Fc. Grootegast en SC Stadspark verdienen beide een punt

In december 2, 2018
Comments off
141 Views

Wedstrijd 24-11-2018

De aardig koude zaterdagmiddag hinderde Frans van der Veen niet om zich met een blij gezicht te melden als pupil van de week. Hij deed voorafgaand aan de wedstrijd van Fc. Grootegast tegen SC Stadspark wat van hem verwacht werd : scoren in het doel van de Stadjers.

Vanmiddag was het ontbreken van toeschouwers van SC Stadspark opvallend. Gelukkig stonden de trouwe supporters van Fc. Grootegast wel rondom het veld om de verrichtingen van het 1e elftal te volgen. Al in de 3e minuut wist SC Stadspark goed door te komen, maar eindigde dit met een doeltrap voor Fc. Grootegast. Dat zette de spurt naar de andere kant van het veld in. Stefan Krijthe bereikte Mike Homan die een schot loste dat over het doel ging.

De Groningers toonden strijdlust en schoten in de 9e minuut voorlangs. Twee minuten later volgde een prachtige rush van Bouwe Pompstra die de bal keurig aan Mike Homan gaf die nu de bal in de touwen joeg : 1 – 0. Heerlijk voor iedereen met ‘een groen hart’ om de club op voorsprong te zien staan. De vreugde was van korte duur. Na een achterin slecht gespeelde bal van verdediger Johan Beute wist Joost Kuurman het leer te bemachtigen en daarmee te scoren. Slechts twee minuten na de voorsprong werd de stand dus gelijk getrokken : 1 – 1.

In de 25e minuut werd de geblesseerd geraakte Haye Tuithof van Fc. Grootegast vervangen door Bennie Kits. Bij een aanval van de thuisclub via Mike Homan en Stefan Krijthe kon Bennie Kits net niet bij de bal om tot een schot te komen.

SC Stadspark speelde fanatiek door en de Grootegaster verdediging en keeper Dennis Posthumus moesten volop aan de bak om een volgende tegengoal te verhinderen. Fc. Grootegast mocht zich gelukkig prijzen dat de stand bij rust nog steeds 1 – 1 was.

 

De 2e helft begon met bij Fc. Grootegast Herman Veens voor Johan Beute in de gelederen. Het team oogde meteen na de rust beter te spelen dan het in de 1e helft had gedaan. In de 47e minuut gaf Herman Veens een mooie voorzet richting Mike Homan die helaas niet kon scoren. Meteen volgde een nieuwe aanval die ook zonder resultaat bleef.

Het aanvalsspel begon heen en weer te gaan op het veld, maar voor iedereen gold daarbij : ballen over, voorlangs of gepakt door de keeper brengen geen verandering in de score teweeg. Na bijna een uur spelen kwam Fc. Grootegast tot een sterke aanval, Bouwe Pompstra tot een mooi schot, maar ging de bal via paal en keeper terug in het veld. Even later ketste een mooi schot van Rolf Hazenberg af op de vuisten van de keeper van SC Stadspark.

De Stadjers waren in de 66e minuut wel succesvol : George van der Meren scoorde in de linkerhoek van het doel de 1 – 2. Fc. Grootegast keek zoals vaker dit seizoen tegen een achterstand aan, maar toonde veerkracht. Drie minuten later gaf Ite Hoolsema een prima pass aan Bennie Kits die trefzeker was en de stand op 2 – 2 zette.

In het resterende deel van de wedstrijd ontstonden over en weer nog wel kansen. Daarbij ook zeker mogelijkheden voor Fc. Grootegast om de score uit te breiden, maar SC Stadspark bleek een goede keeper onder de lat te hebben.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter J.H. Hadders bleken beide teams een punt over te houden aan de wedstrijd van vandaag. Fc. Grootegast bezet nu met 7 punten de 11e plaats en SC Stadspark staat met eveneens 7 punten op de 12e plaats.

 

Dinsdagavond 27 november speelt Fc. Grootegast om 20.00 uur de volgende ronde van de bekerwedstrijden in en tegen Marum.

 

Zaterdag 1 december speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur een uitwedstrijd in en tegen Glimmen.

 

Over FC Grootegast

De voetbalclub Fc. Grootegast is opgericht op 1 juli 1997. Het is een fusie van de twee voetbalverenigingen uit Grootegast, te weten GVB en Oranje ‘58.
Op de algemene ledenvergaderingen van beide voetbalclubs op vrijdag 6 december 1996 werd besloten om het seizoen 1997/1998 samen verder te gaan onder de naam Fc. Grootegast.
Lees meer over de gehele historie van de club

© Fc. Grootegast 2019 | Design en beheer: Idea 2

Adres

Provincialeweg 139
9863 PE Doezum
info@fcgrootegast

Route