Blunderend Fc. Grootegast verliest van Groen Geel

In december 9, 2018
Comments off
155 Views

Wedstrijd 8-12-2018

Pupil van de week Martin Top verheugde zich er al enkele dagen op dat hij voorafgaand aan de wedstrijd op de goal van de tegenstander mocht schieten. Hij deed dat vanmiddag prima en maakte zijn doelpunt. Daarna was de beurt aan Fc. Grootegast en het bezoekende Groen Geel. Er stond een aardige westenwind over het veld en de lucht was bij tijd en wijle dreigend, maar gelukkig bleef het nagenoeg de hele wedstrijd droog.

 

Fc. Grootegast speelde de 1e helft met de wind mee en kreeg in de 5e minuut een vrije trap die door Rick van Dellen werd genomen. De bal draaide mooi richting doelgebied, maar belandde op de vuisten van de keeper. Meteen nam Groen Geel het over en moest keeper Dennis Posthumus van de thuisploeg in actie komen. In de 13e minuut schoot Groen Geel naast het doel. In de 20e minuut liep het na een verkeerde terugspeelbal van Stefan Krijthe gelukkig nog goed af voor Fc. Grootegast. Groen Geel bleef wel kansen houden. Het kreeg in de 28e minuut een corner waarbij de bal na enkele keren spelen in het doelgebied bij Johan Molenaar van Groen Geel kwam. Hij schoot raak in de linkerhoek : 0 – 1.

Na een half uur spelen werd de veldverlichting aangezet. Kort daarna werd door Groen Geel een afstandsschot gelanceerd en werd de bal heel goed weggetikt door de keeper van Fc. Grootegast. Groen Geel bracht bijna zelf de stand op 1 – 1 : een keiharde terugspeelbal vloog (gelift door de wind) over hun eigen doel. Zo was het bij rust toch nog 0 – 1.

 

De tweede helft leverde al snel een corner voor Groen Geel op die door Herman Veens vlak voor de doellijn werd weggekopt. Fc. Grootegast trok ten aanval op de andere speelhelft. Mike Homan gaf een prima bal aan Rolf Hazenberg die afrondde met een doelpunt : 1 – 1. Dit was vast even slikken voor Groen Geel dat vorige week met 13 – 0 won van Holwierde. Bij Fc. Grootegast werd in de 54e minuut gewisseld. Bennie Kits kwam erin voor Rick van Dellen.

Intussen waren er kansen voor Groen Geel om weer op voorsprong te komen, maar het had hiervoor ‘een cadeautje’ van Fc. Grootegast nodig. Bij een terugspeelbal greep keeper Dennis Posthumus mis en schoot Jelle Teitsma de 1 – 2 binnen. Slechts 2 minuten later scoorde Jelle Teitsma zijn volgende doelpunt na een blunder in de verdediging van Fc. Grootegast : 1 – 3. Bij Groen Geel werd een speler gewisseld.

Fc. Grootegast gaf het nog niet op. De aanval in de 66e minuut van Mike Homan, Bennie Kits en Herman Veens eindigde zonder succes. Rick Buma kwam bij de Grootegasters in de 71e minuut in het veld voor Ite Hoolsema. Groen Geel wisselde 7 minuten later ook weer een speler. Tien minuten voor het einde kreeg Fc. Grootegast een vrije trap net buiten het 16 metergebied. En dan is het fijn dat Rick Buma in het veld staat en deze vrije trap neemt : hij schoot prachtig raak in de linkerhoek : 2 – 3. Zou er dan nog meer mogelijk zijn?

De meeste kansen kwamen nog voor Groen Geel, waarbij de bal twee keer op het dak van het doel belandde. Bij een uitbraak van Fc. Grootegast in de 89e minuut was de bal voor de keeper van Groen Geel en in de slotminuut tikte keeper Posthumus de bal over het doel.

 

De wedstrijd eindigde dus in een 2 – 3 overwinning voor het beter spelende Groen Geel. Zonder ‘de cadeautjes’ had thuisclub Fc. Grootegast misschien voor ‘een stunt’ kunnen zorgen door minimaal een punt binnen te halen. Nu gingen de punten naar Groen Geel dat van plaats 4 naar plaats 3 op de ranglijst klom. Fc. Grootegast zakte van de 9e naar de 10e plaats.

 

Zaterdag 15 december speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur uit bij LTC in Assen.

Over FC Grootegast

De voetbalclub Fc. Grootegast is opgericht op 1 juli 1997. Het is een fusie van de twee voetbalverenigingen uit Grootegast, te weten GVB en Oranje ‘58.
Op de algemene ledenvergaderingen van beide voetbalclubs op vrijdag 6 december 1996 werd besloten om het seizoen 1997/1998 samen verder te gaan onder de naam Fc. Grootegast.
Lees meer over de gehele historie van de club

© Fc. Grootegast 2019 | Design en beheer: Idea 2

Adres

Provincialeweg 139
9863 PE Doezum
info@fcgrootegast

Route