Fc. Grootegast door naar finaleavond Leekster Voetbalgala.

In januari 6, 2019
Comments off
213 Views

Wat onze dames (net) niet lukte kregen onze mannen wel voor elkaar: DOOR NAAR DE LAATSTE ACHT.

Nadat de dames donderdagavond na een sterk toernooi hun waterloo in de 2e ronden vonden na een beslissende strafschoppenserie, wisten de heren zaterdagavond hun 3 wedstrijden in de 2e ronde van het Leekstervoetbalgala te winnen. Hierdoor is Fc. Grootegast na 3 jaar weer eens present op de afsluitende gala avond.
In de 1e wedstrijd werd in de ‘burenruzie’ met Niekerk al in de 1 minuut de enige goal gescoord door Ite Hoolsema. Doordat de 2e goal uitbleef en Niekerk taai verzet bood bleef de wedstrijd tot de slotseconden spannend. De 2e wedstrijd werd gespeeld tegen het tot dan ongeslagen De Griffioen uit Oosterwolde. Mike Homan opende de score door de bal uit een vrije trap snoeihard in de kruising te jagen. De Griffioen deed er alles aan om de score gelijk te trekken, maar stuitte telkens op de excellerende sluitpost Erwin Mensink. Ite Hoolsema maakte op de hem bekende wijze de 2-0 door na een passeerbeweging de bal zuiver in de verre hoek te plaatsen. Een snelle uitbraak over 3 schijven bracht de beslissing. Rolf Hazenberg bediende Bouwe Pomstra bij de 2e paal en dat betekende 3-0. Erwin Mensink moest vervolgens nog de enige tegengoal van de avond toestaan. Eindstand 3-1.
Het karwei moest vervolgens afgemaakt worden tegen eerste klasser GOMOS uit Norg. Bij een nederlaag met meer dan 2 goals verschil zou de finaleavond waarschijnlijk alsnog aan Fc. Grootegast voorbijgaan. De wedstrijd bleef lang spannend, omdat beide teams maar niet tot de openingsgoal kwamen. Opnieuw was er een hoofdrol voor de welhaast onpasseerbare Erwin Mensink. Met nog 3 minuten op de klok besloot de doelman van GOMOS mee te doen aan de jacht op de noodzakelijke goal om uitschakeling voor GOMOS te vookomen. Hij verliet zijn doel om als extra speler de helft an Fc. Grootegast op te zoeken. Balverlies en de routine van Ite Hoolsema maakte aan alle spanning een einde. Van grote afstand schoot Ite de bal in het verlaten doel.
Fc. Grootegast mag komende zaterdag als één van de acht meedoen om de prijzen. Het team geldt daarbij absoluut niet als favoriet, maar heeft wel alles in zich om wellicht voor een superstunt te gaan zorgen. Elke wedstrijd is tenslotte een finale en ook in de zaal blijft de bal rond…….

Voor de finaleavond op zaterdag 12 januari kunnen in de Topsporthal de komende week kaarten á 6 euro worden gekocht. Als deelnemende club zijn er echter tot en met woensdag a.s. ook 50 kaarten gereserveerd voor Fc. Grootegast. Wil je zaterdag deel uitmaken van het groene legioen dan kun je dus ook via onze Fc. een toegangskaart kopen. Laat het even weten via een telefoontje of een app (06-11345332). Er zijn 50 kaarten en daarbij geldt dus OP = OP.

Over FC Grootegast

De voetbalclub Fc. Grootegast is opgericht op 1 juli 1997. Het is een fusie van de twee voetbalverenigingen uit Grootegast, te weten GVB en Oranje ‘58.
Op de algemene ledenvergaderingen van beide voetbalclubs op vrijdag 6 december 1996 werd besloten om het seizoen 1997/1998 samen verder te gaan onder de naam Fc. Grootegast.
Lees meer over de gehele historie van de club

© Fc. Grootegast 2019 | Design en beheer: Idea 2

Adres

Provincialeweg 139
9863 PE Doezum
info@fcgrootegast

Route