Fc. Grootegast keert zonder punten terug uit Waskemeer

In februari 2, 2020
Comments off
39 Views

Fc. Grootegast keert zonder punten terug uit Waskemeer

De eerste zaterdagmiddag in februari moest Fc. Grootegast aantreden op een winderig en door de regenval van de afgelopen periode vrij lastig te bespelen veld in en tegen Waskemeer.

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter B. Volders was Waskemeer veel te vinden op de speelhelft van Fc. Grootegast. Het eerste schot op doel ging over en een paar minuten later kon je spreken van een echte misser van thuisploeg Waskemeer. Ook de corners werden door Waskemeer niet benut. De eerste werd een paar keer doorgespeeld, maar daarna pakte keeper Jelmer van Gorp van Fc. Grootegast de bal. De tweede corner werd naast het doel gekopt.
Na ongeveer een kwartier spelen brak een aanvaller van Waskemeer door en werd aangetikt door een speler van Fc. Grootegast. De scheidsrechter gaf een penalty die door nummer 9 van Waskemeer goed werd ingeschoten. Hij zette daarmee zijn team op een 1 – 0 voorsprong. Lang duurde deze stand niet, want slechts drie minuten later bereikte Fc. Grootegast de andere kant van het veld. Toen Tim Veenstra aan de linkerkant aan de bal kwam wist hij de keeper van Waskemeer te verschalken en de 1 – 1 binnen te schieten.
Waskemeer was veel aan de bal en leek beter met het grasveld overweg te kunnen dan Fc. Grootegast dat de thuiswedstrijden op kunstgras speelt.
Toen de wedstrijd een half uur oud was ging een grote kans voor Waskemeer naast. Vijf minuten later moest Fc. Grootegast met tien man verder doordat Joran Hoekstra na twee gele kaarten (=rood) van het veld moest. Met nog steeds de 1 – 1 op het scorebord brak de rust aan.

In de 50e minuut kreeg Waskemeer twee opeenvolgende corners. Beide werden kort genomen en keeper van Gorp kreeg de tweede keer de bal te pakken. Fc. Grootegast antwoordde met een goede aanval waarbij de bal van Remco de Jong naar Bennie Kits ging die vervolgens doorspeelde naar Jelmer Schuil. Het schot van Jelmer ging maar net over het doel. Voor Waskemeer het moment om een eerste wisselspeler in te brengen.
Het thuisteam ging op zoek naar een voorsprong. Een schot van afstand ging naast en uit een corner kon geen gevaar worden gesticht. In de 61e minuut was er een levensgrote kans die niet werd benut. Toch kwam de voorsprong. In de 65e minuut werd na een korte corner de bal goed voorgegeven en ingekopt : 2 – 1. De doelman van Fc. Grootegast wist 2 minuten later bij een uitbraak van Waskemeer de bal op tijd te pakken.
Bij Fc. Grootegast volgde een dubbele wissel : Robert Kooistra en Mike Homan kwamen erin voor Bennie Kits en Albert Koers. Opnieuw volgde een kans voor Waskemeer, maar de omhaal ging over het Grootegaster doel. De stand op het scorebord wijzigde toch toen een speler van Waskemeer even later uit de draai raak schoot : 3 – 1.
In het resterende deel van de wedstrijd werd door Waskemeer nog twee keer gewisseld en mocht bij Fc. Grootegast Ivo van Woudenberg binnen de lijnen voor Bouwe Pompstra. Wat het voetbal betreft zagen we in de laatste 20 minuten aan beide kanten geen acties meer die het vermelden waard zijn. Waskemeer was tevreden met de 3 -1 winst en de meegereisde supporters van Fc. Grootegast hopen dat er voor hun team betere tijden komen.

Zaterdag 8 februari 2020 ontvangt Fc. Grootegast koploper SC Leovardia dat met 12 keer winst en 2 gelijke spelen fier bovenaan staat.

Over FC Grootegast

De voetbalclub Fc. Grootegast is opgericht op 1 juli 1997. Het is een fusie van de twee voetbalverenigingen uit Grootegast, te weten GVB en Oranje ‘58.
Op de algemene ledenvergaderingen van beide voetbalclubs op vrijdag 6 december 1996 werd besloten om het seizoen 1997/1998 samen verder te gaan onder de naam Fc. Grootegast.
Lees meer over de gehele historie van de club

© Fc. Grootegast 2019 | Design en beheer: Idea 2

Adres

Provincialeweg 139
9863 PE Doezum
info@fcgrootegast

Route