Scheidsrechter

A.S. Broersma

Accommodatie

Sportpark Grootegast

De enthousiaste pupil van de week Marnik Hofman wist wat hem te doen stond voorafgaand aan de wedstrijd Fc. Grootegast 1 tegen Anjum 1. Toen hij een teken kreeg ging hij zonder twijfel met de bal aan de voet dwars door de spelers van Anjum op weg naar de goal. Aangekomen in het doelgebied schoot hij de bal links van de keeper keurig binnen.

Meteen na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter probeerde Anjum dat af mocht trappen aan te dringen op de speelhelft van Fc. Grootegast. In de vijfde minuut maakte Albert Koers een overtreding die hem geel en Anjum een vrije trap opleverde. Uit de vrije trap ontstond geen gevaar. Twee minuten later zetten Mike Homan, Johan Beute en Rowan Top een aanval op waaruit Rowan in kon schieten, maar de bal was voor de keeper. Grootegast kwam een paar minuten later weer goed op, maar Anjum wist de aanval te blokken. Bij de volgende aanval stuitte het schot van Kevin Houweling op de keeper van Anjum en kwam de bal voor de voeten van Rolf Hazenberg die hier wel raad mee wist. Zijn goal betekende 1 – 0 op het scorebord.

Anjum antwoordde na de hervatting met een leep balletje op het Grootegaster doel, maar keeper Jelmer van Gorp was alert en pakte de bal. In de 18e en 19e minuut bewees Jelmer zijn waarde onder de lat opnieuw. Op de andere speelhelft kon Anjum een vrije trap van Mike Homan wegwerken. De aanval van Kevin Houweling en Rowan Top die uitmondde in een afstandsschot van Mike Homan eindigde bij de keeper. Het spel verplaatste zich van de ene naar de andere kant van het veld. In de 28e minuut kwam Anjum gevaarlijk op maar eindigde die actie bij de Grootegaster doelman.

Grootegast kon weer uitbreken en Johan Beute kreeg een goede kans. Voordat de bal in het doel kon verdwijnen dook de keeper van Anjum ervoor. Na goed een half uur spelen verspeelde Anjum eerst een mogelijkheid, maar daarna wist Sijtse Koree na fouten in de verdediging van Grootegast te profiteren en de bal raak in de touwen te schieten : 1 – 1.

Al heel snel kreeg Anjum de volgende kans. De bal stuitte van de rug van een Grootegaster voor de voeten van een Anjummer die de bal naast schoot. Het publiek zag dat de keeper van Anjum op tijd bij de bal was toen Grootegast weer een poging waagde. Drie minuten voor de rust gaf Bouwe Pompstra van het thuisteam een voorzet aan Rowan Top die helaas over schoot. Anjum schoot voor de rust nog twee keer naast en daardoor bleef de stand op 1 – 1 steken.

Na de thee moest blijken of een van beide teams de wedstrijd naar zich toe kon trekken. Grootegast wilde dat wel doen. Een corner van Mike Homan in de 50e minuut werd door Anjum weggekopt. Enkele balcontacten later kon Kevin Houweling schieten, maar kwam het leer in handen van de keeper. Daarin kwam zeven minuten later ook de kopbal van Johan Beute. Ook de aanval van Johan, Mike en Rowan leverde niet het gewenste resultaat, de bal ging naast. Een corner van Rowan kwam op het hoofd van Rolf Hazenberg, maar de bal ging over.

Bij Anjum kwam na een uur spelen een wisselspeler binnen de lijnen. Een overtreding van Jelmer Schuil - hij kreeg hier geel voor - leverde Anjum aan de rechterkant van het veld op +/- 20 meter van het doel een vrije trap op. Via een Grootegaster ging de bal naast de goal en de corner van Anjum onderging hetzelfde lot.

Fc. Grootegast probeerde de druk op te voeren en creëerde ook wel mogelijkheden. Een afstandsschot van Kevin Houweling ging over, Mike Homan draaide en schoot net naast, de keeper van Anjum was Rolf Hazenberg net voor, Johan schoot een voorzet van Rolf naast. Anjum deed zich daarna gelden en zocht het doelgebied van Grootegast op waar Jelmer Schuil en keeper Jelmer van Gorp goed werk verrichtten. Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd schoot Anjum naast. Er kwamen nog KANSEN voor Grootegast : een schot tegen de onderkant van de doellat, twee kopballen die naast gingen en nog een laatste schot van Kevin Houweling dat naast ging. Er werd vanmiddag door beide ploegen geen hoogstaand voetbal gespeeld en in die zin is een gelijkspel gerechtvaardigd. Maar met iets meer geluk was een overwinning van Fc. Grootegast mogelijk geweest.

Zaterdag 11 maart speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur uit tegen SC Twijzel.