Fc. Grootegast boekt nuttige en verdiende overwinning op Minnertsga!

In maart 1, 2020
Comments off
26 Views

Voetballen op schrikkeldag 29 februari komt heel sporadisch voor, helemaal als deze dag als inhaaldag gepland staat. Fc. Grootegast moest in en tegen Minnertsga spelen omdat de oorspronkelijke wedstrijd van 15 februari wegens een sterfgeval bij Minnertsga geen doorgang kon vinden. Voorafgaand aan de wedstrijd werd dan ook een minuut stilte gehouden. Daarna gaf scheidsrechter B.H. Over het startsein.

De weersomstandigheden waren niet bepaald prettig : regen en veel wind. Na de aftrap van Fc. Grootegast was al snel de eerste corner voor Minnertsga. Geen probleem voor verdediger Sjac Ausma die de bal prima wegtrapte. De twee volgende corners waren voor Fc. Grootegast, maar deze leverden evenmin iets op. In de 8e minuut kwam de Grootegaster doelman voor het eerst in actie. Hij kon een (slappe) inzet van Minnertsga pakken. Meteen hierna zette Fc. Grootegast een veelbelovende aanval op, maar deze werd vanwege buitenspel afgefloten.

In de 11e minuut kreeg Johan Beute een gele kaart wegens gevaarlijk inkomen. Minnertsga zocht de speelhelft van Fc. Grootegast op en kwam tot een schot dat hoog over het doel ging. In de 19e minuut kwam de volgende aanval van Minnertsga, maar de verdediging van Fc. Grootegast loste dit goed op. Hierna kregen de Grootegasters drie corners op rij. Bij de laatste ging de bal net voor het doel van Minnertsga langs.

Halverwege de eerste helft ging Tjerk Poortinga goed op weg, veroorzaakte Minnertsga een vrije trap voor de gasten, ging de bal richting doel en kon de keeper zijn werk verrichten. De wedstrijd was bijna een half uur oud toen Robert Kooistra bij de volgende aanval van Fc. Grootegast de bal over het doel kopte. Een vrije trap die door Tim Veenstra werd genomen kwam in de handen van de keeper van Minnertsga.

Fc. Grootegast leed eigenlijk te vaak balverlies en daardoor kon Minnertsga doordringen op de speelhelft van de bezoekers. Uit vrije trappen en corners kon het thuisteam niet gevaarlijk worden. Met nog een kleine tien minuten te gaan in de eerste helft nam Fc. Grootegast het initiatief weer over. Een mooi schot van Tjerk Poortinga verdween helaas rechts naast het doel. Minnertsga werd voor de rust nog een keer gevaarlijk, maar keeper Jelmer van Gorp was paraat. Ook Fc. Grootegast kreeg nog een kans. Een vrije trap van Tim Veenstra kwam bij de keeper die de bal niet klemvast pakte. Doordat geen van de andere spelers hiervan kon profiteren was het na 45 minuten spelen nog 0 – 0.

Toen de tweede helft aanbrak was de regen zo goed als verdwenen, terwijl de wind was aangetrokken en gedraaid. Fc. Grootegast startte aanvallend en een bal van Jelmer Schuil naar Robert Kooistra leverde een schot op dat voor de keeper van Minnertsga was. In de 53e minuut zetten de Grootegasters een goede aanval op en ging een schot van Tjerk Poortinga jammer genoeg naast. Een pass van Mike Homan naar Jelmer Schuil die doorspeelde naar Tim Veenstra eindigde in een corner en werd ook niet meer dan dat.

Wegens vasthouden van de tegenstander kreeg Bouwe Pompstra een gele kaart en Minnertsga een vrije trap die keeper van Gorp vakkundig wegstompte. Het spel ging de andere kant weer op. Tjerk Poortinga bediende Tim Veenstra die de bal richting doel schoot. De keeper miste waardoor een nieuwe kans ontstond die echter niet werd verzilverd. Gelukkig bleef Fc. Grootegast – gestimuleerd door trainer Johannes Veenema – de aanval zoeken.

Na een uur spelen werd bij Minnertsga een speler gewisseld, kort daarna liep een van de spelers een gele kaart op. De vrije trap voor Fc. Grootegast ging naast het doel. Ook bij Fc. Grootegast werd gewisseld : Albert Koers verving Tjerk Poortinga. In de 71e minuut

verspeelde Mike Homan de bal en kreeg Albert Koers daarna een gele kaart voor het duwen van de tegenstander. Minnertsga mocht aan de rand van de cirkel van het doelgebied een vrije trap nemen, deze ging hoog over het doel.

Met nog een kwartier te spelen kwamen kort na elkaar Kevin Houweling en Ivo van Woudenberg bij Fc. Grootegast binnen de lijnen voor Bouwe Pompstra en Remco de Jong.

Er werd duidelijk naar een doelpunt gezocht. En dat kwam er ! In de 85e minuut kwam de bal voor de voeten van Mike Homan die in een keer uithaalde en de bal in de touwen zag gaan. De 0 – 1 werd door spelers, iedereen op de Grootegaster bank en de meegereisde supporters met gejuich begroet. Nu waren de laatste vijf minuten belangrijk. Daarin kreeg een speler van Minnertsga geel toen hij de bal met de hand stopte. Kevin Houweling liet zich als aanvaller positief gelden en gaf nog een pass naar Robert Kooistra die de voorsprong niet kon uitbreiden.

Na het laatste fluitsignaal waren de drie punten voor Fc. Grootegast binnen. Met recht kan van een verdiende overwinning worden gesproken die ook nog eens heel nuttig was. Door deze overwinning steeg de ploeg van de 12e naar de 9e plaats. Een ’verschrikkelijk’ nuttige schrikkeldag !!!

Zaterdag 7 maart speelt Fc. Grootegast om 15.00 uur thuis tegen S.V. Haulerwijk.

 

 

Over FC Grootegast

De voetbalclub Fc. Grootegast is opgericht op 1 juli 1997. Het is een fusie van de twee voetbalverenigingen uit Grootegast, te weten GVB en Oranje ‘58.
Op de algemene ledenvergaderingen van beide voetbalclubs op vrijdag 6 december 1996 werd besloten om het seizoen 1997/1998 samen verder te gaan onder de naam Fc. Grootegast.
Lees meer over de gehele historie van de club

© Fc. Grootegast 2019 | Design en beheer: Idea 2

Adres

Provincialeweg 139
9863 PE Doezum
info@fcgrootegast

Route