Fc. Grootegast komt weer tekort tegen Achilles 1894

In maart 3, 2019
Comments off
105 Views

Evenals vorige week speelde Fc. Grootegast tegen Achilles 1894, maar deze keer was het een thuiswedstrijd. Nadat pupil van de week Rowan Dijkstra de munt voor de toss had opgegooid, mocht hij met de bal op het doel van Achilles 1894 af gaan. Hij schoot tegen de paal, kreeg de bal weer toegespeeld door de scheidsrechter en wist alsnog te scoren.

 

Scoren, dat moesten de spelers van Fc. Grootegast na vorige de uitwedstrijd tegen Achilles 1894 met 1 – 0 te hebben verloren, vandaag in de thuiswedstrijd zeker gaan doen. Het begin van de wedstrijd was voor Achilles 1894 dat de bal veel rondspeelde en tevens in het doelgebied van Fc. Grootegast probeerde tot resultaat te komen. Dat lukte evenwel niet. Een voorzet werd niet goed benut, Rolf Hazenberg kopte in het 16 metergebied een bal goed weg en een kopbal van Achilles ging voorlangs.

Fc. Grootegast begon hierna wat meer in de wedstrijd te komen. Rick Buma en Mike Homan kwamen tot een mooie aanval, een inzet van Rolf Hazenberg was een prooi voor de keeper. Rick Buma schoot naast en mocht in de volgende minuut vanaf +/- 22 meter een vrije trap nemen. In eerdere wedstrijden een plek vanwaar Rick rechtstreeks weet te scoren, maar vanmiddag ging de bal hoog over.

Het spel golfde daarna wat heen en weer over het veld. In de 27e minuut verspeelde Sjac Ausma wat ongelukkig de bal en kreeg een speler van Achilles 1894 een grote kans om te scoren. Keeper Erwin Mensink wist gelukkig een achterstand te voorkomen. Na nog een schot naast en voorlangs het Grootegaster doel was Fc. Grootegast weer aan zet. Uit een voorzet van Mike Homan ontstonden twee mogelijkheden om tot een treffer te komen, maar nu voorkwam de keeper van Achilles 1894 een achterstand voor zijn team. Keeper Erwin Mensink hield z’n doel ook schoon bij een verrassend afstandsschot van Achilles 1894 en pakte bij een andere aanval rustig de bal. Met 0 – 0 op het scorebord brak de rust aan.

 

In de tweede helft zou het toch echt moeten gebeuren, want een 11e plaats op de ranglijst is iets wat je als Grootegaster niet wilt. Tot afronden van een mogelijke kans kwam het voor beide elftallen niet in de eerste fase na de rust. Na een uur spelen werd bij Achilles een speler gewisseld. Meteen ontstond een gevaarlijke situatie voor het doel van Fc. Grootegast, maar bleef een doelpunt uit. Ook bij Fc. Grootegast werd gewisseld, Tim Veenstra kwam erin voor Bennie Kits. In de 65e minuut nam Rick van Dellen een mooie corner, die de keeper van Achilles 1894 uit de lucht wist te plukken. Achilles 1894 kreeg rechts van het 16 metergebied een vrije trap die zonder resultaat bleef.

Twee volgende aanvallen van Fc. Grootegast werden wegens buitenspel afgefloten. Het spel ging door, maar ook de klok tikte door. In de 85e minuut lukte het Fc. Grootegast opnieuw niet om een aanval nu eens doeltreffend af te ronden. Dat lukte Achilles 1894 meteen hierop wel : Ferdi Hidding scoorde de 0 – 1 (hij was ook degene die dit vorige week deed). Remco de Jong kwam de laatste minuten nog in het veld voor Haye Tuithof.

In de slotminuten probeerde Fc. Grootegast het nog met een aanval van Tim Veenstra die de bal naar Rick van Dellen speelde, het schot van Rick ging via de keeper over. Een mooie corner van Tim Veenstra werd door de keeper van Achilles 1894 gepakt. Bijna was er nog de 0 – 2 toen Achilles 1894 tot een laatste gevaarlijke aanval kwam en keeper Erwin Mensink redding bracht. Omdat ook een kans in de extra tijd door Fc. Grootegast opnieuw niet werd benut, werd met 0 – 1 op het scorebord opnieuw verloren van Achilles 1894.

 

Volgende week zaterdag 9 maart speelt Fc. Grootegast om 15.00 uur thuis tegen SC Loppersum.

 

Over FC Grootegast

De voetbalclub Fc. Grootegast is opgericht op 1 juli 1997. Het is een fusie van de twee voetbalverenigingen uit Grootegast, te weten GVB en Oranje ‘58.
Op de algemene ledenvergaderingen van beide voetbalclubs op vrijdag 6 december 1996 werd besloten om het seizoen 1997/1998 samen verder te gaan onder de naam Fc. Grootegast.
Lees meer over de gehele historie van de club

© Fc. Grootegast 2019 | Design en beheer: Idea 2

Adres

Provincialeweg 139
9863 PE Doezum
info@fcgrootegast

Route