Fc. Grootegast laat twee punten liggen tegen V.V. Anjum

In november 24, 2019
Comments off
187 Views

Terwijl elders in Grootegast de intocht van Sinterklaas werd gevierd, was op het sportcomplex de wedstrijd Fc. Grootegast 1 tegen V.V. Anjum 1 aan de beurt. Voorafgaand aan de wedstrijd mocht pupil van de week Kars Hijlkema met de bal op weg naar het doel van Anjum. Hij deed dat goed en rustig en schoot de bal mooi in de linkerhoek van het doel.

Anjum mocht de aftrap nemen en Fc. Grootegast speelde de eerste helft met de wind mee. De thuisclub startte aanvallend en in de 8e minuut loste Tjerk Poortinga een schot dat tegen de lat ketste. Vijf minuten later probeerde Anjum van afstand het doel van Grootegast te bereiken, maar keeper Jelmer van Gorp ving de bal uitstekend. Bij balverlies van Fc. Grootegast kwam Anjum fel en gevaarlijk tevoorschijn.
Een tweetal corners in 25e en 27e minuut vormden geen gevaar voorde Anjummers. Vanwege een geblesseerd geraakte speler moest Anjum al binnen het half uur wisselen. Keeper van Gorp moest in de 35e minuut weer een goede redding verrichten en het gevaar was niet helemaal direct weg. Uit de corner van Anjum werd door een speler op de lat gekopt. Na nog een vrije trap van de gasten wist de verdediging van Fc. Grootegast goed weg te werken. Beide keepers wisten voor de rust wel raad met de schoten op doel en zo bleef het in de eerste helft 0 – 0. Langs de lijn werd terecht opgemerkt: “Dit is nog niet gespeeld.”
Na de rust kwam een gedreven Fc. Grootegast uit de kleedkamer. Bij Fc. Grootegast stond Dennis Posthumus nu onder de lat. De doelman van Anjum moest al in de 46e minuut een goed schot van Albert Koers pareren. De kansen voor Fc. Grootegast stapelden zich op, maar gingen naast het doel, werden gepakt door de keeper, werden over gekopt of uitverdedigd. Gelukkig kon in de 59e minuut een vrije trap van Anjum goed worden weggewerkt. Daarna kwam Jelmer Schuil van Fc. Grootegast aan de bal. Hij kon na goed doorgaan Tim Veenstra aanspelen die de bal doorgaf aan Mike Homan die vervolgens zijn schot over het doel zag verdwijnen.
Hierna was Anjum weer even aan zet. Keeper Dennis Posthumus bemachtigde een vrije trap en corner van de Friezen. Aan de overkant van het veld was Bouwe Pompstra goed op dreef en speelde Robert Kooistra aan, maar de keeper van Anjum bewees zijn waarde weer. Bij Fc. Grootegast kwam Derk Kuipers in de 69e minuut er in voor Sjac Ausma. Meteen hierna pakte de keeper van Anjum opnieuw een vrije trap van Mike Homan.
Het thuispubliek voelde dat er zo langzamerhand wel een goal in de lucht hing. Die had zomaar kunnen vallen toen een verdediger van Grootegast de bal verspeelde, maar Anjum profiteerde niet. In de 75e minuut viel Fc. Grootegast opnieuw aan. De bal ging van Jelmer Schuil naar Tjerk Poortinga die de bal tegen de lat schoot. Er ontstond een scrimmage voor het doel waar Robert Kooistra weg mee wist : hij schoot de 1 – 0 binnen en vierde zijn treffer met een drietal salto’s achterover !!!
In het laatste kwartier van de wedstrijd mocht Kevin Houweling de plaats van Tjerk Poortinga innemen. De voorsprong van Fc. Grootegast bleef niet lang op het scorebord staan, want door onzorgvuldig verdedigen kon Pope Bauke Holwerda met een raak schot in de linkerhoek van het doel de stand gelijktrekken : 1 – 1.
In de laatste tien minuten was een corner van Anjum die op het dak van het doel belandde nog de beste kans op een doelpunt. Gezien het spel van Fc. Grootegast in met name de tweede helft zou een verlies onverdiend zijn geweest. Er moest vanmiddag genoegen worden genomen met een punt.

Volgende week speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur een uitwedstrijd in en tegen Rijperkerk.

Over FC Grootegast

De voetbalclub Fc. Grootegast is opgericht op 1 juli 1997. Het is een fusie van de twee voetbalverenigingen uit Grootegast, te weten GVB en Oranje ‘58.
Op de algemene ledenvergaderingen van beide voetbalclubs op vrijdag 6 december 1996 werd besloten om het seizoen 1997/1998 samen verder te gaan onder de naam Fc. Grootegast.
Lees meer over de gehele historie van de club

© Fc. Grootegast 2019 | Design en beheer: Idea 2

Adres

Provincialeweg 139
9863 PE Doezum
info@fcgrootegast

Route