doel.

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter R.N. Spinder gingen beide elftallen fel uit de startblokken. De verdediging van Fc. Grootegast kreeg al snel het een en ander te doen. Een tweetal corners van Haulerwijk, waarvan de tweede over het Grootegaster doel werd gekopt. In de 4e minuut een schot voorlangs van de gasten. Gelukkig pakte keeper Jelmer van Gorp een inzet van Haulerwijk in de 7e minuut.

Daarna kon eerst de andere kant op worden gekeken. Een corner van aanvoerder Mike Homan van Fc. Grootegast werd door Haulerwijk gekeerd, waarna de bal bij Tim Veenstra kwam die naast het doel van Haulerwijk schoot. Vervolgens verrichtte keeper van Gorp aan de overkant met een zweefduik een prima redding en kon Tjerk Poortinga de toegekende corner wegkoppen. Toen keeper van Gorp weer een schot van Haulerwijk pakte was het duidelijk dat Fc. Grootegast het moeilijk had met de gretigheid waarmee SC Haulerwijk bleef aandringen. Haulerwijk bleef rustig in de opbouw en Fc. Grootegast kon vooreerst nog geen vuist maken in de opbouw.

Bij een redelijke aanval van Grootegast liep een speler van Haulerwijk een gele kaart op wegens een overtreding op Tjerk Poortinga. De vrije trap die er op volgde werd weggekopt, er kwam een kans voor Tim Veenstra die niet kon worden benut. Nog een speler van Haulerwijk kreeg geel toen hij Bouwe Pompstra van achteren onderuit haalde.

Een aanvalspoging van Jelmer Schuil en Tim Veenstra leverde geen resultaat op. Weer ging Haulerwijk op weg naar het Grootegaster doel, maar stopte keeper van Gorp de inzet en ging het volgende schot over. Bij Fc. Grootegast liep Johan Beute tegen een gele kaart aan. Het leek er nu even op dat Fc. Grootegast het initiatief in de wedstrijd over wilde nemen. Het verdiende een corner die werd weggekopt en toen de bal bij Tim Veenstra terecht kwam wist hij die te raken, maar ging het schot over. De volgende corner leverde ook geen succes op en toen Bennie Kits een mooie aanval ook niet kon afronden leek de rust met 0 – 0 aan te breken. Maar zo was het niet. Op slag van rust werd een speler van Haulerwijk bij de achterlijn in het doelgebied vastgehouden door verdediger Sjac Ausma en kende de scheidsrechter een penalty toe. Die werd door Patrick Hilhorst keurig verzilverd en zodoende brak de rust aan met 0 – 1 op het scorebord.

Fc. Grootegast startte de tweede helft aanvallend. Tim Veenstra kon de bal voortrekken, maar daar bleef het bij. Na vijf minuten was de beurt weer aan Haulerwijk dat voorlangs schoot. In de 56e minuut werd bij Grootegast gewisseld : Remco de Jong kwam voor Albert Koers. Een verre inworp van Johan Beute werd naast gekopt door Tjerk Poortinga. Een voorzet van Tim Veenstra bereikte Bouwe Pompstra, maar daarna was de bal voor de keeper van Haulerwijk. De volgende wissel werd toegepast bij Grootegast : Robert Kooistra voor Bennie Kits. Een volgende bal die richting het doel van Haulerwijk werd gegeven was te hard en ging over de achterlijn.

Ook bij Haulerwijk werd kort na elkaar twee wisselspelers ingebracht : Gerrie Mulder voor Alexander IJbema en Sven van der Veer voor Roben Fokkens. Bij Grootegast was de derde wissel Kevin Houweling voor Bouwe Pompstra.

In de 76e minuut was Grootegast eindelijk succesvol. Robert Kooistra gaf een lange bal op Tim Veenstra die de bal over de keeper lobte en daarmee 1 – 1 liet aantekenen. Haulerwijk liet het er niet bij zitten. Een schot ging naast en keeper Jelmer van Gorp wist door goed te blokken een nieuwe treffer te verhinderen. Haulerwijk wisselde nog een keer. Het kreeg opnieuw een kans en een corner die naast werd gekopt.

Een tegenaanval van Fc. Grootegast door Tim Veenstra en Jelmer Schuil eindigde als corner.

In de 85e minuut was Haulerwijk weer op weg, kreeg een corner en na meerdere contacten in het doelgebied was het resultaat een doeltrap voor Fc. Grootegast. Zou het Grootegast nog lukken om iets klaar te spelen? Bij de eerstvolgende aanval ging de bal achter. Ook een combinatie van Tjerk Poortinga, Kevin Houweling en Robert Kooistra leverde geen doelpunt op.

Inmiddels werd in de blessuretijd gespeeld. Daarin raakte een schot van Haulerwijk de paal voordat keeper van Gorp het kon pareren. Toch trok Haulerwijk aan het langste eind. Bij hun laatste aanval – in de slotminuut ! – wist Patrick Hilhorst overtuigend de bal in de rechterhoek van het doel te schieten en werd de stand 1 – 2. Maar : de overwinning was verdiend.

Heel jammer dat Fc. Grootegast vanmiddag niet meer kon brengen en van de 9e naar de 10e plaats op de ranglijst ging. In het duel van volgende week liggen uiteraard kansen om opnieuw te gaan presteren.

Zaterdag 14 maart speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur een uitwedstrijd in en tegen Anjum.

Over FC Grootegast

De voetbalclub Fc. Grootegast is opgericht op 1 juli 1997. Het is een fusie van de twee voetbalverenigingen uit Grootegast, te weten GVB en Oranje ‘58.
Op de algemene ledenvergaderingen van beide voetbalclubs op vrijdag 6 december 1996 werd besloten om het seizoen 1997/1998 samen verder te gaan onder de naam Fc. Grootegast.
Lees meer over de gehele historie van de club

© Fc. Grootegast 2019 | Design en beheer: Idea 2

Adres

Provincialeweg 139
9863 PE Doezum
info@fcgrootegast

Route