Fc. Grootegast heeft geen kans tegen LTC

In december 17, 2018
Comments off
148 Views

Wedstrijd 15-12-2018

Op deze koude zaterdagmiddag hoop je als toeschouwer op een hartverwarmende wedstrijd. Vandaag moest dat voor de Grootegasters bij LTC in Assen dan het geval zijn.

 

De eerste acht  minuten van de wedstrijd lukte het Fc. Grootegast dat de aftrap mocht nemen om het spel te controleren, maar daarna was het ineens over. Door niet goed uitverdedigen van Ite Hoolsema kreeg Marc Heerings van LTC de bal te pakken en in de rechterhoek van het doel te scoren : 1 – 0, een snelle achterstand voor de Grootegasters.

Fc. Grootegast was in de 12e minuut aanvallend en daarbij gaf Tim Veenstra een goede bal richting Ite Hoolsema die zijn schot op het doel van LTC voorlangs zag gaan.

Zowel LTC als Fc. Grootegast gingen door met het opzetten van aanvallen, waarbij LTC vaak  slimmer was in de balbehandeling. De gevaarlijk opkomende voorhoede van LTC kon in de 29e minuut nog op tijd worden afgestopt. Ook ging een schot van de Assenaren over het doel van keeper Dennis Posthumus en wist Jelmer Schuil een corner van LTC goed weg te koppen. Een lange aanval van LTC werd verwerkt tot corner die door de Grootegaster doelman werd gepakt en twee minuten later kon hij dat opnieuw doen na een volgende corner van LTC.

Fc. Grootegast kreeg net voor de rust een vrije trap en die vormde geen probleem voor de keeper van LTC. Toen de scheidsrechter het rustsignaal gaf, gingen de supporters massaal naar de lekker warme kantine voor een hete kop koffie of thee.

 

Na de rust wist keeper Dennis Posthumus de eerste aanval van LTC goed te pakken. Maar het schot van Marc Heerings van LTC in de 54e minuut in de linkerbovenhoek was onhoudbaar en betekende 2 – 0. Bij Fc. Grootegast werd gewisseld : Bennie Kits voor Mike Homan. Enkele minuten later zette Fc. Grootegast een aanval goed door en kwam de bal bij Bennie Kits die het leer in de touwen schoot : 2 – 1. Vooral ook heel mooi voor Bennie die met deze goal een voetbalnoord-ster verdiende (25 goals in competitiewedstrijden). En zou dit ook betekenen dat er nog meer in zat voor Fc. Grootegast?

Snel na de 2 – 1 kon een vrije trap van LTC goed worden uitverdedigd en werd de aanval ingezet op de andere speelhelft. Ite Hoolsema speelde Tim Veenstra aan die verlengde naar Rolf Hazenberg die de bal niet goed op z’n schoen kon krijgen. Een pass van Rolf Hazenberg naar Rick Buma die uiteraard op doel schoot, werd gepakt door de keeper van LTC die een paar minuten later ook de voorzet van Tim Veenstra greep.

LTC wist hierna het spel goed te bepalen. Nadat eerst een bal over werd geschoten, een vrije trap goed werd gestopt door de verdediging van Fc. Grootegast, werd de volgende uitbraak een corner. Deze belandde in een soort kluts voor het doel waarvan Richard Mulder kon profiteren. Hij bracht voor LTC de stand op 3 – 1. Slechts 2 minuten later was het opnieuw raak. De bal ging eerst tegen de paal, daarna keerde de keeper en vervolgens kwam de treffer van Mahdy Youssef : 4 – 1.

Goed 10 minuten voor het einde van de wedstrijd was er misschien nog een kans voor Fc. Grootegast middels een vrije trap, maar vanaf ruim 25 meter schoot Rick Buma hoog over. LTC probeerde de score nog verder uit te breiden, maar slaagde hier niet in.

Bij Fc. Grootegast kwam Bouwe Pompstra de laatste 5 minuten nog binnen de lijnen voor Herman Veens. Maar ook deze extra ingezette aanvaller leidde er niet toe dat Fc. Grootegast nog tot scoren kon komen. Het moest echt z’n meerdere erkennen in LTC.

Over FC Grootegast

De voetbalclub Fc. Grootegast is opgericht op 1 juli 1997. Het is een fusie van de twee voetbalverenigingen uit Grootegast, te weten GVB en Oranje ‘58.
Op de algemene ledenvergaderingen van beide voetbalclubs op vrijdag 6 december 1996 werd besloten om het seizoen 1997/1998 samen verder te gaan onder de naam Fc. Grootegast.
Lees meer over de gehele historie van de club

© Fc. Grootegast 2019 | Design en beheer: Idea 2

Adres

Provincialeweg 139
9863 PE Doezum
info@fcgrootegast

Route