Binnendijk 53 B
9256HL
RYPTSJERK
tel. 0511-432168

Deze zaterdag was er een aangename zon en toch ook een fris aanvoelend windje. Voor voetbalsupporters prima weer. In en bij Rijperkerk dat kampioensaspiraties heeft waren het vooral supporters van Fc. Grootegast langs de lijn, klasse !

Na de aftrap van Fc. Grootegast volgde al snel een aanval van Rijperkerk. In de 4e minuut werd door de Grootegasters drie keer verdedigend opgetreden in het doelgebied en toen kwam er alsnog een schot van Diederik Andringa dat goed in de rechterhoek van het doel belandde : 1 – 0 voor het thuisteam. Enkele minuten later diende zich een nieuwe kans aan toen Rijperkerk een vrije trap kreeg. Nadat de bal genomen was schoot de ontvangende speler echter ruim naast het Grootegaster doel. Het volgende schot uit een vrije trap kreeg dezelfde bestemming.

In de 10e minuut kwamen Rowan Top en Tim Veenstra tot een aardige actie, maar die eindigde helaas in een doeltrap. Vlak hierna ging de bal van Kevin Houweling naar Bouwe Pompstra, maar voordat die tot een schot kon komen was de keeper van Rijperkerk er al om de bal te pakken. In de 12e minuut ging een vrije trap van Rijperkerk via de handen van keeper Jelmer van Gorp achter en wist Jelmer de daarop volgende corner weg te stompen. De Rijperkerker die de bal voor z’n voeten kreeg schoot in het zijnet.

Tim Veenstra en Mike Homan gingen op weg en stuitten op de keeper. Na een kwartier spelen leverde een speler van Rijperkerk een lage inzet die net voor de doellijn door Sjac Ausma werd weggewerkt. De Friezen speelden best wel fel en handig en de Grootegasters wisten er nog niet echt een antwoord op te geven. Wel werd door Fc. Grootegast weer een aanval opgezet en gaf Tim Veenstra een bal die door de keeper werd gepakt. Een minuut later was de keeper weer het eerst toen Bouwe Pompstra de bal richting Tim schoot. De keeper van Rijperkerk kon ook verhinderen dat er resultaat werd gehaald uit een lage voorzet van Rowan Top.

Halverwege de eerste helft ging een vrije trap van Derwin van der Wielen via Jelmer Schuil naar Tim Veenstra, maar een doelrijpe kans bleef uit. Toen de wedstrijd ruim een half uur oud was werd Rowan Top door Mike Homan aangespeeld. Rowan kon ver doorgaan en de bal voorgeven, het mondde uit in een corner. Er ontstond een kluts in het doelgebied en er kwam weer een corner voor Grootegast die eindigde bij de keeper. Nogmaals ging de bal van Mike naar Rowan en weer gooide de keeper roet in het eten. Een combinatie van Mike en Bouwe Pompstra onderging hetzelfde lot.

Rijperkerk zocht de andere speelhelft op maar de aanval werd goed gepareerd door keeper Jelmer van Gorp. In de 39e minuut probeerde Mike Homan het maar eens met een schot uit de tweede lijn, kreeg hij nog een keer de bal en schoot die naast het Rijperkerker doel. Na nog een drietal pogingen van Fc. Grootegast kreeg Rijperkerk net voor de rust een vrije trap die door keeper Jelmer van Gorp weg werd gestompt.

Vlak na de start van de tweede helft ontstond een prima kans voor Rijperkerk maar werd de bal over het doel geschoten. Fc. Grootegast wilde wel graag iets doen aan de achterstand. Het kreeg in de 54e minuut een vrije trap die door Kevin Houweling werd genomen. De bal kwam bij Tim Veenstra en was daarna voor de verdediging van Rijperkerk.

De Protters (zo staan de Rijperkerkers bekend) kwamen met een voorzet die over de zijlijn het veld uitliep. Na een uur spelen kwam een voorzet van Kevin Houweling aan bij Rowan Top en liet de keeper van Rijperkerk zien waarvoor hij in het veld staat. Rowan liep helaas tegen een gele kaart aan. Roy van der Tuin kwam in de 66e minuut bij Fc. Grootegast voor Bouwe Pompstra. De aanvallen van Grootegast liepen door. Tim kon niet tot een goede voorzet komen, Rowan Top kon een voorzet van Mike Homan net niet inkoppen, en ja, dan scoor je niet.

Rijperkerk wilde de 1 – 0 voorsprong koste wat kost minimaal vasthouden en natuurlijk nog liever met een volgend doelpunt uitbreiden. Fc. Grootegast verdedigde goed in de 72e minuut en zag een minuut later een lage – ook wat zachte – inzet van Rijperkerk naast gaan. Bij Rijperkerk werd een dubbele wissel toegepast. Met nog een kwartier op de klok brak Rijperkerk uit en greep Jelmer Schuil ten koste van een gele kaart in.

Daarna kwam voor alles en iedereen van Fc. Grootegast een prachtig moment in de wedstrijd. Tim Veenstra wist met de bal aan de voet door te breken, liet iedereen (ook de keeper) achter zich en scoorde ! Dit betekende niet alleen 1 – 1 voor Fc. Grootegast, maar ook persoonlijk succes voor Tim. Het was zijn 100e goal voor het 1e elftal van Fc. Grootegast en dat betekent bij Voetbal Noord : zijn 4e ster ! Proficiat Tim ****!

Het vervolg van de wedstrijd is natuurlijk ook belangrijk. Mike Homan werd door Jacob Andringa gevloerd en deze speler kreeg een terechte gele kaart. Rijperkerk deed nog een dubbele wissel. Een vrije trap van Rijperkerk werd wegens buitenspel afgefloten. De tegenaanval van Mike en Rowan werd een corner en kopbal die voor de keeper was.

Waar mogelijk bleef Rijperkerk komen. Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg het een vrije trap die door Marcel Gelderloos resoluut werd weggeschopt. Een minuut later kwam Marcel mee op, schoot en zag dat de bal in handen van de keeper kwam. Tim Veenstra had nog een goal in gedachten, maar er werd wegens buitenspel afgefloten. Invaller Roy van der Tuin gaf een mooie voorzet, maar die was net te hoog voor Rowan Top. In de 90e minuut gaf Roy nog een voorzet en knalde Albert Koers hard naast het doel.

Het was intussen erg spannend voor vele toeschouwers. Hoe zou de wedstrijd eindigen ?

In de extra tijd schoot Rijperkerk nog over het Grootegaster doel. Het laatste fluitsignaal maakte een einde aan alle spanning. Fc. Grootegast kon heel terecht een punt meenemen uit Rijperkerk.

Op zaterdag 6 mei is er geen competitieprogramma.

Zaterdag 13 mei speelt Fc. Grootegast om 14.30 uur thuis tegen Wykels Hallum.