Fc. Grootegast buigt voor SC Twijzel

In januari 26, 2020
Comments off
101 Views

Fc. Grootegast buigt voor SC Twijzel

Vanmiddag speelde Fc. Grootegast de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Het ontving de spelers, technische staf en supporters van SC Twijzel. Pupil van de week Jaline de Vries die ’s morgens in haar eigen team MO-13 twee keer scoorde, deed dat ook met een geplaatst schot in de linkerhoek van het doel van SC Twijzel voorafgaand aan het startsignaal van scheidsrechter M. Tramper.

Het publiek hoefde vanmiddag niet lang op een doelpunt te wachten. Een eerste korte corner van SC Twijzel in de 4e minuut werd over het doel gewerkt en gevolgd door een tweede corner. De bal kwam goed voor, werd uitstekend verlengd door Johannes van der Meulen en verdween in de rechterhoek van het Grootegaster doel. Dat was een snelle 0-1 achterstand.
De eerste kans voor Fc. Grootegast kwam na een inworp van Johan Beute. Bouwe Pompstra kreeg de bal, maar zijn schot ging hoog over het doel. Vier minuten later schoot ook Twijzel hoog over. Meteen daarna kon Ivo van Woudenberg aan de andere kant van het veld een mooie voorzet geven, maar pakte de doelman van SC Twijzel attent de bal. Dezelfde doelman kon twee minuten later ook goed ingrijpen na een mooie aanval van Fc. Grootegast die via Ivo en Bouwe liep. In de 20e minuut leek de thuisploeg ook kansrijk, maar ontstond geen gevaar bij de toegekende corner.
SC Twijzel dat steeds op zoek bleef naar een volgende goal schoot halverwege de eerste helft naast het doel van keeper Jelmer van Gorp. Jelmer kon in de 25e minuut een vrije trap van SC Twijzel op ruim 20 meter recht voor het doel goed wegstompen. Een volgend schot van Twijzel ging opnieuw naast. Fc. Grootegast was niet altijd effectief in het uitverdedigen. Gelukkig was er de hard werkende verdediger Jelmer Schuil die ook een aantal keren goed mee op wist te komen.
Fc. Grootegast probeerde kansen te creëren, maar kon niet echt gevaarlijk worden. Dat werd SC Twijzel in de 36e minuut wel en Grootegast ontsnapte echt aan de 0-2. Vlak voor de rust werd Tim Veenstra in het doelgebied van SC Twijzel gevloerd en kende scheidsrechter Tramper een strafschop toe. Joran Hoekstra schoot met een strak schot prima raak in de rechterhoek : 1-1. Een mooie opsteker voor Fc. Grootegast. Op slag van rust zagen we nog een schot van SC Twijzel voorlangs gaan en toen was het tijd voor warme thee of koffie.

Na de rust verschenen bij Fc. Grootegast Bert Beute en Stefan Krijthe op het veld. Al meteen werd door SC Twijzel een schot op doel gelost, maar ging dat naast. Net als in de eerste helft viel nu ook snel een doelpunt. Deze keer kwam dat uit een aanval van Fc. Grootegast en schoot Tim Veenstra raak in de linkerhoek van het doel. De 2-1 voorsprong verscheen op het scorebord.
SC Twijzel liet het er niet bij zitten en probeerde duidelijk de stand gelijk te trekken. Vooralsnog kon keeper van Gorp een inzet wegstompen, gingen schoten op doel naast en werden corners door de Grootegaster verdediging weggewerkt. Intussen kwam Robert Kooistra als vervanger van Bennie Kits binnen de lijnen.
Na ongeveer 70 minuten spelen (de tijdwaarneming op het scorebord haperde) kwam succes voor SC Twijzel. De tweede opeenvolgende corner werd doorgekopt en door Johannes Storm ingekopt : 2-2. Slechts 2 minuten later gebeurde hetzelfde. Weer werd een strak genomen tweede corner goed geraakt. Deze keer was het Wiebe Aardema die de bal achter de doellijn liet verdwijnen : 2-3. De voorsprong van de Friezen had nog groter kunnen worden. Keeper Jelmer van Gorp kon de bal een keer goed pakken. Een inzet van Twijzel kwam via de doellat terug in het veld en daarbij werd de bal met de nodige moeite uit het 16 metergebied verwijderd. Vlak voor het laatste fluitsignaal kon keeper Jelmer met z’n voet een laatste inzet van SC Twijzel tegen houden. Daardoor bleef het vanmiddag 2-3.

Zaterdag 25 januari 2020 speelt Fc. Grootegast om 14.00 uur een uitwedstrijd in en tegen Waskemeer.

Over FC Grootegast

De voetbalclub Fc. Grootegast is opgericht op 1 juli 1997. Het is een fusie van de twee voetbalverenigingen uit Grootegast, te weten GVB en Oranje ‘58.
Op de algemene ledenvergaderingen van beide voetbalclubs op vrijdag 6 december 1996 werd besloten om het seizoen 1997/1998 samen verder te gaan onder de naam Fc. Grootegast.
Lees meer over de gehele historie van de club

© Fc. Grootegast 2019 | Design en beheer: Idea 2

Adres

Provincialeweg 139
9863 PE Doezum
info@fcgrootegast

Route