It Blikkelan 17
9074CM
HALLUM
tel. 0518-841581

Vandaag werd de laatste wedstrijd voor de winterstop gespeeld. De spelers, technische staf en een deel van de supporters waren in de bus naar Hallum gereisd. Ook gingen supporters op eigen gelegenheid om getuige te zijn van de uitwedstrijd tegen Wykels Hallum.

Het verschil tussen beide clubs was een punt, in het voordeel van de Friezen die graag een grotere afstand wilden nemen. Maar Grootegast wilde niet met een nederlaag de winterstop in gaan en moest laten zien wat het waard was.

Na een corner voor Grootegast in de tweede minuut brak Hallum uit en kreeg ook een corner. De bal werd door Marcel Gelderloos keurig weggekopt. Het lukte Hallum om weer een bal voor te geven, maar het leer werd naast gekopt. Er werd zowel door Hallum als door Fc. Grootegast snel overgespeeld. Grootegaster keeper Arjen Renkema ving in de negende minuut een schot van Hallum en meteen hierna kwamen Robert Kooistra en Bouwe Pompstra in actie. Deze laatste schoot en nu deed de keeper van Hallum z’n werk.

Het thuisteam probeerde tot resultaat te komen via een corner en een tweetal schoten op doel. De corner leverde niets op en de schoten gingen over het doel. Na een goed kwartier spelen werd een vrije trap van Mike Homan door de verdediging van Hallum gestopt. Een actie van Bouwe Pompstra en Rowan Top werd een corner, maar niet meer dan dat. Toen Jelmer Schuil aan de bal kwam speelde hij in de diepte naar Robert Kooistra. De keeper van Hallum wist als eerste bij de bal te komen.

Zo deden beide ploegen hun best en merkte een supportster van Hallum op: “Het is een mooi potje.” In de 26e minuut schoot Hallum een bal voorlangs, daarna werd een aanval van Grootegast een doeltrap. De bal van Bouwe Pompstra op Johan Beute werd door Hallum goed verdedigd en bij een actie van Mike Homan en Rowan Top werd de bal weggehaald. Een nieuwe mogelijkheid voor Rowan werd geblokt. Het spel bleef heen en weer gaan. Vijf minuten voor de rust kon keeper Arjen Renkema met een prima redding zijn doel schoon houden. De Grootegaster verdediging blokte een vrije trap op +/- 22 meter van de goal. Ook Jelmer Schuil liet voor de rust nog goed verdedigend werk zien en zodoende was het nog steeds 0 – 0 toen de spelers voor de thee naar de kleedkamers vertrokken.

De tweede helft startte direct met een aanval van Hallum die door keeper Renkema werd gepakt. Meteen kon Mike Homan de bal naar Robert Kooistra spelen die er door een tegenstander uit werd gelopen. In de 48e minuut kreeg Hallum een kans via een vrije trap, maar kon doelman Renkema in twee bewegingen de bal pakken. Grootegast antwoordde met een kansrijke aanval via Bouwe, Mike en Robert, maar scoorde evenmin. Drie minuten later kon keeper Renkema een doelpoging van Hallum niet verhinderen, maar kon de prima verdedigende Marcel Gelderloos dit wel. Het volgende goede schot van Hallum werd door keeper Arjen alert gepakt.

Met nog ruim een half uur op de klok kwam bij Grootegast Nanne van Hielkema in het veld. Hij verving Bouwe die een blessure op voelde komen en geen risico wilde nemen. Opnieuw verrichte keeper Renkema een goede redding door een bal weg te stompen. Hallum kwam tot kansen, maar wist het net niet te vinden. Mike Homan probeerde in de 62e minuut een vrije trap vanaf rechts halverwege de speelhelft van Hallum raak te schieten : naast. Grootegast kwam nog een keer goed door en moest vervolgens zien hoe keeper Renkema alweer een schot van Hallum pakte. Nanne van Hielkema liet een mooi staaltje van werken zien. Mike had ook geen geluk met z’n volgende afstandsschot : over.

Bij Hallum kwam een wisselspeler binnen de lijnen. De Wykels wilden erg graag laten zien wie in Hallum de sterkste was, maar moesten weer toezien hoe keeper Arjen de bal pakte. Bij nieuwe aanvallen stonden Albert Koers en Marcel Gelderloos hun mannetje. In de 78e minuut gingen Robert Kooistra en Rowan Top op weg en mikte de laatste naast het doel.

Er kwam weer een verse kracht bij Hallum. Twee minuten later was het voor Hallum bijna raak, maar stond Mike Homan reddend vlakbij de doellijn. Slechts drie minuten daarna had Hallum weer een echte kans, maar tikte keeper Arjen de bal op tijd achter.

Steven de Vries kwam er in voor Robert Kooistra. In de slotfase werd een aanval van Grootegast een paar keer wegens buitenspel afgefloten. Keeper Renkema pareerde nog een tweetal pogingen van Hallum en slaagde er net als in de eerste helft in ook in de tweede helft het doel schoon te houden. Daarbij mag niet worden vergeten dat ook andere spelers van Grootegast vanmiddag goed verdedigend werk deden en zodoende een punt werd binnengehaald in deze wedstrijd die onbeslist in 0 – 0 eindigde.

Wykels Hallum gaat als 5e en Fc. Grootegast als 7e de winterstop in.

Zaterdag 21 januari speelt Fc. Grootegast om 15.00 uur een uitwedstrijd bij ONT (Opeinde).