Slider nieuwe website

Afsluitend feest seizoen 2017 – 2018

In juni 10, 2018
Comments off
410 Views

Ondanks het feit dat het 2e elftal nog een beslissingswedstrijd gaat spelen in Zwartsluis werd op 9 juni in en rond onze tijdelijke thuishaven ‘De Leegens’ het seizoen 2017-2018 op een feestelijke wijze afgesloten. Voorzitter Liekel Faber sprak van een merkwaardig seizoen, waarin vooral veel randzaken aandacht vroegen. Hij doelde daarbij op het ontbreken van een eigen accommodatie, de bouw van de nieuwe MFA en de tijdelijke voorzieningen waarnaar werd uitgeweken.

Na een verblijf van 2 seizoenen in de 2e klasse komt Fc. Grootegast na degradatie volgend seizoen met de nieuwe accommodatie uit in de 3e klasse. Toch ook weer een mooie uitdaging voor de nieuwe trainer Rob Vliek om samen met anderen Fc Grootegast weer de weg omhoog te laten vinden.

Van zowel hoofdtrainer Jan Haan en 2e trainer Sjoerd Visser werd vervolgens afscheid genomen. Dat afscheid vindt plaats in goede harmonie. Beide trainers hebben betere seizoenen bij Fc. Grootegast gekend, maar kregen dit seizoen vele tegenslagen te verwerken. Dit heeft negatief doorgewerkt in de prestaties. Ook dat hoort echter bij het trainersvak. De voorzitter had voor beide trainers vooral lovende woorden en bedankte hen voor hun inzet en betrokkenheid bij Fc. Grootegast en wenste beiden veel succes bij hun nieuwe club.

Clubman en kind van de club Jan Haan, die volgens de voorzitter groen-wit bloed in de aderen heeft, blijft overigens verbonden aan de jeugdafdeling van Fc. Grootegast.

Ook werd aandacht besteed aan het vertrek van 3 spelers van de 1e selectie mannen en 3 speelsters van de 1e selectie vrouwen. Ronald Horinga en Frank Vening blijven de club overigens wel trouw en gaan in een lager elftal spelen. Ook de leider van het 2e elftal Wiebe Top doet een stapje terug en ook hij werd bedankt voor zijn werk en inzet voor de 2e selectie.

Voor allen was er een leuke attentie en de beide ‘werknemers’ kregen daarnaast een cadeaubon.

Alle vrijwilligers werden bedankt voor hun inzet tijdens het lastige afgelopen seizoen. Zonderen anderen tekort te doen was er een attentie voor John Babois, die zeer veel extra werk heeft verzet voor wat betreft de wedstrijdplanning en Harmke Slotegraaf die al jaren van toegevoegde waarde is als verzorgster bij de 1e selectie.

Tot slot werden ook Marcel Kluin en zijn team van sporthal ‘De Leegens geprezen voor de manier waarop ze Fc. Grootegast door het afgelopen seizoen heen hebben geholpen. Zij kregen een taart aangeboden.

Tijdens het feest dat volgde werden de aanwezigen verrast door de komst van een oude bekende. Niemand minder dan meneer De Bock kwam met zijn nieuwe vrouw Wijnanda de Bock langs. Zij bleken bijzonder goed geïnformeerd over het reilen en zeilen binnen de Fc. en met name ook over degenen die afscheid namen. Het waren bij de Fc. tijdens deze act vooral de lachspieren die flink werden getraind. Overigens vertoonde het echtpaar De Bock grote gelijkenis met de voorzitter en de bediener van het scorebord. Al met al een act waar nog lang over nagepraat zal worden.

En nu samen op naar de nieuwe accommodatie en het nieuwe seizoen!

 

Over FC Grootegast

De voetbalclub Fc. Grootegast is opgericht op 1 juli 1997. Het is een fusie van de twee voetbalverenigingen uit Grootegast, te weten GVB en Oranje ‘58.
Op de algemene ledenvergaderingen van beide voetbalclubs op vrijdag 6 december 1996 werd besloten om het seizoen 1997/1998 samen verder te gaan onder de naam Fc. Grootegast.
Lees meer over de gehele historie van de club

© Fc. Grootegast 2019 | Design en beheer: Idea 2

Adres

Provincialeweg 139
9863 PE Doezum
info@fcgrootegast

Route